turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

sw09flhozzászólásai | válasz erre | 2013.06.13 08:41:58 (62911)
Ez egy példa lehet két külön térkép hogy olvadhat össze.
http://index.hu/tech/2013/06/12/miert_kellett_a_google-nak_a_waze/

Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Már próbáltam Waze-ban szerkeszteni, ott a tracket pl. GPRS-en onlie tolja fel a tracket, neked nem is lesz meg (hacsak más progival hogy nem). Csak az a terület szerkeszthető ahol jelen voltál. Szabad időmben OSM-ben is megszerkesztem saját trackjeimet, ott a szerkesztő alatt van a műholdkép és rengeteg út a műhold kép alapján van megrajzolva, track nélkül!
Az erdőben lévő túra utak nem látszódnak a műholdképről és a jelzések sem! Ez a nagy közösségi meló, ezt felmérni, megrajzolni (ja .. megtanulni rajzolni). Szerintem ez adja a tuhu igazi értékét. Szóval egy közösségről van szó, aki trackel WP-t vesz fel,rajzol stb !!! Ha az adatok átkerülnek pl. OMP-be a közösség megmarad, ha úgy mint a Waze-nél nem tudni mi lesz? Én a közösséget féltem és a szerkesztői „szabadságot”.
[előzmény: (62910) alnibell, 2013.06.13 07:53:04]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2013.06.13 07:53:04 (62910)
Nagyjából igaz lehet az állapot, amely szerint valami úgy van, ahogy olvashattuk, de az is lehet, hogy pont az ellenkezője az igaz.
De ha az a helytálló, hogy nem a linkelt anyag a hivatalosnak mondott megkeresés a MGKE felé, akkor semmivel nem jobb a helyzetünk, akkor még sűrűbb a homály.

Megnéztem az alább jelzett kormányzati erdőtérképet. (Az én elavult gépemen történő megjelenítés nagy türelmet igényelt, de kivártam.) Összevetve a különböző alávetíthető rétegeket, teljesen egyértelmű, hogy jelenleg a vektoros tartalmat tekintve a TuHu a legbeszédesebb, az OSM több dologban hiányos, a raszteresben a Google Maps a nyerő.
Azért az nagyon érdekes, hogy nem minden friss adat került át még az azonos időpontban szerkeszett térképünkről sem. Rákerestem a Zalahaláptól ÉK-re fekvő Sáska község területére, amelyen az utóbbi napokban szerkesztettem. Néhány új POI látszik a térképen, de nem mind, az utca elnevezés sem változott, illetve az akkor nevesített nem jelent meg, a település poligon a korábbi állapotot tükrözi.

Szóval, nagyon érdekes az átadás kérdése. Ki, ki/mi általi felhatalmazás alapján, milyen tartalomra vonatkozóan tette? Mit szól mindehhez a TuHu ötlet- és rendszergazdája? Nem illett volna előre, de legalább az adatátvétel megteremtését követően tájékoztatni minderről az immár a kormányzatnak is dolgozó szorgos hangyákat? Tudom, nincs beleszólásuk, de mégis.
Terítse ki már végre az MGKE a lapjait a bedolgozói előtt!
[előzmény: (62909) Hev, 2013.06.13 00:51:21]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2013.06.13 00:51:21 (62909)
Mivel itt nagyon jól látható és konkrétan is lekérhető a tulajdonforma, a turistautak.hu -ra a megfelelő réteget rá lehet kapcsolni. Akinek van kedve megnézheti az általa preferált helyeket, hogy az mennyire is érint magánterületet?

http://erdoterkep.nebih.gov.hu/erdoterkep.html
Rétegeket a bal felső részen kell állítani, a tulajdonforma 1:17062 léptéktől látszik.

Akár erre a meglévő "kapcsolatra" is lehetne hivatkozni, hogy tőlünk vehetik át a jelzett utakat, mivel azok pontossága szerintem megfelel az 5 m-es előírásnak.

Azért aki átadta ezt az anyagot attől megkérdezném, hogy a mi térképünkön miért nincs felhasználási licensz feltüntetve? Az OSM-en van!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók