turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2012.08.07 14:11:05 (5283)
Kedves Bisiek! Több figyelmet kérek!
Kritizáltuk a linkelt kérdôívet (célzatos). Fejetekre olvastuk tárgyi hibáitokat (nem OKT-s kék túraútvonalak nem az OKT részei, leágazásai). Jeleztük, témátokban már dolgozik egy másik projekt, amely a munkában sokkal elôttetek jár (horvabe). Nem válaszoltok, nem reagáltok hozzászólásainkra.
Mintha nem ismernétek fel, itt nem általában természetjárók gyûlnek össze, mint Moszkva alias Széll Kálmán téren vasárnap reggelente, hanem túraszervezôk, turistaút felmérôk, turistajelzés festôk, turistatérkép szerkesztôk. Profik. Sok mindenben nem egyezünk meg egymás között, de ismerjük a terepet, a valóságot, benne az MTSz - OKT problémakört is.
Ha folytatni akarjátok az eszmecserét, mutatkozzatok be! Ismertessétek a háttereteket: Ki illetve milyen szervezet igényli adatainkat, kíváncsi véleményünkre? Kapcsolatban álltok-e (vagy akiket képviselitek) az MTSz Turistaút Albizottsággal? Mi a célkitûzésetek? Tárgyilagosan. Mellôzzétek az 'egy szép nagy országos projekt' féle dagályos stílust.
Köszönöm figyelmetek. Elég egy fórumon jelentkeznetek. Maradjunk itt.
[előzmény: (5282) Bisiek, 2012.08.07 12:04:28]

Bisiekhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.07 12:04:28 (5282)
A kérdőív pont azért szolgálja az OKT reformját IS, mert mindenféle természetjáróra rákérdez, arra is, aki csak néha-néha jár ki kirándulgatni és arra is, aki megrögzött kéktúrás. Pont az lenne a cél, hogy felmérje azt, hogy aki egyáltalán kimerészkedik a természetbe, az ott mit szeret csinálni, miért megy vagy miért nem megy.
Ez nem azt jelenti természetesen - mielőtt még valaki ebbe is belekötne -, hogy ha Gipsz Jakab és barátai kivilágított ösvényeket szeretnének viakolorral burkolva, akkor az meg is fog valósulni, hanem azt, hogy nagyjából lássuk a hazai igényeket. Igen, azokét is, akik kocakirándulók. Meg a fajturistákét is. Meg a tieteket is és bárkiét. Az OKT megújulása abban (is) lenne, hogy új résztvevők legyenek, nem? De. Hogy tudjanak róla az emberek, hogy induljanak el, hogy csodálkozzanak rá milyen jó. Hogy legyenek legális és a minimális követelményeznek megfelelő szállások, amelyeket a nem szállodát akarók is igénybe tudjanak venni. Stb.
[előzmény: (5260) Hev, 2012.08.04 07:40:24]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.04 07:40:24 (5260)
A közzétett kérdőív nem az OKT megreformálását szolgálja, hanem általános természetjárás jellegű , belenézve ez látszik is!
Akinek van véleménye az OKT jobbításáról legyen szíves ide eljuttatni, akár innen kimásolva:

http://termeszetbarat.hu/cikk/otletborze_az_orszagos_kekturarol

A GC fórumaiba beírtak nem fognak célba érni!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók