turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Panyekhozzászólásai | válasz erre | 2008.09.16 13:17:06 (22585)
Szia Tamás (és Többiek)!

Engedjétek meg, hogy a témában hev-nek írt levelemet mellékeljem, mert ezen forum alapján úgy fest, mintha véletlenül töröltem volna egy utat, pedig NEM!

Az említett ösvényen nem tudom, mikor járt utoljára, én 2008.09.12.-én. Aznap az út járhatatlan volt. Én bringával mentem, de gyalog sem neveztem volna útnak. Igen komoly problémát jelentett, mivel a GPS arra tervezett, én meg ott szívtam a vadszederben, meg a csalánban (és higgye el, nem az a városi kis finnyás gyerek vagyok!). Nem tartom felelőségteljes dolognak, ha ott hagyunk a térképen egy járhatatlan utat, amivel másokat is csőbe húzunk. Felfelé menet az volt a fő gondolat a fejemben, hogy ki volt az a ***, aki ezt útnak minősítette... aztán, amikor felértem, és kicsit megnyugodtam, akkor már úgy fogalmazódott meg a kérdés bennem, hogy vajon mikor rajzolhatták be? Biztos régen, amikor út volt, és azóta senki nem járt erre, aki lehúzta volna.

Szóval megítélésem szerint azzal, hogy letöröltem az út járhatatlan szakaszát nem a benne lévő sok munkából vettem el, hanem ÉPPEN ELLENKEZŐLEG: hozzáadtam, hogy még naprakészebb legyen! Nem attól jó egy térkép, hogy minél több út van rajta, hanem attól, hogy minél pontosabb! Nem ez az egyetlen elektronikus térkép, amiben dolgozom, sokat rajzoltam a PocketFMS nevű nemzetközi repülőgépes programban, ott is ez volt a jelszó: "A kevés sokszor több!" És ugye ott kő keményen nem engedhettük meg magunknak, hogy fennhagyjunk egy bezárt repülőteret, mert ha valaki odament volna leszállni, és nem lett volna nyitva a reptér, az már emberéletet veszélyeztető hanyagság! Itt persze nem életről, hanem kellemetlenségről beszélünk, ami szintén nem jó, hiszen az emberek nagy része kikapcsolódni megy a természetbe.

A térképrajzolást sosem saját magamnak csinálom, hiszen én mindig csak saját trackeket dolgozok fel, és ugye én már jártam ott, általában vissza is találok. Ezen lépésemmel is azokat szeretném segíteni, akik nem jártak arra soha, és nem bozótharcolni, hanem turistáskodni, kirándulni mennek. Ennek szellemében márcsak azért sem teszem vissza az utat, mert a következő arra-járónak a fejében is az fog megfordulni, ami nekem: ki volt az a ***, aki ezt útnak minősítette. Nos ez, nem leszek én. Amennyiben ezek szellemében is ragaszkodik ehhez a szakaszhoz, legyen szíves, és rajzolja vissza Ön!

Remélem, hogy soraimból a szándékomnak megfelelő, a többi felhasználó iránti jószándékot olvassa ki, és nem azt, hogy kötekedni szeretnék az Ön útszakaszával.
[előzmény: (22581) olahtamas, 2008.09.16 07:10:10]

olahtamashozzászólásai | válasz erre | 2008.09.16 07:10:10 (22581)
Lassan elérünk oda, hogy a meglevő adatbázist is aktívan kellene figyelni.
Már nekem is volt, hogy eltűnt egy-két dolog, amit feltettem a térképre.
Nekem ugyan nem okozott gondot, mert tudtam, hogy ott van,
de így elmegy az ember kedve a rajzolástól, ha sok ilyet tapasztal.

Ki kellene találni valami eljárást, a már berajzolt dolgok véletlen törléséhez,
hogy pl. az adott ID törlése esetén, ha nem a létrehozója törli, akkor kérjen egy megerősítést,
és ha ennek ellenére is törli, akkor e-mail értesítés menjen a törlésről, és annak okáról.
[előzmény: (22578) Hev, 2008.09.15 21:21:20]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2008.09.15 21:21:20 (22578)
Kedves rajzolók, térkép szerkesztők.

A Balatonföldvár térségi túristautakról előkésziítés alatt van egy új túristatérkép kiadása. A túristatérkép a tuhu-n alapszik erről már irásos megállapodás jött létre az érintettek között.

Tisztelettel kérném, hogy a már berajzolt utakat SENKI ne bírálja felűl senki ne törölje le mert sok munka van már benne!

Szeretném megkérni Panyek urat, hogy az általa letörölt átkötő utat tegye vissza, ezt speciel én mértem be az elmult évben és akkor is ösvénynek minősítettem, ez az ösvény ott van jelenleg is.

Amennyiben bárkinek kérdése van a területtel kapcsolatban készséggel segítek - ha tudok.

Köszönettel: Hevesi Zoltán


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók