turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2012.08.04 07:12:52 (5258)
A szívemből beszélsz!
[előzmény: (5255) Old Eye, 2012.08.03 23:20:21]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2012.08.03 23:20:21 (5255)
Ezt nem vettem észre. Kitöltöttem. Az volt a gondom, hogy az elsô lapon csupa olyan kérdés szerepelt, melynek az égvilágon semmi köze turizmushoz (lássuk be, családi állapot, iskolai végzettség nem oszt nem szoroz), valamint a kérdezett alanyt gyámolításra, pátyolgatásra szoruló állatfajnak tekintik, akinek biztosítani kell ilyen-olyan szolgáltatásokat :-) Sokszor az 'egyéb' kapott tõlem X-et, mármint ha volt egyéb...

Sokkal jobban örülnék, támogatnék olyan kezdeményezést, amely célja a túramozgalmak útvonalai mentén menedékházak létesítése. Nem sok kell... Négy fal, tetô, priccsek, étkezôsarok, folyó víz, mit elég, ha egy közeli forrás táplál avagy kút a ház mellett, budi az erdôben. Régen voltak ilyen házak, éjjel-nappal, télen-nyáron nyitott ajtókkal. Most, ami megmaradt belôlük, vagy méregdrága panziók lettek (pl a bánkúti vagy királyházi turistaház), vagy vasrácsokkal, lemezekkel, hevederekkel páncélszobákká átalakított kulcsosházak (pl a Cselôtepusztai, Szárliget feletti somlyóvári, a királyréti Spartakus-ház). Az utóbbiakat újra megnyitni, újakat építeni, formálni a közízlést, hogy ne verjék, ne hordják szét - jobban szolgálná a túramozgalmakat, mint wellnessek, kultúrcentrumok, kalandparkok létesítése.

Talán csak nosztalgia beszél belôlem. Amikor még gyerek, ifjú voltam, szállással volt a legkevesebb gond. Az este odaértünk egy menedékházhoz és megaludtunk ott - mert az menedékáz, turistaház volt a szó tiszta értelmében (Elismerem, volt párszor, hogy összetolt padon, étkezô asztal alatt jutott csak hely, de mindig volt hely). Most meg... Két éve el akartam vinni a barátnômet Nagy-Hideg-hegyi turista(?)házba. Nem lett belôle semmi. Hetekkel elôre kellett foglalni a szállást és elôre kérték a pénzt a folyószámlájukra... Vagy nyolc-tíz éve elvetôdtem Bánkútra, este érkeztem, vagy harminc km lábamban, besétáltam a Fehér Sas Panzióba, disco zene, villódzó neonfények, úgy néztek rám, mint egy bûnözôre. (A síházat éppen tatarozták). Nincs ez így jól.

diego az Off fórumon sírt a tömegközlekedés miatt. Igaza van. Régen kedvenc túra végpontom volt Lajos-forrás (Bölcsô-hegy, Pilis). Sokszor sötétedett, mire megérkeztem, felszálltam a buszra, Szentendrén átszálltam a HÉVre és otthon voltam. Már húsz éve szednem kellett lábam, mert az utolsó busz 16 órakor indult.... Most már busz sincs. Mindenütt ez a leépülés megy egyfelôl, másfelôl meg kaland, túlélô, csapattréning túrákra panorámás NeoPlan buszok hordják az embereket. Nincs ez így jól.

Amikor a Kinizsi százas megy, útvonala mellett árusok százai. Félúton a mogyorósbányai Kakukk vendéglô ama egy nap alatt annyi forgalmat bonyolít le, mint egész évben. Végignézve a kérdôíven, úgy látom, az évtizedek alatt jól bejáratott túramozgalmakra ez vár: Üzlet épül rá. Nincs ez így jól.
[előzmény: (5254) hadidoki, 2012.08.03 21:22:12]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2012.08.03 21:22:12 (5254)
Nagyon kerékpárra van kihegyezve, és nem enged továbblépni, ha a gyalogtúrára nem értelmezhető kérdést kihagyom. Ezért ki sem töltöttem!
[előzmény: (5252) Bisiek, 2012.08.03 16:45:12]

Bisiekhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.03 16:45:12 (5252)
Pont ehhez a fejlesztési programhoz kapcsolódóan itt egy kérdőív is (az OFF fórumba is feltettem), vegyék, vigyék, töltsék :) :

http://kerdoiv.gtk.uni-pannon.hu/index.php?sid=71746&lang=hu

[előzmény: (5251) Hev, 2012.08.01 19:44:44]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2012.08.01 19:44:44 (5251)
http://termeszetbarat.hu/cikk/otletborze_az_orszagos_kekturarol


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók