turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.02 09:34:22 (75777)
1.) Leírta az eseményt és az utána jelentkező hibajelenséget. Csak egy egyszerű kérdést tett föl.
2.) Utána néhányan, nyilván a segítőkészség kimutatásaként, enyhén szólva viccesre vették a figurát.
3.) Most meg már az derült ki, uncsi a kérdezés módja, meg talán a kérdező is, hisz' maga helyett mással karja a problémáját megoldani.
4.) Ugyan L.R. az alább jelezte, hogy vélhetően nem ez lehetett a kérdező szándéka, mégis, szinte ösztönösen ezt olvasta ki az egysoros, ezidáig egyetlen hozzászólásból.
5.) Csak az igazolódott ismét, hogy az úgymond közösség itt megnyilvánuló tagjai eleve előítéletesek, szinte mindennel, mindenkivel szemben.

Ja, még csak annyit az egészhez (ismét), hogy nagy valószínűséggel a relatív nagy tömegű belső akkumulátor csatlakozóinak érintkezése szűnt meg.
[előzmény: (75776) Lipták Roland, 2016.12.02 07:51:43]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.02 07:51:43 (75776)
Vagy nem érted, mit akarok mondani, vagy nem akarod megérteni.

Ha valaki ilyen módon vezeti elő a gondját, azzal azt az érzetet kelti, hogy ő maga ugyan nem kíván különösebb energiát belefektetni a problémája megoldásába ( még annyit sem, hogy megfogalmazza, mi az ), de másoktól viszont elvárja. Ezt hívom tiszteletlenségnek. Az én időm / munkám drága, a tiétek nem. Meg egyébként is, ez a dolgotok, oldjátok meg. Ezt sugallja.
Lehet ( sőt szinte biztos ) hogy nem ezt akarja mondani, de ez jön le a közösségnek. Ha nem az első, akkor az n-edik hasonló után mindenképp baromira unja mindenki. Nem a geocaching.hu-n, hanem bármely más techfórumon, pontosan ugyanígy reagáltak volna.
[ Csak a kevésbé kulturált helyeken esetleg nem mulatnak rajta, hanem hóttkomolyan elmagyarázzák, hogy mennyi időre és hányas fokozaton mikrózza meg a telóját, vagy hogy hová kell másfeles, kobaltbevonatú fúrószárral 3200-as fordulaton átmenő furatot készíteni. ]

...És továbbra sem ajánlottál neki olyan helyet, ahol az elvárható udvariassággal fogják kezelni a problémáját.
[előzmény: (75775) hadidoki, 2016.12.01 22:11:16]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2016.12.01 22:11:16 (75775)
Sajnos elkéstél. Én már közel 10 éve (amikor ugyan ilyen kezdő voltam mint barátunk) megkaptam ezt a flegma kioktatást, melyből ismét bemutatót tartottatok. Akkor még rosszul esett, ma már alig érdekel. Megtanultam, hogy a geocaching.hu egy ilyen hely. Nem én leszek tőle kevesebb...
Minden esetre egy "technikai fórumon is elvárható" a kulturált emberi társalgás betartása, még akkor is, ha nagyságrendekkel magasabban állsz szakmailag, mint a kolléga. Sőt akkor talán még inkább.
[előzmény: (75774) Lipták Roland, 2016.12.01 21:44:36]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.01 21:44:36 (75774)
Nem hiszem el, hogy itt nem tudtok tisztességgel szólni valakihez!

A mondat szerkezete implikálja, hogy bezzeg van, ahol igen. Esetleg, ha a moralizálás mellé ajánlanál neki néhány ilyen bezzeg helyet, az segítene.

Nyilván ennyiből nem lehet tudni mi a hiba oka, de cikizésetek helyett egy emberi szó talán jobban esne neki kétségbeesésében. Hiszen ezért írt! Ezek után nyilván a legodaadóbb játékostársunk lesz broks2, de ha nem is, miért kell lecikizni mert eltévedt?

Egy technikai fórumon elvárható ( és kb. mindenhol máshol is elvárt ) minimum, hogy ha valaki segítséget kér, akkor legalább a problémáját tudja megfogalmazni. Mondjuk legkevesebb 4-5 összetett mondatban. Merthogy a válaszadók tök ingyen segítenek, és a "bajom van, oldjátok meg" jellegű elővezetések nem kétségbeesést sugallnak, hanem tiszteletlenséget.
[előzmény: (75770) hadidoki, 2016.12.01 18:22:23]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2016.12.01 18:22:23 (75770)
Nem hiszem el, hogy itt nem tudtok tisztességgel szólni valakihez! Nyilván ennyiből nem lehet tudni mi a hiba oka, de cikizésetek helyett egy emberi szó talán jobban esne neki kétségbeesésében. Hiszen ezért írt! Ezek után nyilván a legodaadóbb játékostársunk lesz broks2, de ha nem is, miért kell lecikizni mert eltévedt?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók