turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Bisiekhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.07 14:42:07 (5285)
Kedves Old Eye, azért nem reagáltam eddig, mert kint voltam az erdőben (egy teljesítménytúra egyik pontja voltam, aztán még maradtunk egy kicsit), tehát nem voltam netközelben. Tudom már az indexes Kéktúra fórumról, hogy egy "másik" projekt is dolgozik az OKT-n. Én meg csak az egyiket ismerem, akikben teljesen megbízom, mert már láttam a többi projektjeiket és sokat beszélgettem velük az elképzeléseikről. A "másik" projektről (hev, Horváth Béla) azt gondolom egyébként, hogy nem másik, hanem nagyjából ugyanazt akarják, de hogy a "másik" projekt nem tud az egyikről, azt én esküszöm nem tudtam. Mivel csak a kérdőív-készítésbe (annak technikai felvitelébe) folytam bele. Ezért aztán csak arra reagáltam most is.

Az általam ismert ("egyik") projekt tagjai itt nem tagok, ugyanúgy, ahogy a másikból is csak most regisztrált valaki. És akkor itt most szeretném megint hangsúlyozni, hogy szerintem a két projekt ugyanazt akarja, csak valami miatt most teljesen bizalmatlanul és ellenségesen már az index fórumán azonnal nekem estek :).

Az általad feltett kérdések jogosak, meg fogok kérni valakit, hogy válaszoljon rá, mert én mondom, csak a kérdőíves részbe folytam bele, ill. több más pályázat kapcsán (kerékpározható útvonalak fejlesztése) vagyok velük kapcsolatban. Lelkesedésből, mert én is szeretném, hogy jobb legyen. Akár a Kéktúra, akár a biztonságos kerékpározás nem drága kerékpárúton. A fejlesztést a Happy Bike készíti, akik az MTSZ vezetőségével vannak kapcsolatban. A többit majd ők elmondják.

A szép nagy országos projektet nem dagálynak szántam, hanem gyors tájékoztatásra.
Továbbra is szeretném leszögezni: nem szeretnék itt vitát ebből, ne tessenek támadni azért, mert itt valakik szeretnének valamit. Ugyanazt szeretné mindenki: jó OKT-t, jó természetjáró infrastruktúrát. Hogy az egyik csapat nem ismeri a másikat, és ezért bizalmatlanul izélget, ezt valahol megértem, de majd rendezik MTSZ berkeken belül.
A túraútvonalakat hogy én nem ismerem, mármint azt, hogy melyik regionális kék hol nem csatlakozik országoshoz, az azt hiszem itt nem baj, ez a kérdés nem releváns a kérdőív szempontjából :).

Engem itt sokan ismernek sok irányból, mert elég régóta keresgélek, ha nem is vagyunk aktívak nagyon az elmúlt pár évben. Ott a fejem az adatlapunkon is :). Túrázós, természetben járós család vagyunk, a munkám kapcsán szoktam kérdőívezni is. Az emilcímben az e betű Erzsébetet jelöl ;), lehet lekáderezni a guglival :D.

[előzmény: (5283) Old Eye, 2012.08.07 14:11:05]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2012.08.07 14:11:05 (5283)
Kedves Bisiek! Több figyelmet kérek!
Kritizáltuk a linkelt kérdôívet (célzatos). Fejetekre olvastuk tárgyi hibáitokat (nem OKT-s kék túraútvonalak nem az OKT részei, leágazásai). Jeleztük, témátokban már dolgozik egy másik projekt, amely a munkában sokkal elôttetek jár (horvabe). Nem válaszoltok, nem reagáltok hozzászólásainkra.
Mintha nem ismernétek fel, itt nem általában természetjárók gyûlnek össze, mint Moszkva alias Széll Kálmán téren vasárnap reggelente, hanem túraszervezôk, turistaút felmérôk, turistajelzés festôk, turistatérkép szerkesztôk. Profik. Sok mindenben nem egyezünk meg egymás között, de ismerjük a terepet, a valóságot, benne az MTSz - OKT problémakört is.
Ha folytatni akarjátok az eszmecserét, mutatkozzatok be! Ismertessétek a háttereteket: Ki illetve milyen szervezet igényli adatainkat, kíváncsi véleményünkre? Kapcsolatban álltok-e (vagy akiket képviselitek) az MTSz Turistaút Albizottsággal? Mi a célkitûzésetek? Tárgyilagosan. Mellôzzétek az 'egy szép nagy országos projekt' féle dagályos stílust.
Köszönöm figyelmetek. Elég egy fórumon jelentkeznetek. Maradjunk itt.
[előzmény: (5282) Bisiek, 2012.08.07 12:04:28]

Bisiekhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.07 12:04:28 (5282)
A kérdőív pont azért szolgálja az OKT reformját IS, mert mindenféle természetjáróra rákérdez, arra is, aki csak néha-néha jár ki kirándulgatni és arra is, aki megrögzött kéktúrás. Pont az lenne a cél, hogy felmérje azt, hogy aki egyáltalán kimerészkedik a természetbe, az ott mit szeret csinálni, miért megy vagy miért nem megy.
Ez nem azt jelenti természetesen - mielőtt még valaki ebbe is belekötne -, hogy ha Gipsz Jakab és barátai kivilágított ösvényeket szeretnének viakolorral burkolva, akkor az meg is fog valósulni, hanem azt, hogy nagyjából lássuk a hazai igényeket. Igen, azokét is, akik kocakirándulók. Meg a fajturistákét is. Meg a tieteket is és bárkiét. Az OKT megújulása abban (is) lenne, hogy új résztvevők legyenek, nem? De. Hogy tudjanak róla az emberek, hogy induljanak el, hogy csodálkozzanak rá milyen jó. Hogy legyenek legális és a minimális követelményeznek megfelelő szállások, amelyeket a nem szállodát akarók is igénybe tudjanak venni. Stb.
[előzmény: (5260) Hev, 2012.08.04 07:40:24]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.04 07:40:24 (5260)
A közzétett kérdőív nem az OKT megreformálását szolgálja, hanem általános természetjárás jellegű , belenézve ez látszik is!
Akinek van véleménye az OKT jobbításáról legyen szíves ide eljuttatni, akár innen kimásolva:

http://termeszetbarat.hu/cikk/otletborze_az_orszagos_kekturarol

A GC fórumaiba beírtak nem fognak célba érni!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók