turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

pockokhozzászólásai | válasz erre | 2013.06.30 22:48:52 (10275)
Köszönöm. Hamarosan mindenképpen szeretném elkezdeni a rajzolást, de ez – egyéb dolgaim miatt – valószínűleg nem a következő napokban lesz. Egy-két hét múlva viszont szívesen. Remélem, ez nem egyszeri ajánlat. :) Visszatérhetnénk rá kicsit később?
[előzmény: (10274) Old Eye, 2013.06.30 22:01:06]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2013.06.30 22:01:06 (10274)
Te jártál ott. Megtapasztaltad, mi van ott. Szépen dokumentáltad is.
Nem lenne kedved megpróbálni az új helyzet berajzolását?
Átolvasod a tudnivalókat, kapsz letöltési jogot, és - hajrá!
Mindannyiunknak jó lenne.
[előzmény: (10270) pockok, 2013.06.30 21:51:20]

pockokhozzászólásai | válasz erre | 2013.06.30 21:51:20 (10270)
Talán sikerült gyakorlati megoldást találni erre a konkrét esetre.
Ma gyalogosan körbejártam és bemértem a kerítést. A tuskók és drótok miatt a láb elé kell nézni, de azért járható. Az történhetett, hogy még a TSZ időkben volt ott valamilyen út, amit aztán folyamatosan benőtt a bozót, így az arra járók évről-évre új utat tapostak, egyre beljebb a földön. A tulajdonos ezt elégelhette meg (???), így építtetett egy kerítést, az eredeti telekhatáron. Ehhez bozótirtást is kellett végezniük, de ezt (nyilván) csak olyan mértékig tették meg, amennyire a kerítés építése indokolta.
Most a túrázókra vár a feladat, hogy a kerítés mentén, a kivágott bozótsáv szélén valamilyen utat tapossanak (hacsak ezt fizikailag meg nem akadályozzák).
A rajzolási dilemmát – szerintem – feloldja, hogy a kerítés északi, város felőli oldalán megmaradt egy tölgyfa, rajta a kék jellel. Így oda csapásként rajzolható a kék, hiszen a terepen van ott jelzés.
A vonatkozó track-et és egy plusz fotót feltöltöttem (http://turistautak.hu/tracks.php?id=34888).
[előzmény: (10257) pockok, 2013.06.29 21:13:35]

pockokhozzászólásai | válasz erre | 2013.06.29 21:13:35 (10257)
Üdv!
Van egy elvi problémám:
Ma bicikliztem egy szekérúton, aminek – néhány hónapja még gyakorlatban is létező – nyomvonalát elkerítették. Magánterület. Kikerülni elég nehézkes, biciklivel nem is sikerült. Gyalogosan el lehet ugyan menni a kerítés mellett, de jó esély van rá, hogy ezt a környék tulajdonosai nem fogják jó szemmel nézni, mivel a terület, ami kiskertes jellegű, így is tele van kapukkal és sorompókkal lezárt utcákkal, illetve különféle fenyegető/tiltó táblákkal.
Normál esetben simán beírnám a felmérésbe, hogy megszüntetendő szakasz, az elv szerint, hogy az legyen a térképen, mint a valóságban.
DE:
Ezen az úton megy/menne a RB-DDKT. Gondolom, hogy ezt nem lehet csak úgy megszakítani, de önhatalmúlag áthelyezni sem (a terület másik oldala erdő, ott – kicsit beljebb - biztosan lehetne valami csapást találni).

Mi ilyenkor a teendő?

Erről a környékről van szó van szó (már nem csak tábla, hanem kerítés is): http://turistautak.hu/poi.php?id=151705

Kép (az északi oldal felől):
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók