turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2015.08.24 07:24:14 (70968)
" Tudud Te, hogy mindezt kiknek köszönhetik. Én nem tartozom közéjük."
De igen, csak egy kicsit másként mint ahogyan gondolod. Nagyon sokat romboltál a makacs, átgondolatlan ellenkezéseddel.

De részemről befejeztem, sok szerencsét!
[előzmény: (70966) alnibell, 2015.08.23 21:51:25]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 21:51:25 (70966)
Csak nem tudsz elszakadni az előítéletes énedtől. Még hogy hőbörögtem volna?
Azt elismerem, hogy többször megismételtem a mondandóm, de hogy ezt hőbörögve tettem volna, azt soha.
Sokkal inkább volt ez jellemzője itt néhány társadnak, aki minden gátlás nélkül illetett negatív jelzőkkel, mint éppen a napokban. Hogy is írtad: te beteg vagy. (Ez volt az egyik legfinomabb.)
Egy éve még nem gondoltam arra, hogy a TuHu-t a gazdái is cserbenhagyják, az erőszakos agitáció várható "eredményére" viszont jól következtettem.
Ti viszont, ha véltétek is, inkább elfojtottátok az érzést, hagytátok magatokat befolyásolni a szép ígéretekkel.
Korszerűbb eszköz? Az, de minek, ha a régi jól funkcionál és nem kell hozzá semmi plusz?
Próbáltam érvelni, több módon közelítve a kérdést. a válasz soha nem arra vonatkozott, egy idő után már csak rólam, ill. arról, hogyan lehet figyelembe nem venni, majd elhallgattatni.

Az állításoddal szemben, ti semmit nem tudtatok előre. El voltatok bűvölve az új eszköztől, meg a közreműködői létszám nagy számától. Nem én állítottam jó egy éve, hogy egy éven belül a TuHu adatai és szerkesztői nélkül is meg fogja haladni a terepen is az OSM a TuHu feldolgozott térképi állományát. A tapasztalható hozzáálással ez soha nem fog bekövetkezni.

Szóval rendbe kell tenni, hogy mit is akartok? Ez még csak hagyján, normális törekvés. Csak késői.
Emlékeztetlek, azt tartottam a legelején is elengedhetetlenül fontosnak, hogy csak akkor szabad egy a közérdeklődés tárgyát képező projekten bármilyen, különösen az alapokat érintő változtatást végrehajtani, ha az új módi tudja legalább azt és olyan szinten, mint a régi és az átállás ideje alatt nem következik be a felhasználókat érintő negatív hatás.
Most már kijelenthető, hogy még nem tudja ugyanazt nyújtani, és a felhasználók meg csőstül küldik a hibákra vonatkozó észrevételeiket. Tudud Te, hogy mindezt kiknek köszönhetik. Én nem tartozom közéjük.
[előzmény: (70965) hadidoki, 2015.08.23 18:10:30]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 18:10:30 (70965)
Az okfejtésed logikus, de vannak benne bukfencek:
- Ha "A mára kialakuló helyzetet már egy évvel ezelőtt láttam, le is írtam, nem mostanra ébredtem a tudatára.", miért nem léptél tovább, miért ragadtál le a höbörgésnél. Ha már egy éve láttad, hogy a Tuhu halálra van ítélve a hozzáértők érdektelensége miatt, miért harcolsz reménytelenül Don Quijote módjára.
Hidd el többünk (pld. én is), nem a jobb eszköz reményében léptünk, hanem a felismert "kényszerhelyzet" miatt. A korszerűbb eszköz csak ráadás volt, mellyet csupán nagyon sok munka árán fogunk tudni kihasználni.

- "Szóval, sokkal inkább tűnik úgy, hogy Ti, akik elhagytátok a TuHu-t, egyre inkább rájöttök, hogy amit kaptatok semmivel nem jobb, mint amit elhagytatok,..." Pontosan tudtuk, hogy mit fogunk kapni. Csak te lested cinikusan, hogy fél éven belül itt lesz-e a kánaán. De nem volt választás, mert "döglött lovon lovagolni" nem nagy élmény. Ezt csupán te nem vagy hajlandó elfogadni (de ez a te dolgod). Én azt mondom, ha az OSM-nél "tapasztalható kidolgozatlanság ... ide-oda kapkodás", hát rendbe kell tenni. Ha ezt sokan sokszor megtesszük, majd rend lesz. A Tuhu is folyamatosan alakult 10 éven át.
[előzmény: (70964) alnibell, 2015.08.23 17:13:18]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 17:13:18 (70964)
A mára kialakuló helyzetet már egy évvel ezelőtt láttam, le is írtam, nem mostanra ébredtem a tudatára. Csak akkor még akkora volt a minden észérvet, kételyt elsöprő, minden kérdést válasz nélkül hagyó lelkesedés, hogy azok, mint zavartényezők elkerülése végett, éppen a Te kezdeményezésedre, a kizárásomról szavaztatok.
A tényeket augusztus 3-án leírtam az általános topicban, de a kialakult "szokásrendnek" megfelelően, senki nem reagált, sem így, sem úgy.
Nem sokat lehet hozzá tenni, annyit azért igen, hogy az elmúlt egy hónapban kemény 1%-kal nőtt a TuHu-ról származó adatok feldolgozási aránya, de még mindig ellenőrizetlenül.

Az biztos, hogy az OSM keretein belül továbbra sem teszek semmit. Nem csak a korábbi velem szembeni megnyilvánulásaitok, hanem elsősorban a még mindig tapasztalható kidolgozatlanság, az ide-oda kapkodás miatt. Ha lépni fogok, az nem azok táborába visz, akik hol álcázott nyájassággal, de leginkább a letaglózás szándékával viseltettek irántam.

Ám legyen szó az eredményről. Van, aki szerint az interaktív online térkép érdekli a felhasználókat. (Bár szerintem az onlány alkalmanként jobban.) Tételezzük föl ezt. De mégis, ez milyen hátteret kíván a több tíz vagy ne adj isten, több száz egyidejű felhasználói igény zavarmentes kielégítéséhez?
Most a TuHu adatbázisa szinte állandó lekérdezés alatt van. Eközben kellene adatot bővíteni, módosítani. Ez ugyanúgy nincs végig gondolva, mint az OSM alapokra történő átállás forszírozása. Az ilyenek miatt (is) írtam már, hogy ez az egész nem más, mint öncélú játszadozás.
Szóval, sokkal inkább tűnik úgy, hogy Ti, akik elhagytátok a TuHu-t, egyre inkább rájöttök, hogy amit kaptatok semmivel nem jobb, mint amit elhagytatok, aminek a vesztét könnyű szívvel hagytátok bekövetkezni. És az érdeklődő felhasználók igényeiről még nem is beszéltünk.

[előzmény: (70963) hadidoki, 2015.08.23 14:13:12]

hadidokihozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 14:13:12 (70963)
Csak nem kezded felismerni a valós helyzetet? Lépni kell, csupán csak egy évvel vagy lemaradva.
[előzmény: (70962) alnibell, 2015.08.23 12:12:10]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 12:12:10 (70962)
Tartok tőle, hogy üres már a kancsó, nincs mit kiönteni belőle.
[előzmény: (70961) Robi(gyalogtúrák), 2015.08.23 11:24:33]

Robi(gyalogtúrák)hozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 11:24:33 (70961)
Nem csodálkozásképpen írtam a soraimat, hanem, hogy "öntsön már tiszta vizet a pohárba", akinél ott a "vizes kancsó",...illetve erre módja van!
Mindössze ennyi.
[előzmény: (70960) alnibell, 2015.08.23 11:12:40]

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 11:12:40 (70960)
Te még csodálkozol?
Egy hónapja nem működik a Garmin-kimenetek generálása, ami most letölthető, az egy közbülső próba eredménye. (Hogy jó vagy se, azt nem ellenőriztem.)
A honlap bemutatkozó oldala már régen elvesztette a hitelét, szinte semmi nem igaz belőle.

Többször kértem, hogy nézzék át a rendszer adminisztrációt, milyen beavatkozás történt július 22-én, ill. azt követően. Semmi válasz. Még annyi sem, hogy utána nézünk.
A TuHu már nem csak teszthalott, már csenben el is temették.
[előzmény: (70959) Robi(gyalogtúrák), 2015.08.23 10:30:01]

Robi(gyalogtúrák)hozzászólásai | válasz erre | 2015.08.23 10:30:01 (70959)
"Turistatérkép Garmin GPS-ekhez Magyarország teljes területéről, napi frissítéssel"...
Olvasható az oldalon!
Ezzel ellentétben: "(2015.08.13. 12:45-ig, adatbázisunk ekkori állapotát tükrözik a Garmin-térképek)"
Miért nem lehet ezt átírni a valóságnak megfelelően?
Ha csupán (például) havonta egyszer,....vagy mit tudom én, két hetente van lehetőség erre a műveletre,...akkor miért nem lehet azt közölni a letöltésre várakozókkal?
Miért kell ebben a bizonytalanságban tengődni,...semmit sem tudni, hogy valójában mikor is férhet hozzá az ember a frissítésekhez?!
Ha mondjuk, nincsen szerkesztés napokig, akkor megértem a frissülés szükségtelenségét(hiszen nincsen mivel frissíteni), de ha történik változás, akkor már nem.
Olvastam, hogy Old Eye már írt a rendszergazdának ez ügyben, de Ő nem reagált még az írásra...
Biztos, hogy ehhez a művelethez csakis kizárólag egy személy kellene, hogy intézkedni tudjon???!
Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók