turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.02 07:51:43 (75776)
Vagy nem érted, mit akarok mondani, vagy nem akarod megérteni.

Ha valaki ilyen módon vezeti elő a gondját, azzal azt az érzetet kelti, hogy ő maga ugyan nem kíván különösebb energiát belefektetni a problémája megoldásába ( még annyit sem, hogy megfogalmazza, mi az ), de másoktól viszont elvárja. Ezt hívom tiszteletlenségnek. Az én időm / munkám drága, a tiétek nem. Meg egyébként is, ez a dolgotok, oldjátok meg. Ezt sugallja.
Lehet ( sőt szinte biztos ) hogy nem ezt akarja mondani, de ez jön le a közösségnek. Ha nem az első, akkor az n-edik hasonló után mindenképp baromira unja mindenki. Nem a geocaching.hu-n, hanem bármely más techfórumon, pontosan ugyanígy reagáltak volna.
[ Csak a kevésbé kulturált helyeken esetleg nem mulatnak rajta, hanem hóttkomolyan elmagyarázzák, hogy mennyi időre és hányas fokozaton mikrózza meg a telóját, vagy hogy hová kell másfeles, kobaltbevonatú fúrószárral 3200-as fordulaton átmenő furatot készíteni. ]

...És továbbra sem ajánlottál neki olyan helyet, ahol az elvárható udvariassággal fogják kezelni a problémáját.
[előzmény: (75775) hadidoki, 2016.12.01 22:11:16]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2016.12.01 22:11:16 (75775)
Sajnos elkéstél. Én már közel 10 éve (amikor ugyan ilyen kezdő voltam mint barátunk) megkaptam ezt a flegma kioktatást, melyből ismét bemutatót tartottatok. Akkor még rosszul esett, ma már alig érdekel. Megtanultam, hogy a geocaching.hu egy ilyen hely. Nem én leszek tőle kevesebb...
Minden esetre egy "technikai fórumon is elvárható" a kulturált emberi társalgás betartása, még akkor is, ha nagyságrendekkel magasabban állsz szakmailag, mint a kolléga. Sőt akkor talán még inkább.
[előzmény: (75774) Lipták Roland, 2016.12.01 21:44:36]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2016.12.01 21:44:36 (75774)
Nem hiszem el, hogy itt nem tudtok tisztességgel szólni valakihez!

A mondat szerkezete implikálja, hogy bezzeg van, ahol igen. Esetleg, ha a moralizálás mellé ajánlanál neki néhány ilyen bezzeg helyet, az segítene.

Nyilván ennyiből nem lehet tudni mi a hiba oka, de cikizésetek helyett egy emberi szó talán jobban esne neki kétségbeesésében. Hiszen ezért írt! Ezek után nyilván a legodaadóbb játékostársunk lesz broks2, de ha nem is, miért kell lecikizni mert eltévedt?

Egy technikai fórumon elvárható ( és kb. mindenhol máshol is elvárt ) minimum, hogy ha valaki segítséget kér, akkor legalább a problémáját tudja megfogalmazni. Mondjuk legkevesebb 4-5 összetett mondatban. Merthogy a válaszadók tök ingyen segítenek, és a "bajom van, oldjátok meg" jellegű elővezetések nem kétségbeesést sugallnak, hanem tiszteletlenséget.
[előzmény: (75770) hadidoki, 2016.12.01 18:22:23]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2016.12.01 18:22:23 (75770)
Nem hiszem el, hogy itt nem tudtok tisztességgel szólni valakihez! Nyilván ennyiből nem lehet tudni mi a hiba oka, de cikizésetek helyett egy emberi szó talán jobban esne neki kétségbeesésében. Hiszen ezért írt! Ezek után nyilván a legodaadóbb játékostársunk lesz broks2, de ha nem is, miért kell lecikizni mert eltévedt?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók