turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

sprokhozzászólásai | válasz erre | 2008.07.10 13:42:06 (6819)
Végigfutottam a trackedet és csak bíztatni tudlak. Nagyon szép, szinte minden érthető belőle.
Most sajnos nagyon limitált a netkapcsolatom, így nem tudok bevállalni egy rajzolást, de ha más nem repül rá a jövő hétig, akkor szívesen berajzolom.
[előzmény: (6816) Old Eye, 2008.07.10 12:30:35]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.10 12:30:35 (6816)
Értem. Köszönöm.
Ôszintén szólva, más választ [is] vártam. Új fiú vagyok. A fórumokat figyelve több kép alakult ki bennem
- tájegységeként vannak 'kitüntetett' rajzolók (pl pgyp a Tiszántúl szerelmese, tibbigeo Kisalföldön van otthon, urbalazs minden utat ismer a Budai hegyekben stb stb)
- ahány rajzoló, annyiféle elvárás, közvetlenenebb a kapcsolat a rajzoló és a trekkelõ között, mint gondolná az ember; aki az utakat rögzíti, figyelembe veszi a rajzoló módszereit, a rajzoló meg ismeri az adatszolgáltatója 'gondolatmenetét', ezért egyetlen általános elôírás van csak a feltöltött track-ekre - legyenek érthetôk (nnnnna és pontosak :-) )
T.k. annak jelentkezését vártam, várom, ki beírta a 'Felmérendô' megjegyzést ama két turistaútvonal mellé vagy aki majd berajzolja. Most még emlékszem erre az útra; ha lesznek kérdései, még tudok neki válaszolni. Repülnek a napok, jönnek az új utak, fakulnaka régiek emlékei :-)
[előzmény: (6815) johann g (Lud), 2008.07.10 10:22:40]

johann g (Lud)hozzászólásai | válasz erre | 2008.07.10 10:22:40 (6815)
magam részéről a saját trackjeimet próbálom bedolgozni elsősorban, majd azokat ahol ismerős vagyok.
sajnos egy igényes turistaút pontosítás (mint a tied) ugyanolyan súllyal esik latba a listán, mint egy százzor lejárt országúti track ami jobb esetben pár szűz utcát is tartalmaz.
mivel a domain turistautak.hu bátorkodtam korábban jelezni hogy a track adatlap jóformán haszontalan tickboxai helyett tegyük be pl. hogy
- turistautat, kerékpárutat tartalmaz I/N
- korábban felméretlen részt tartalmaz I/N

mivel az ilyen apró ötletelések is visszhang nélkül maradnak, nincs más minthogy a fórumon jelzed hogy van új, fontosnak tartott felmérésed, és valamelyik szabadidős rajzoló rámozdul. ezt egyáltalán nem piszkálásként éljük meg.
[előzmény: (6813) Old Eye, 2008.07.10 09:25:25]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2008.07.10 09:25:25 (6813)
Nem akarlak titeket, rajzolókat piszkálni, van dolgotok temérdek, de kérdezném, hogy, milyen szempontok szerint kerülnek feldolgozásra a beküldött track-ek.
Mikor nézegettem a TuHu térképeket, találtam Ôrtilos környékén 'Felmérendô' jelzésû turistautakat. Elmentem, felmértem, ellenôriztettem, felraktam.
Nem jó az anyag vagy nincs rá rajzkapacitás? Vagy?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók