turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, Kurdi_Robert hozzászólásai
Mielőtt kérdeznél, olvass: Wiki
Szerkesztést támogató audit processzek itt

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 572 db hozzászólás

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | következő


Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.29 04:42:21 (58999)
sziasztok,

erre válaszolok mert Trackman válaszát annyira mellébeszélésnek érzem hogy... Méltatlan magához az íróhoz, igazából arra emlékeztet ahogy egy tanító néni kioktatja nebulóját holott semmi, ismétlem semmi nem ad erre okot hiszen nem programozásról, stb-ről vitatkozunk (és nem is bükki rajzolásról stb.) ami vélelmezhetően Kollegának bevallottan valódi, és többszörösen bizonyítottan szakterülete is.

Természetesen nem az az a bajom hogy berajzolnak egy utat, hiszen közös érdek hogy fenn legyen. Szívből örülnék is neki, ha nem ilyen körítéssel futna, ha a korábban jelzett dolgok bármelyike fennállna, de ez egy nagyon rossz gyakorlat előképét festi fel, melynek már halvány árnyékától, saját karbantartott részre feltöltött idegen track (''körbehugyozott terület'') nem adott rajzoló általi berajzolásától is zengett nemrég a fórum)

Én is örülök, ha találok valami trackelni valót és fel is teszem, külön örülök neki ha helyismerettel rendelkező vési fel, nekem nem egyfajta versenyben való résztvétel a célom (km, rajzolásszám, stb.) hanem egy napi szinten jól használható térkép, ahol az új utak tényleg a megjelenéskor felkerülnek. Ezt használom autóban, kerékpárral, stb. így fontos a naprakészség.

Egyszer volt rá példa, pont Csepelen -szinte ugyanitt- hogy meg is jegyeztem az adatlapon hogy forgalmi változás de helyismerettel rendelkező kéretik. Két hétig nem történt semmi. Aztán berajzoltam magam, idegen vizuális segítségeket igénybe véve.

Jelen esetben Trackman budapesti, tehát elfogadható a nagyobb helyismeret mint tőlem aki 50 km-rel arrébb lakom. Teljesen korrekt észérv a különös fontosság is amit tibbigeo Kolléga említ.
Belinkeltem egy hírt múlt héten, amire jött egy rövid válasz Trackman-tól hogy ''arra gurulok''. Azóta néma csend a tájegységi foglalásig. Vártam ezt a track-et, szerettem volna megnézni, gondolom nem üzemi titok. Nem a léte maga volt először érdekes számomra hanem hogy az én trackem elég gyengécske, nem túl minőségi a választott eszköz.
Mivel közben adódott egy lehetőség, ismerős kocsijában elhelyeztem egy tracker-t és hétfőn levettem az adatokat. Természetesen továbbra is nyitott volt mindenféle más valaki számára a berajzolás, kb. tegnapra értem el oda életemben hogy tudtam volna vele foglalkozni.

Ez a más által automatikusan berajzolás viszont vagy egy saját track alapján legyen, VAGY legalább egy figyu levéllel hogy tudom a te tracked de berajzolnám mert különösen fontos és mégsem jártam arra. Én többéves feldolgozatlan rajzolói track-re ilyen gyakorlatot folytattam és vártam hogy jön-e a válasz. Ezek természetes dolgok, valakinél így működnek. Valakinél meg EMÍGY... és még utólag tudod is tromfolni.

ez egyik sem történt meg, így FELHÁBORÍTÓ számomra Trackman-tól a ''miért érzed magad feljogosítva'' kitétel. Miért NE érezném magam feljogosítva, hiszen tudtommal emberek vagyunk, tudtommal szerkesztők vagyunk... Ugyan légy szíves magyarázd akkor (nem kell a fórumon ne táncoljunk a többieken) meg hogy mi adja ezeket a szavakat a szádba? Én úgy gondolom hogy sem más oldalon végzett tevékenység sem itteni deénrégebbencsatlakoztam sem nekedőstermelőigazolványodvanrajzolgasdaföldutakat hozzáállás nem ad lehetőséget sem Trackman-nak sem senki másnak hogy így a szőnyeg alá söpörjön egy problémát.

tibbigeo hozott fel komoly észérvet, ha ezt Trackman maga mondja most meghajolok a tuhu Küldetéstudata és Rajzolói Előrelátása előtt. De ne haragudj Trackman te semmit de semmit nem mondtál bekezdéseken keresztül jelen eljárásodról.

Továbbra is ismétlem magamat annak ÖRÜLÖK hogy helyismerettel rendelkező rajzolja fel, és korábban mint én tenném. De hogy nem is értesít, továbbá ilyen stílust, ilyen minősíthetetlen kioktatást enged meg magának egy egyszerű kérdésre az egyszerűen több a soknál. Komolyan elgondolkoztam én is lelépésen.

Minimum, ismétlem minimum más hangot kéne megütni főleg miután be is vállaltad hogy arra gurulsz.

(mindazonáltal ez vihar a biliben, de valamiért úgy érzem kerülni fogjuk egymás társaságát a jövőben.)
[előzmény: (58997) tibbi, 2012.11.28 21:51:43]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.28 18:34:24 (58990)
Trackman,

kicsit mérges vagyok: ha van saját track, akkor ugye nem probléma, aki előbb kapja az marja. Ezesetben örülés van hisz gyorsan fenn lesz a térképen, viszont jelenleg (tuhu szabályok szerint) nincs itt a track-ed (hiszen már rajzolod de nincs feltöltve semmi, ami még tanuló korban is tilos volt nemhogy most, szerkesztőként),

ergo rámartál egy aktív rajzoló saját maga berajzolós opciós track-jére, aki erre időt-pénzt is áldozott (legyen bármily szofisztikálatlan is a feltöltött file --> ennek számos oka van, jelenleg nem részletezem: nem tartozik a kérdéshez),

és ezt tervezte esti programjaként (ti. a berajzolást az amúgy fullos, más által készített bejárásos youtube videók segítségével, ahol a becsatlakozó utak is követhetők amúgy de ha már úgyis csinálod most kivételesen a TeleAtlas-t is elő lehet venni kicsit puskázni a nyomvezetés változás és párhuzamos utcák ellenőrzése-megtekintése miatt mert egész jó),

ami így, mint lecsaptam a track-edre módszer teljességgel ellenkezik a tuhu íratlan szabályaival.

TUDSZ ERRE REÁLIS MAGYARÁZATOT ADNI???
(az kevés hogy múltbeli érdemek blabla; helyismeret stb. még ezt talán elfogadnám de a track akkor is hibádzik ill. az ezzel kapcsolatos megjegyzésed sem ezt takarja)
[előzmény: (58979) Kurdi_Robert, 2012.11.28 11:14:05]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.28 12:58:11 (58981)
Szigethalom-Halásztelek közti szakasz, szóval NEM erre gondol...
[előzmény: (58980) majormezei, 2012.11.28 11:30:50]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.28 11:14:05 (58979)
arra a track-ra gondolsz aminél be van/volt jelölve a MAGAM SZERKESZTEM opció és a nevem alatt fut?
avagy csináltál te is track-et az utat felmérendő? ez utóbbit láthatjuk is vagy csak rajzolás után...?
[előzmény: (58974) Trackman, 2012.11.27 22:23:18]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.25 09:29:24 (58887)
csepeli gerincút I. szakasz csütörtökön átadva:
http://csepel.info/?p=23061

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.11 13:22:31 (58463)
előre is bocs szintén a késői reakcióért egy már lezártnak minősített vitában
''ezt várnám el a közreműködőktől''

ez így, kiterjesztve a thread-ben elhangzottakra lehet egy kicsit erős fogalmazás.
nézzük csak meg a fizetős garmin Naviguide kiegészítő információtartalmát ilyen téren (és a topmap-nak időben lejelentett fontos változások lefordulási idejét)
illetve vizsgáljuk meg a szintén fizetős garmin Topoguide publikus off-line változatának ''naprakészségét'' és szintén kinyerhető információ-tartalmát. (vs. turistautak.hu)

lehet hogy bizonyos dolgok nem kiolvashatók a turistautak.hu egyes kimenetein,
de ez sokat fejlődött több kimeneten is az évek során.

Véleményem egyezik a többség szájából elhangzottakkal,
hasznos dolgokból és ötletekből (amik fejlesztési jogosultság híján nehezen mennek át az éles rendszerbe) eddig sem volt hiány. Kissé félrevezető passzivitást és nemtörődömséget feltételezni a háttérben a Rajzoló Kollegákra nézve, szerintem mindegyikünk HATALMAS szeretettel simogatja saját lakhelye cca. min. 30-40 km-es körzetét legjobb tudása szerint (magamból kiindulva),

továbbá számos tuhu-rajzoló aktívan jelen van más, rokon project-ekben is (pl. többen ott vannak rajzolóként vagy fejlesztőként az omp-ben, vannak akik android-os kimenetekre ötletelnek-fejlesztenek, jómagam pl. a peter68 oldalon segítek az oldal Gazdájának a(z allplatform) Navitel kimenetet emberbarátibbá tenni ötletekkel, háttérmunkával) - ez még a társadalmi munka összidejét növeli is - vegyük úgy hogy mindenkinél a Család rovására... (ha úgy tetszik, Neked a térkép ez a része fontos, nekem meg amaz - lehetne így is fogalmazni, de nem ez a LÉNYEG)

Az meg hogy többünk minőségi változást sürget:
természetesen élő és reális igény van az adatbázis naprakésszé tételére, karbantartására. Sőt: ez nem külső nyomásra, hanem belülről fogalmazódott meg ami azért valljuk be: nagy dolog mert ehhez is fel kellett nőni. De ez nem jelenti azt hogy az úthálózat felmértsége elérte volna a 100%-ot, amennyiben nem TÚRA-, hanem úgy általában a TÉRKÉP-ről beszélünk. A kettő együtt, egyben fontos. Igenis érték egy sima gpx, kommentár nélkül - ha új felmérést is tartalmaz. Lehet más eldobja, én a saját ''simogatott'' térképrészeimen örömmel veszem és be is rajzolom, és alkalomadtán személyesen a helyszínen meggyőződve a valóságról pontosítom annak -akár nemlétező- paramétereit.
[előzmény: (58458) alnibell, 2012.11.11 09:12:58]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.08 11:54:36 (58284)
Te is tudod, hogy ez így, ebben a formában nem igaz. Érdekel sokunkat - csupán a kapacitás megosztott (a szabadidős tevékenység miatt).
Mindenki szereti rendben tudni MIND a rajzolását MIND lakhelye közvetlen környezetét, minden formában. Sőt sok olyan Rajzoló van aki az egész országot simogatja.
Úgy nincs semmi értelme, ha nem informatív a térkép.

Illetve a kérdéshez tartozik: én csak saját track-re merném odatenni, leszúrt wp-k alapján a burkolat-pontosítást. Szerintem többünk is így van ezzel. Tele vagyunk hiányosnak minősíthető track-ekkel ha ezek is fontosnak minősített szempontok, amiket írsz. De erről is volt már szó.

Ha viszont a kutya kerget épp, hát tudod mit: átvágok ott ahol a rövidebb :D
és to_ok a wp-re meg az úttípusra: hogy homok vagy finomra szitált sóder vagy bazalt...
[előzmény: (58282) Szem, 2012.11.08 11:01:20]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.04 16:40:53 (58201)
Igen, ez még érvényes. 1 vonal van, ill. rendesen csupán egynek kellene lenni.
azon a részen voltak a legrégebb óta rögzítve a megyehatárok.
jelszó: There can be only one / Csak egy maradhat
:D
[előzmény: (58199) cseremoha, 2012.11.04 16:02:56]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.03 20:40:39 (58181)
sejtettem.
én még tanulóként kezdtem hozzáírkálni a Mintapéldához...
nem voltam még teljes jogú térképszerkesztő, mégis tudtam írni a wiki-be

bocs ha bárkit is megvezettem. Nálam ez nem volt gond akkor, hogy saját néven feljelentkezve beleírjak.
[előzmény: (58155) KiVi, 2012.11.03 15:53:34]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.02 19:00:06 (58145)
...nem ártana beírni...

hát: hajrá. jogod van már erre is (tudtommal), ha valami nem pontos, nyugodtan pontosítsd. ha nincs beleírva, nyugodtan írd bele.
[előzmény: (58137) housefly, 2012.11.01 22:34:15]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.10.22 05:12:30 (57833)
nem láttam konszenzust a fórumon -hiába követem-, csak állásfoglalásokat és érveket.

ha itt a szakasz DARABOLÁSÁRA (és az új szakasz más paraméterekkel, ami akár új út-típus is lehet ellátására) gondolsz, mindenképp. A térkép csak pontosabb lesz tőle. Bár nagyban függ a használt kimenettől is, omp nem tesz különbséget földút és szekérút közt,

de ettől még ebben az adatbázisban lehet pontosítanunk.
[előzmény: (57832) Kiss_Karoly, 2012.10.22 01:24:34]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.10.21 18:50:01 (57823)
ez bizonyos kimenetekre (navitel) elképesztően rossz hatással lenne, nem javaslom
[előzmény: (57820) alnibell, 2012.10.21 11:56:31]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.10.10 20:38:38 (57512)
autópályán hova óhajtanád rögzíteni a híd, alagút, kilométerkő, stb. POI-kat, melyik pályatest node-jához?
[előzmény: (57367) cseremoha, 2012.10.07 20:04:12]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.25 19:14:58 (56995)
vsz. a hazai geocaching-os társaság régebb óta visz fel POI-kat mintsem te meg én rajzolgatunk itten bármit is...
[előzmény: (56992) -bj-, 2012.09.25 16:21:57]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.25 19:13:30 (56994)
igen, közben rájöttem.
viszont ha nem lesz benne ezen redundancia, az lehet megoldás a garmin fele (jól ismert, bejáratott ikonokkal)

de nem megoldás Russa és Navitel programokra, és még a Magellan-ról nem is tudok semmit...


...így értettem, bocsánat ha félreérthető voltam.
[előzmény: (56990) Trackman, 2012.09.25 16:18:32]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.25 15:07:11 (56988)
lehet hogy redundancia, viszont teljesen garmin-ban gondolkodsz. Russa kimeneten beégetett poi-ikonok vannak (némelyik kifejezetten katasztrófa), Navitel-en meg valaki más ízlését tükrözi (skin-függő) nem a-z átlag- felhasználóét.
Ezek nem ordítanak a használatba vétel első-második hetén: hogy milyen poi-típust takarnak, takarhatnak.

Másik ellenérv: a POI-kat nem kb. 100 térképrajzoló hanem sokszáz user rögzíti, rögzítheti, hiszen a gc.hu-n keresztül is rengeteg kerül fel a térképre. Milyen okból nyúlnánk hozzá globálisan a user által adott elnevezéshez anélkül hogy őt megpróbálnánk meggyőzni az igazunkról?
Egy egyszerű adatátömlesztés (duplikálódás esetén) is sok esetben sértődéshez vezet(het), miért lenne ez másképp a név-negligálásnál...?

ugyanaz a véleményem (számítson bármily kevéssé is) hogy ugyanúgy nem tekintem redundanciának, mint ahogy hidat is rakok egy patak és egy közút találkozásához (persze: ha van) és lehetőség szerint a vízfolyás nevével el is nevezem (a térkép sajátosságai miatt egy vektoros kimenet nem olvasható úgy mint egy raszteres, nem baj ha visszaköszön más módon az info, minek rángatni a képernyőt vagy a nagyítást csökkenteni ha szükségem van bármi okból a vízfolyás nevére).

Miért ne lehetne egy egyszerű magaslesnek az ikonon túl Magasles nevet is adni? Szokás szerint ''azért mert: CSAK''? (apropó nem én vagyok aki ezeket átírkálta)

persze fejet hajtok a Többség majdani véleménye előtt és átveszem én is a követendő policy-t, de nem árt ha több oldalról is megvilágítjuk a problémát mielőtt ilyen egyértelmű, határozott kijelentést kőbe akarunk vésetni.
[előzmény: (56980) Trackman, 2012.09.25 13:05:59]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.13 07:38:03 (56711)
ez, bár OSM térkép nem OMP ugye (azon max. ugyanazt látnád más csomagolásban, némileg megvágva hisz innen van az adat), de nagyon jó belinkelt cucc.
van erről leírás hogy milyen rétegekkel lehet együtt használni az oldalt?
[előzmény: (56700) MoGeMaP, 2012.09.12 15:23:25]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.06 11:59:04 (56629)
szia Szem,
részben meg vagyok győzve (=belátom a paraméter mások által fontosnak ítélt voltát),

persze én mtb-vel nyomom így meglehetősen közönyösen szemlélem földút és földút-szerű út burkolati különbségeit, egy homokos részt látván vagy egy nagyobb svung vagy egy hosszabb tolás következik...
a felnit nem hatja meg különösebben egy km-eken át tartó eldolgozatlan zúzottkő-burkolat sem. Ezeket az utakat eddig a rendelkezésre álló földút ill. szekérút kategóriába soroltam, olyan felhanggal hogy egyikre be mernék menni komolyabb autóval, másikra inkább nem fordulnék rá...

nekem az említett országúti bringa terepen olyan, mintha szalonautóval akarnék szekérutakra merészkedni. Be lehet menni, igen... de többet tolnám ill. autó esetén egy idő után húzni, húzatni kéne. Vagyis -maradva a korábbi meghatározásoknál- nekem ez ''szalon''bicikli, ezzel nem mennék be azokra az ürgejárta utakra, tavalyi és jövő évi utakra amik idén: szántás széle, amiket lokálpatriotizmustól vezérelve lakhelyem körül trekkelek. Aszfaltra viszont összehasonlíthatatlanul jobb választás az országúti...

Emlékeimből ugyan már nem táplálkoznék, de ha lesznek brutális különbségek a bejárt szakaszaimban, megígérem hogy mostantól jelezni fogom előfeldolgozott track-omban és szerkesztésemben a burkolat minőségében bekövetkező ezirányú változást a paraméterekkel. Reform óta ennyire nem részletezte senki ennek hasznosságát, még ha ez -jelenleg- íróasztal mögött ülve élvezhető is...

egy megjegyzés: sajnos az általam használt hw és sw (bár én többre becsülöm az itt közszájon forgó outdoor márkánál) több dologra nem alkalmas, így pl. a menet közbeni megjegyzés/komment eszközlése is nehézkes vele, úgy kerékpáron mint autóval...
[előzmény: (56553) Szem, 2012.09.01 14:06:37]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.02 17:32:34 (56567)
itt van egy KIVÉVE: nemzeti park polygon lehet(ne) másik polygon-on, de ezekről sajnos kevés ugye a nyilvános-publikus adat (bármily közérdek lenne tudni a létét ill. bármennyire megvan a geoláda ellenőrző processz-ben hisz kidobja ha Nemzeti Park területére esik). Persze ez ezt az esetet nem érinti.

nem lehet hogy ugyanilyen szándék mozog a háttérben, vagyis az eredeti CLC felületi adatok megtartása?
[előzmény: (56566) Arti (junior), 2012.09.02 17:18:39]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.01 05:09:46 (56549)
az Általad hivatkozott Mintapélda fedőnevű oldal eredetileg ilyen volt:
http://turistautak.hu/wiki/A_szerkeszt%C3%A9s_VAL%C3%93BAN_R%C3%96VID_menete%2C_Mintap%C3%A9lda

én írtam át, tovább, egyfajta kapaszkodót adva ill. naprakésszé téve a fórum anyagainak mindenkori behasználásával. Nyilván közben ugyanezeket a lépéseket (és hibákat) megtéve kezdőként, mint Te.

ha valami nagyon félrement az irományban, megkérlek hogy segíts az írásában, tekintettel a jövő kezdőire...
[előzmény: (56548) Kurdi_Robert, 2012.09.01 05:06:17]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.09.01 05:06:17 (56548)
''csak ha teljesen készre van rajzolva''

esetedben ez a már -más által- feltöltött rajzot jelentené - írd át nyugodtan a wiki-t, vagy jegyezd valahová az átfogalmazási igényt, ha téves megfogalmazásaim zsákutcába visznek, pallost húznak fejed fölé
[előzmény: (56547) MoGeMaP, 2012.08.31 21:54:41]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.08.30 17:53:28 (56530)
üdv,
az eredeti bejegyzést még én írtam bele a wiki-be a Mintapélda utódlapjára,
a fórum hozzászólások (akkori) konklúziójaként.

ha vázolnád hogy az Általad használt módon miképp látszik egy útról hogy homok a burkolata és el tudod kerülni kerékpárral, stb-vel,
talán többünket is rá tudnál venni ennek a paraméternek az újra töltögetésére. Jelenleg csak poi-t rögzítek egy huszon-ötven km-es kerékpározás során a track-en kívül,

de ha szükséges, ezt az info-t is rögzítem. Meggyőzhető vagyok. Mint: legtöbbünk...
[előzmény: (56506) Szem, 2012.08.28 09:40:04]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.08.25 21:20:00 (56488)
én is láttam már ilyen track-eket. Sajnos BaseCamp más miatt is felejtős, .mps-t nem tudja. Teljesen jól szűr, stb... minden egyéb dologban frankón használható (bár nem vagyok garmin tulaj hogy ezeket ellenőrizzem), nem kell trükközés a felrakáshoz, de valahogy mégis oly idegen.

...de egyik gépemre már csak ezt tudtam ráhegeszteni, MapSource nagyon nem tetszett már neki, együtt kell élnem a BaseCamp hibáival. Vajon egyik kimeneti formátuma sem jó??? (tudom: próbáljam ki ha már kéznél van)

itt jelezném, hogy pl. hiába akartam a server-rel megcsináltatni gdb-->gdb konverziót korábban, ez -eddig- sosem tetszett neki (mapsource-os konverziós .gdb tájegységi határra vágott szerver .gdb-re). Mint ahogy a(z igotU logger által kreált).gpx-ből is eldobálja a szerver waypoint-okat.
[előzmény: (56486) Bryan, 2012.08.25 16:43:07]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.08.22 09:04:11 (56388)
''önkormányzatok spórolási kényszere, a közkutak elzárása talán már lecsengett''

az önkormányzati spórolás és egy bizonyos réteg vízvételezési szokásai és sajátos jogértelmezése miatti eszméletlen víz-, és pénzelfolyás azért különböző dolgok...
:(
[előzmény: (56387) alnibell, 2012.08.22 08:54:39]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.08.17 10:57:58 (56326)
kütyük fórumon már linkelt be valaki garmin alá természetvédelmi területek, nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek csomagot...
(tudtommal: vonal, nem polygon)
[előzmény: (56319) Lipták Roland, 2012.08.17 09:26:05]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.25 14:07:16 (56054)
ellenkező esetben a tanuló van ''megcibálva''.

:D
csak viccelek ám!
[előzmény: (56053) Hev, 2012.07.25 13:31:35]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.19 19:30:44 (55975)
köszönöm a választ. Nem akartam vitát újragerjeszteni.
[előzmény: (55974) Old Eye, 2012.07.19 17:56:26]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.19 13:35:23 (55970)
az új processz már tölti a települést (!) akkor is, ha külterületen fekszik. Biztos jó ez így? Ezt akartuk?
[előzmény: (55967) Old Eye, 2012.07.18 09:21:55]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.18 09:02:35 (55966)
sziasztok,

mióta fut a háttérben az a processz, ami lejavítja nagybetűre a kisbetűvel írt POI kezdőbetűjét és ki is tölti a település-paramétert (pld. kitöltött megye=Budapest esetén kitölti a telepules=Budapest param-t)?
...lemaradtam, furcsa volt látni a gc.hu-n...

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.15 17:50:16 (55965)
érdekes, nálam is sztrájkol a Ms progi.
viszont BaseCamp nem tud közvetlen .mps-t fogadni, vagy én nem tudtam még rávenni. Navitel-en ez a választott kimenetem, gpx túl nagy, ami plusz info benne van az nekem nem kell.

kicsit kifacsartabb a logikája, a MapSouce egyszerű(bb de nagyszerűbb). Garmin készülék nélkül nem hiszem hogy több/ jobb lenne a program mint elődje. A csokorba fűzött track-ek funkciót én nem használom ki.
[előzmény: (55959) Andreas, 2012.07.14 21:03:44]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.10 19:42:32 (55861)
plusz 1
jól hangzik. Kevés fejlesztés, duplaplusz kényelem a rajzoláskor. Persze az a kevés fejlesztés is gázos ha elfoglalt a Fejlesztőnk, vagy a MATRIX c. film mintájára: az Építész, András.
[előzmény: (55835) Hev, 2012.07.10 11:25:52]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.10 19:37:48 (55860)
sziasztok,

ebből én ezt csekkoltam: http://turistautak.hu/tracks.php?id=31442
ezzel kapcsolatban egy gondolat: lehet hogy pár deciméter a pontosság, de ha a kereszteződések pontos helye nincs rajta, sem wp-ként sem track-ként, akkor igazából miért is lenne indokolt automatikusan a track=3???

no nem mintha nem lenne mindegy hogy track=2 vagy 3 vagy 99 (utóbbi nincs, tudom).
[előzmény: (55859) Arti (junior), 2012.07.10 18:10:45]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.07.03 16:13:19 (55745)
esetleg:
http://www.msh-tools.com/Ptxt2shp.html

itt mintha ilyesmit vakerálna...
[előzmény: (55741) Lipták Roland, 2012.07.03 10:26:35]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.29 09:57:11 (55716)
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-505053

frissen (tegnap) megnyitott Perkáta elkerülőre autós behajtás beállítva.

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.29 07:50:22 (55713)
sziasztok,

térképszerkesztési háttérmunkához használnám a BaseCamp-et. Jól látom hogy a .mps innentől kezdve nem ismert file-formátum lett...? (furcsa módon a .gpx meg szeretős fajta maradt...)
ezesetben úgy felejtős ahogy van, eddig a MapSource a konverzió egy jó eszköze volt a szűrés és a kommentezés mellett, a csokorba fűzhető track-ek számomra nem pótolják a formátum hiányát.

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.28 08:35:17 (55696)
legalul.
már ha FELDOLGOZOTT track adatlapjáról beszélünk...
[előzmény: (55695) Old Eye, 2012.06.28 08:29:36]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.25 13:32:50 (55649)
érdekes cikk:
http://index.hu/tudomany/2012/06/25/gps-szel_elorejelezheto_a_cunami/

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.25 07:51:37 (55638)
sziasztok,

Macend kolléga, aki jelenleg a Bakonyt zárolja nem mostanság rajzolt utoljára (és ha nem hazudik a dokumentáció nem is túl sok rajzolással a kezében). Vajon átolvasta-e a reform utáni változásokat?

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.12 08:22:21 (55463)
kedves kimici!

bocs hogy eloroztam Előled (adatlapon korábban jeleztem is) a friss szabadszállási track-eket. 26 évig éltem ott és a mai napig rendszeresen hazajárok, vélhetően jobban ismerem a várost, mint bármely más Rajzoló a köreinkből, továbbá a tracker (mngc) is személyes jó ismerősöm, napi kapcsolatban vagyunk.

további jó munkát!

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.11 19:45:27 (55457)
ilyenkor már ingázom, de közben el is dőlt (t_a_c), átjött a link, köszönöm
[előzmény: (55451) Lipták Roland, 2012.06.11 15:30:29]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.11 14:28:59 (55450)
szia Roland,

omp nm2 érdekelne - ha lehet.
köszönöm
[előzmény: (55448) Lipták Roland, 2012.06.11 13:05:45]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.06.03 09:08:42 (55223)
új office-hoz is csináltak már CLASSIC MENU-t (egy új menüpontodként jelenik meg) ha nem zavar hogy angol... (megkereshetem a linket)
[előzmény: (55220) sw09fl, 2012.06.03 08:14:36]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.05.15 10:52:28 (54851)
ezt meg lehet oldani többszörös kijelöléssel is, MapEdit-et átkapcsolva Utcanév kiíratásra...
pár leütés és javítva is ami hiányzik/rossz...

viszont ha már ott vagy esetleg személyesen is: lehetne eggyel feljebb ugrani és a házszámozást is felvinni (szemrevételezés után). :)
[előzmény: (54849) majormezei, 2012.05.15 10:45:20]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.05.15 10:43:45 (54848)
szia,
ezek létező megoldások, pld. számos (számtalan?) helyen Budapesten. Mindkét szakaszt paraméterezni kellene Utcanev=...
Szerintem nem zavarja meg a kimeneteket (csúnya lenne), bár leginkább omp-s Navitelt és tuhu-s Russa-t szoktam nézni.
[előzmény: (54846) majormezei, 2012.05.15 08:38:19]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.05.03 10:23:28 (54685)
kell nekünk kerületre keresni egy poi-t?
[előzmény: (54683) Old Eye, 2012.05.03 09:48:30]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.05.03 09:45:27 (54682)
településhatár vonaltípus esetleg?

külső oldalon BUDAPEST felirattal, belső oldalakon kerületnév (esetleg: alternatív név ha az az egész kerületet és nem csupán egy részét jelenti) felirattal...?

polygon lehet áttekinthetetlenebb lenne.
[előzmény: (54679) Andreas, 2012.05.02 11:03:29]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.04.25 17:05:21 (54617)
Az volt a maximum hogy 1 db poi-t sikerült beküzdeni ezzel a panellal... (a teljes többszázas listából)
[előzmény: (54616) Old Eye, 2012.04.25 13:49:47]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.04.25 10:54:33 (54612)
jelzett oldal alján van egy érdekes mondat, amit megvalósítani nem tudtam sosem. Mit rontok el?

lépcsőket és autópálya csomópontokat akartam letölteni (kiegészítendő az általam használt omp kimenetet az onnan viszont hiányzó Poi elemekkel) útpontként, de ez csak a képernyői kilistázás szintjén, majd további különböző excel/notepad transzformációkkal sikerül. File-ként nem szedi le. Vagy: az erő nincs velem...
[előzmény: (54610) olahtamas, 2012.04.25 09:28:41]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.04.21 19:56:51 (54551)
a trekkelés új magasságokba emelése:
http://kerekagy.blog.hu/2012/04/21/beindult_a_biciklis_gps_rajznagyuzem

:)

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.04.16 13:57:38 (54385)
ide:
http://www.openmaps.eu/node/426#comment-29954

megírta tuhu-s Kolléga a saját videói linkjét, ez ugyan nem az említett urbalazs-féle, de talán érdemes végignézned.
[előzmény: (54380) eperdzsem, 2012.04.16 13:10:37]

Lapozás: előző | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | következő

Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók