turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek















Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:Geokarácsony 2009 - Szeged
Szélesség (lat):N 46° 15,171'
Hosszúság (lon):E 20° 8,883'
Magasság:75 m
Település:Szeged
Megye:Csongrád-Csanád
Bejelentő:GeoJézuska
Dátum:2009.12.01 19:56

A koordináta nem valós, nem ott lesz az esemény!

A karácsony a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek, aki a keresztény vallás szerint Isten fia, és az emberiség Megváltója, aki emberré lett, keresztre feszítették és feltámadt. Időpontja a nyugati kereszténységben december 25-e, a keleti keresztények egy részénél január 7-e (bár dátum szerint itt is december 25-e); az örmény kereszténységben január 6. A vallásos keresztények számára az ünnep fénypontja a karácsonyi misén való részvétel (24-én éjfélkor vagy 25-én napközben). December 24-én hagyományosan a vallásos családok böjtölnek (karácsony böjtje), és csak este fogyasztják el a böjti vacsorát. Ez eredetileg alma, dió, méz és fokhagyma, majd vajas bableves hús nélkül (böjtös bableves), végül mákos guba volt, de újabban kialakult hogy hal, illetve szárma kerül ilyenkor az asztalra. December 25-én következik a karácsonyi ebéd vagy vacsora. A család, esetleg a nagyobb rokonság ilyenkor összegyűlik, hogy együtt fogyassza el a karácsonyi ételeket. A magyaroknál a fő együttlét általában 24-e estéje (szenteste), míg a nyugat-európai országokban többnyire 25-e. A nem vallásos, de keresztény kultúrkörbe tartozók számára a karácsony általában a szeretetet, a családi együttlétet jelképezi. Karácsonykor elterjedt szokás megajándékozni szeretteinket.

Mi, mint a GeoJézuska kirendelt ügynökei, szétszéledtünk, hogy találjunk Szeged környékén egy szép helyet, ahol az egész éves ládázásban megfáradt vándorok december 23. estéjén egy hangulatos karácsonyfa mellett pihenhetnek meg és kereshetnek fel egy nem mindennapi méretű ládát. A város határainál messzebb merészkedtünk, és így egy nem várt dologra leltünk: az erdei manók apró tisztására a magas fák között. Arra a tisztásra, ahol ezek az apró lények minden év december 23. éjjelén felállítják kicsiny fájukat. Úgy döntöttünk, hogy idén a Szeged környékén lakó kedves ládázó barátainkat az erdei manók karácsonyfájához hívjuk. De vigyázzatok, a manók olyan helyre rendezkedtek be az erdőben, hogy a magunkfajta nagyságú lények ne férhessenek hozzá olyan könnyen. Ezért aztán a magas fákat kerülgetve kell megközelítenünk a kis tisztást.

És, hogy hol is van pontosan ez a hely? Ezt majd megtudjátok december 23. napján. Addig is azonban időnként feltárunk előttetek 1-1 kis tudásmorzsát, mely alapján egyre szűkíthetitek a kört. Persze csak ha olyan kíváncsiak vagytok, hogy előre szeretnétek gondolkodni rajta. Mit is tudunk eddig:

- A kis tisztás Szeged középpontjától kb. 31 km-re található légvonalban, természetesen Magyarország területén.

- Egy településtől nem messze, 500 m-en belül a településhatár hozzá legközelebb eső részéhez.

- A helyhez legközelebb eső főút 1, vagy 2 számjegyű. A hely ezen főúttól mért távolsága légvonalban 1,5 – 9,4 km közé esik valahova.

- Két nagy kék vonal szeli át a medencét. A helyet e kettő között találod, nem pedig rajtuk túl.

- A hely tengerszint feletti magassága méterben kb. négyszer annyi, mint a Szegedtől mért légvonalbeli távolsága km-ben.

- Ha a fa, mint középpont köré 8 km sugarú kört rajzolunk, ebbe két, jelenleg kereshető állapotú, hagyományos geoláda esik (gc.hu-s).


Ez volt az utolsó tudásmorzsa. A megadottak alapján ügyes kombinálással a fa helye településileg meghatározható. Reméljük jól szórakoztatok találgatás közben. A pontos információkat, a fa és láda helyét, illetve a segédkoordinátákat 23-án megtudjátok.

A találkozó időpontja december 23. éjfél a fánál. A pontos információkat december 23-án este 20:00 órakor publikáljuk.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Most, hogy eljött december 23-a, végre kiderül a geo-karácsonyfa helye. Többen is jól találgattatok, a helyszín idén Ruzsa. Szegedtől 34 km autózásra könnyen elérhető a település, egy cachernek gondot nem okozhat. A közvetlen közelben egy geoláda is található, a GCARDF, ha netán még egy kis bónusz ládázásra is vágynátok.
A fa és egyben a karácsonyi láda koordinátái a következőek:
N46 17.729
E19 44.893

Tekintettel arra, hogy a fa helye közvetlenül Ruzsa mellett található, így szeretnénk kérni Titeket, hogy a fa és a láda biztonsága érdekében a lehetőségekhez képest kerüljük a feltűnést a helyszín megközelítésekor, nehogy avatatlanok is ráleljenek a fára. Azt is kérjük, hogy ennek érdekében az általunk megadottak szerint közelítsetek a célterülethez a következők szerint:
A Ruzsán áthaladó főútról a lakott terület vége előtt a N46 17.564 E19 45.105 [Lekanyar] ponton kanyarodjatok le. A kijelölt „parkoló zóna” a N46 17.613 E19 44.837 [Parkolo] koordinátán található. Idáig végig betonút vezet, természetesen bármilyen autóval járható (persze ha hó lenne, akkor csak óvatosan). Itt bőségesen találtok megállóhelyet az út mentén. Innen homokos földút vezet egészen közel a ládáig, de a feltűnés elkerülése végett kérünk, hogy autóval ne menjetek ennél tovább. Kb. 5 perc sétával meg lehet tenni a hátralévő nagyjából 400 m-es távot.
Ne menjetek a helyszínre toronyiránt, hanem a földúton sétáljatok a N46 17.684 E19 44.763 [Elagazas] pontig, ahonnan forduljatok a jobbra található földútra. A fenyők közé a N46 17.708 E19 44.802 [Bejarat] ponton térjetek be. Innen már a GPS-re hagyatkozhattok a kis ösvény elvezet a célhoz.
A ládát a fa alatt találjátok a földbe süllyesztve. Csak ügyesen! :)

Kedves cacherek, különösen akik gyermekkel szeretnének ellátogatni ide: a karácsonyi ládát jól telepakoltuk ajándékokkal, melyek közül főleg a játékok az átlagos ládaajándékoknál jelentősebbek, ezért kérünk Titeket, hogy a csereajándékok bepakolásakor vegyétek ezt az infót figyelembe.

A találkozó:
December 23-án éjfélkor
lesz a fánál a megadott koordinátán. Falni- és innivalót ki-ki tetszés szerint hozzon. Mi személy szerint egy kis sütivel és itallal készülünk. Pakolóhely nem lesz, úgyhogy kézben vagy táskában fogjuk tartani a szem-szájnak ingereit.  Fák közötti állófogadásra készüljetek, a lámpák se maradjanak otthon.
Reméljük minél többen ott leszünk. Találkozunk éjfélkor!

A Geo Jézuska regionális kirendelt ügynökei.

Januárt 3.-ig kereshető!

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Varhelyi 2009.12.25 18:30Fénykép:
Ez lett a második geokarácsonyfánk. Az első pár éve a Pilisben volt - most meg ide is alig jutottunk el:( Nagy élmény volt a sötétben keresgélni az erdőben. Próbáltam a segédpontok alapján menni, de a vaksötétben elkeveredtünk és nem lehetett tökön-paszulyon át menni, mert gondolni kellett arra is, hogy a legidősebb és a legfiatalabb kereső életkorának különbsége kb. 76 év. A háttér különösen drámai volt, mert állandóan villámlott és ez elég szokatlan így karácsonykor. A meleg is rendkívüli volt, pláne azután hogy pár napja még mínusz 15 fok volt. Szóval ez egy "különös téléjszaka" volt. Köszönjük a rejtőknek.
IN: cukorka adagoló
OUT: zsiráfos kulcstartó (Totzoli65 és Töri)
pisznice 2009.12.25 16:22Fénykép:
Kellemes 17 fokos melegben mentünk ki a ládához Szegedről. Sajnos az éjféli találkozón nem tudtunk részt venni de most bepótoltuk a lemaradást. A találat után jót sétáltunk a gyerekekkel az erdőben. Régebben rengeteget futottunk itt tájfutó edzéseken. Az innen kétszáz méterre lévő GCARDF-nek mi vagyunk a ,,gazdái". Sajnos a pihenő egyre lepusztultabb állapotba kerül, pedig régebben nagyon sokaknak volt kirándulási célpontja. Köszönjük a rejtőknek ezt a szép karácsonyfát. Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! Pisznice és családja Szegedről.
molirobi 2009.12.25 08:35Fénykép:
Éjfél előtt érkeztünk KKH-SRT -vel Összefogva.
A ruzsai parkerdő lett a parkolónk,mert ellenkező irányból érkeztünk .
Begyüjtöttük GCARDF -et ha már ott voltunk!
Tetszett a geofa és a láda is.
Még nem vettünk részt ilyen rendezvényen,de máskor is megyünk!
Köszönjük a rejtőknek a lehetőséget,hogy ott lehettünk!
Pár kép van KKH-SRT hozzászólásában! :-)
Berci és Rózsa 2009.12.24 18:31Fénykép:
24-én éjfél után pár perccel érkeztünk.Már nagy tömeg fogadott minket a fánál. Beszélgettünk kicsit,falatoztunk.
Nekünk is ez volt az első geokarácsony, jó volt látni,hogy ennyien kimozdultak éjfélre.
Köszönjük a cerberus csapatnak,hogy itt lehettünk,ja és totzoliéknak a fuvart.

Kellemes Ünnepeket !
KKH-SRT 2009.12.24 16:28Fénykép:
Megtaláltuk (Szeged), most voltunk először ilyen eseményen, de nem utoljára. Köszönjük "Jézuskának" ezt a feledhetetlen karácsonyt.
Földes úton tettük meg a távot, Pirtóról indult a csapat, mi Kiskunhalason csatlakoztunk hozzájuk.

Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk mindenkinek!

Tettem fel képeket a honlapunkra (sajátot és "lopottat" is egyaránt),akit érdekel látogass meg.

Web: http://www.kkh-racingteam.try.hu
Emerich63 2009.12.24 10:17
totzoli65! Köszi, hogy már is fent vannak a fotók! Élménnyel néztük a képeket! Remek volt az este!
mala 2009.12.24 10:00Fénykép:
Első esemény ládánk. Köszönjük Jézuska, köszönjük rejő csapat. Csak az a szép fehér hó az hiányzott
totzoli65 2009.12.24 02:36
Köszönjük!! :-) Élménybeszámoló később! ;-) Képek itt: <table style="width:194px;"><tr><td align="center" style="height:194px;background:url(http://picasaweb.google.hu/s/c/transparent_album_background.gif) no-repeat left"><a href="http://picasaweb.google.hu/totzoli1/20091224Geokaracsony?authkey=Gv1sRgCK616LnA_faPQA&feat=embedwebsite"><img src="http://lh4.ggpht.com/_KyOm_74iuvQ/SzLE0JUC7-E/AAAAAAAABks/Mj0uc9Kh310/s160-c/20091224Geokaracsony.jpg" width="160" height="160" style="margin:1px 0 0 4px;"></a></td></tr><tr><td style="text-align:center;font-family:arial,sans-serif;font-size:11px"><a href="http://picasaweb.google.hu/totzoli1/20091224Geokaracsony?authkey=Gv1sRgCK616LnA_faPQA&feat=embedwebsite" style="color:#4D4D4D;font-weight:bold;text-decoration:none;">2009.12.24.geokarácsony</a></td></tr></table>
Emerich63 2009.12.24 01:29
Köszönjük életünk első Geokarácsonyát a "Jézuskáknak". Izgatottan, elsőként (a másik halasi csapat, KKH-SRT előtt néhány méterrel) találtuk meg a fát. Éjfélre egyre többen érkeztek, hamarosan kitűnő hangulat és terülj terülj asztalka vette körül a népes kesser csapatot. Még egyszer köszönjük a szép estét, és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!
pgyp 2009.12.24 00:01
Ez az első geokarácsonyunk! Köszönjük a helyi Jézuskáknak (Cerberus) a szervezést, öröm volt kesserekkel összefutni így éjszaka is. A gyerekek "kicsit" fáradtak voltak (Fanni reggelre beteg is lett), Fruzsika a végére belejött:-)
Csaszi 2009.12.23 23:34
A legjobb regionális ládaoldal!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!

NitiZoli 2009.12.23 22:03
Indulunk! Szotyi is jön! :)
Evetke 2009.12.23 21:03
:)

<body background="http://i-love-cartoons.com/snags/clipart/christmas/peanuts/Christmas-Snoopy-Lights-Tree.jpg">
KKH-SRT 2009.12.23 20:13
Mindjárt indulunk :)
KKH-SRT 2009.12.23 09:14
20:00-nál hamarabb nem is tudhatjuk meg a pontos infókat?
totzoli65 2009.12.21 22:59
Kedves Jézuska!
Csatlakoznék PGYP-ékhez, mivel "jólmenő vállalkozóm" ;-) előreláthatóan kb. 21 óráig dolgozik, 22 óra előtt szinte reménytelen az érkezésünk. :-( (csak ha valaki lemondja... )
Viszont mindenképpen szeretnénk menni és találkozni Veletek! :-)))
Úgyhogy azt sem bánjuk, ha hamarabb kezditek és megvártok! ;-) Bár ha az országos éjfélhez igazodsz, akkor tökéletes lenne! :-)
Addig is mindenkinek nagyon jó készülődést!! :-)
pgyp 2009.12.21 21:14
Jézuska!
Léci annyit árulj el, hogy kb mikor lesz a találkozó, mert mindenképpen szeretnénk menni, de a délutáni/esti programunk elég sűrű már.
KKH-SRT 2009.12.21 13:03
Én is inkább Ruzsára tippelnék, az infók lapján.
Berci és Rózsa 2009.12.21 10:57
Az utolsó tudásmorzsával kiegészítve én Ruzsára szavaznék,mert Ásotthalom térségében 3 élő láda is van jelenleg 8 km-es körben.
Viszont éppen lehetne olyan helyet találni Ásotthalomnál,ami jó lenne a 2 ládás körnek,de akkor már vagy a 31 km-es vagy az 500 m-es táv nem lenne igaz, ha jól tévedek :)
Na de most már nemsokára kiderül. :))
totzoli65 2009.12.20 09:14
:-) TITOK!! ;-) (majd 23-án kiderül!)
Mindenesetre a DDRKT-n volt egy tippem. Hazajöttünk, lett belőle kettő :-)
Megnézve a hozzászólókat, összevetve a fórum aktivitással, valamint a lehetséges helyek látogatottságával (szerencsére az Alföld szóba jöhető része nem egy forgalmas környék) ismét szűkült a kör! :-)
Majd kiderül igazam van-e!? :-))) Szerintem idén már találkoztam Vele, akkor "kessernek" volt öltözve! :-)))))))

ui. Jézuskának: tőlem ugyan nem tudja meg senki! ;-)
Zsolti 2009.12.19 11:02
totzoli65 2009.12.19 07:08

No, mesélj... :-)

totzoli65 2009.12.19 07:08
:-) Lassan körvonalazódik a hely! :-)
( Meg a "Jézuska" személye is! ) ;-) :-P
KKH-SRT 2009.12.19 06:16
molirobi!

Földes úton nem tudom mennyi idő amire odaérnénk. Nem nagyon ismerem a földutakat. Te tudod az útvonalat?
Gondolkoztam rajta én is hogy föld úton kellene menni, csak hát sokkal hosszabb (időben és km-ben is), szerintem.... ?
pgyp 2009.12.18 19:59
Ruzsa és Ásotthalom is kb 120 méteren van, szóval ez sem pontosított sokat.
molirobi 2009.12.18 19:16
KKH-SRT !
Igen én említettem a Lacinak hogy mennénk,de már úgy be vagyunk indulva,hogy biztos hogy ott leszünk!
Kövesút kizárva, csak földesúton ! :-)
Már biztosabb vagyok Ásotthalomban mint eddig!
Ott van hasonló magasság,és ráadásul erdőben!
-No de majd meglátjuk !
:-)
KKH-SRT 2009.12.18 09:37
molirobi!

Te említetted a Lacinak, hogy terepjáróval jöttök? Mert valakit mondott Pirtóról.
KKH-SRT 2009.12.18 09:32
Ruzsára környéke közelebb van az értékhez mint Ásotthalom. De nem sok az eltérés - kb. 10 m-
Varhelyi 2009.12.18 08:29
4*31=124
Ez illik Ásotthalom környékére. (Elejétől fogva ennek szurkolok:)
molirobi 2009.12.17 19:22
Szerintem a két nagy kék vonal,a Duna és a Tisza szeli át a Kárpát medencét.
Tehát nem lehet túl a Tiszán.
A másik három morzsából kiindulva,a hely lehet:
Ruzsa
Ásotthalom
Csólyospálos
Kömpöc közelében!
A két utóbbi település környékét sajnos nem ismerem eléggé,
de hátha van arra is fenyő erdő!
De ez csak szerintem van így! :-)
Vagy nem? :-)
KKH-SRT 2009.12.17 15:32
:)
Zsolti 2009.12.17 08:10
pgyp 2009.12.16 22:33

[...] alapján sajnos az a hely (Mindszent mellett, a Tisza és a kék-túra között) nem jöhet össze, mert túl messze van a lehetséges főúttól (45).[...]
Már ne haragudj, de ki beszélt itt Mindszentről? Én biztosan nem, hanem pokers. Olvass egy kicsit figyelmesebben.

No akkor nézzük az info morzsákat:

"Két nagy kék vonal szeli át a medencét. A helyet e kettő között találod, nem pedig rajtuk túl."
Én ezt úgy értelmezem, hogy az Alföldi kéktúra és a Tisza között van valahol a fa. Ebből kiindulva Öttömös kiesik, csak Ásotthalom és Rúzsa - Kéktúrán belüli erdőrésze - jöhet szóba. (Arrafelé ráadásul nagy kiterjedésű fenyvesek is vannak) Ha csinálsz egy mérést a gugliba, akkor látszik, hogy hová is esik a kb. 31 km, a két település közelében.

"A helyhez legközelebb eső főút 1, VAGY 2 számjegyű. A hely ezen főúttól mért távolsága légvonalban 1,5 &#8211; 9,4 km közé esik valahova."
A lényeg szerintem a vagyon van. Egy számjegyű főút nincs a közelben. Az 55-östől meg mindkét település a kilométer határok közé esik.

"Egy településtől nem messze, 500 m-en belül a településhatár hozzá legközelebb eső részéhez."
Ez a megállapítás, - ha a 31 km-es mérést valaki megcsinálja - megint csak Ásotthalomra és Rúzsára igaz.

No, ennyi amit eddig sikerült kikombinálni. Még mindig nagyon nyitott a dolog. De ha abból indulok ki, hogy tavaly Ásotthalom környékén kellett keresni a koordináta részletet, akkor idén csak nem arra lesz, hanem Rúzsa felé. Viszont ha a könnyebb megközelítést veszem figyelembe, akkor meg Ásotthalom.


pgyp 2009.12.16 22:33
Zsolti!
Szerintem kattints az adatlapomra és rájössz, hogy ennél talán már többet is csináltam;-) és a jelenlegi infok alapján sajnos az a hely (Mindszent mellett, a Tisza és a kék-túra között) nem jöhet össze, mert túl messze van a lehetséges főúttól (45).
Zsolti 2009.12.16 21:27
pgyp 2009.12.15 21:29

Használd a Google Earth "centi" funkcióját és csinálj egy mérést a szegedi oldalon lévő nem valós koordinátától. Az egy számjegyű főút meg figyelmen kívül hagyható.
KKH-SRT 2009.12.16 08:32
Szerintem az utolsó állítás Mindszent-re nem igaz.
pokers 2009.12.16 07:39
Mindszent... Szerintem.
pgyp 2009.12.15 21:29
Zsolti! biztosan figyelembe vettél minden információt? melyik 1 v 2 számjegyű út van max 9,4 km távolságra attól a helytől, amire gondolsz? És a hely kb 31km-re van Szeged középpontjától?
Zsolti 2009.12.15 16:08
A Kéktúra útvonala és a Tisza között lesz valahol a fa és már gondolom is, hogy hol ...

KKH-SRT 2009.12.15 14:57
A mai is sokat segített... :/

Egy biztos, az 55-ös főúttól kell mérni a távolságot.

Ruzsa: kb. 6,40 km
Öttömös: kb. 2,9-3 km
Ásotthalom: kb. 1,5-2 km
Zsolti 2009.12.13 22:13
Hát ez a legutóbbi tudásmorzsa nem, hogy szűkítette volna a szóba jöhető területet, hanem inkább tágította. Én az Ásotthalom-Öttömös-Rúzsa közötti területre teszem valahová a fa helyét. Itt nagy fenyvesek vannak. A közelben - 31 km-től 9,4 km-re nincs olyan főút, ami egy számjegyű lenne. A két két számjegyű főútból kiesik az 53-as mert mindhárom település messzebb van tőle mint 9,4 km.

A további napokban majd csak lesz olyan info amely segít egy kicsit szűkíteni a területet.
KKH-SRT 2009.12.13 12:51
Ruzsa is 31 km-re van, és ott is vannak fenyőfák. De arra nem illik az utolsó állítás.
mmackoka 2009.12.12 18:44
Én már az elején is Ásotthalomra gondoltam. Szerintem Szegedtől 30km-re ez a legvalószínűbb fenyőfás terület.
KKH-SRT 2009.12.12 17:56
"- A legközelebbi egy-, de maximum kétszámjegyű főúttól légvonalban a hely 1,5 - 9,4 km közötti távolságra van valahol."

Ha jól értem akkor az 5-östől és az 55-östől mérve 1,5-9,4 km-en belül lesz? Tehát mind a kettő állításnak igaznak kell lenni?!

Szerintem Ásotthalom és Mórahalom között lesz. Ha igaznak kell lenni mind a két állításnak.
mmackoka 2009.12.10 15:53
Jó lenne, ha az időjárás felelős fehér karácsonyt intézne. Nem is emlékszem mikor volt utoljára.

mala 2009.12.09 20:00
Alig várom. Havat hoz majd valaki?
pokers 2009.12.09 19:07
Szerintem Ruzsa. Így vissza emlékezve a gcardf ládára, mintha abban az erdőben lenne fenyőfa.
Vagy még esetleg Ásotthalom, ami bele esik a 31km-be és a település határában erdőség van.
Berci és Rózsa 2009.12.09 09:19
Várjuk a további fejleményeket.
Mi is ott leszünk, ha minden igaz.
totzoli65 2009.12.07 18:52
:-) ..., Mindszent, Makó, Földeák, Ópusztaszer, stb!? :-))))
Mindenesetre örülünk, hogy a közelünkben lesz, hacsak valami közbe nem jön, ott leszünk!! :-)))
KKH-SRT 2009.12.07 17:22
Ahogy tippelgetek és mérgetek: Ásotthalom, Ruzsa, Üllés, Kömpöc... környéke :)
KKH-SRT 2009.12.07 15:48
Mindenképp megkeressük a fát. Kíváncsi vagyok a további infókra, hogy hol is lesz pontosan... ;)
pgyp 2009.12.06 22:00
Örülünk, hogy itt is lesz fa, terveink szerint elmegyünk. Ha tippelnek kellene, akkor az ásotthalmi erdőt mondanám ennyi info alapján:-)
mmackoka 2009.12.06 21:06
Hurrá! Házhoz jön a geokarácsony. Idén nem sok időnk volt ládát keresni, de a karácsonyfára biztosan viszünk valami díszt! Ha jól sejtem felénk fog jönni mindenki. Doncsi már készíti is a rajzot. Hátha kikerül az oldalra...
Csaszi 2009.12.05 20:33Fénykép:
Hurrá! Néhány sor van még az oldalon, de már tetszik nekem!

Szeged környéki gyerekek! Rajzoljatok a karácsonnyal kapcsolatosan valami szépet, majd küldjétek el a Jézuska csongrádi angyalkájának. Biztosan felteszi eme oldal díszítésére.

Kedves Angyalka!
A láda megközelítésének leírását emberbaráti módon kezdted. Nem kell négyzetre emelni, kivonni a hajóskapitány anyósának életkorát a megadott adatokból, stb. (köszönet).

Kiemelt figyelemmel fogom kísérni eme régió geo-fenyőfájának kilétéről csepegtetett adatokat.

Csak így tovább!

Csaszi
(ex-Jézuska)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók