turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Trackmanhozzászólásai | válasz erre | 2012.11.28 19:28:30 (58992)
Ugyan nem értem, hogy miért érzed magad feljogosítva arra, hogy bárkin bármit számon kérj, de azért válaszolok.

Ha rajzoláskor az adatlapokból indulok ki (mert van időm, és mások trackjeit is rajzolni akarom), akkor természetesen figyelembe veszem a pipa állását, és direkt nem 'veszem el' mástól a berajzolnivalóját.

Viszont nem nézem, hogy kinek milyen trackje van fenn, ha a sajátomat rajzolom. Ha van egy olyan track is, ami pont ott van, ahol a sajátomat rajzolom, és az még nincs berajzolva, és még a 'magam szerkesztem' is be van ez utóbbin pipálva, akkor a track feltöltője áldozatul esett egy hibásan megvalósított koncepciónak (ti. a 'magam szerkesztem' pipa létezésének).

Logikusan, ha valaki csak a sajátját kívánja rajzolni, akkor nézze végig az összes még berajzolatlan tracket, hogy hátha van köztük 'magam szerkesztem', és lokalizálja a trackek tengerében, hogy az pont oda esik-e, ahol épp rajzolni akar? És ha még lokalizálta is, de a más trackje pont ott fut, ahol a sajátját is rajzolja, akkor mit csináljon, a rajzoláskor pont azt az egyet hagyja figyelmen kívül, és csak a többi ugyanott futó 10-et 'átlagolja', a 11.-et ne?

Triviális, hogy a 'magam szerkesztem' információnak a mapeditben kellene megjelennie. Amíg ez nincs így, addig nincs biztosíték, hogy valaki nem rajzolja be más trackjét, és fentiek miatt nem is várható el, hogy fél óra rajzolás mellett másik fél órát a pipák és a hozzájuk tartozó trackek helyének bogozásával töltsön.
Ráadásul még ha ott is lenne a mapeditben az információ, akkor is megmaradna az a probléma, amit az előző bekezdés utolsó mondatában írtam le.

A 'magam szerkesztem' anomáliára fentiek miatt az egyetlen 100% biztos megoldás, ha a rajzolás után töltöd fel. Hogy addig más nem látja, és esetleg ugyanazt letrackeli? Annál jobb lesz a térkép, úgysem elég 1 track a jó eredmény eléréshez, senkinek a munkája nem megy kárba.
[előzmény: (58990) Kurdi_Robert, 2012.11.28 18:34:24]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.28 18:34:24 (58990)
Trackman,

kicsit mérges vagyok: ha van saját track, akkor ugye nem probléma, aki előbb kapja az marja. Ezesetben örülés van hisz gyorsan fenn lesz a térképen, viszont jelenleg (tuhu szabályok szerint) nincs itt a track-ed (hiszen már rajzolod de nincs feltöltve semmi, ami még tanuló korban is tilos volt nemhogy most, szerkesztőként),

ergo rámartál egy aktív rajzoló saját maga berajzolós opciós track-jére, aki erre időt-pénzt is áldozott (legyen bármily szofisztikálatlan is a feltöltött file --> ennek számos oka van, jelenleg nem részletezem: nem tartozik a kérdéshez),

és ezt tervezte esti programjaként (ti. a berajzolást az amúgy fullos, más által készített bejárásos youtube videók segítségével, ahol a becsatlakozó utak is követhetők amúgy de ha már úgyis csinálod most kivételesen a TeleAtlas-t is elő lehet venni kicsit puskázni a nyomvezetés változás és párhuzamos utcák ellenőrzése-megtekintése miatt mert egész jó),

ami így, mint lecsaptam a track-edre módszer teljességgel ellenkezik a tuhu íratlan szabályaival.

TUDSZ ERRE REÁLIS MAGYARÁZATOT ADNI???
(az kevés hogy múltbeli érdemek blabla; helyismeret stb. még ezt talán elfogadnám de a track akkor is hibádzik ill. az ezzel kapcsolatos megjegyzésed sem ezt takarja)
[előzmény: (58979) Kurdi_Robert, 2012.11.28 11:14:05]

Kurdi_Roberthozzászólásai | válasz erre | 2012.11.28 11:14:05 (58979)
arra a track-ra gondolsz aminél be van/volt jelölve a MAGAM SZERKESZTEM opció és a nevem alatt fut?
avagy csináltál te is track-et az utat felmérendő? ez utóbbit láthatjuk is vagy csak rajzolás után...?
[előzmény: (58974) Trackman, 2012.11.27 22:23:18]

Trackmanhozzászólásai | válasz erre | 2012.11.27 22:23:18 (58974)
Fogom a gödöllőit, a csepeli gerincút berajzolása miatt. A track belekaszál néhány korábbi utcába, néha meg mellettük megy - egy-két napon belül próbálom felmérni a régi vonalak létjogosultságát is, de addig nem oldom fel/töltöm vissza, mert már rajzoltam bele, és félállapotban nem akarom visszatenni. A türelmet köszönöm.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók