turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Nagykilátó a bázis felől napsütésben
Nagykilátó a bázis felől napsütésben
Tükörkép
Tükörkép
A bázis fentről
A bázis fentről
Kápolna
Kápolna
Kápolna a bázisról
Kápolna a bázisról
Derékszög pont
Derékszög pont
Üreg pont
Üreg pont
Hemi pont
Hemi pont
Nagyhíd pont
Nagyhíd pont

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:1. Dél-dunántúli Regionális Kessertalálkozó
Szélesség (lat):N 46° 0,149'
Hosszúság (lon):E 18° 12,118'
Magasság:160 m
Valószínűleg Pécs külterületén
Közeli települések:Kökény 305 m DK felé, Pécs-Kökénypuszta 1.07 km ÉK felé, Keszü 1.74 km ÉNy felé
Megye:Baranya
Bejelentő:SylverRat + Bogee
Dátum:2007.12.08 17:57

"...hogy ne csak a logokból ismerjük egymást..." ™

infó: http://sylverrat.hu/ddrkt/1

Egy kis beszámoló Bogee billentyűzetéből.


Akinek vannak publikus képei, legyen olyan kedves és küldje el nekünk e-mailben, vagy töltse fel a netre valahová és küldjön egy linket hozzá! Köszönjük!

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Csigabiga 2007.12.15 09:19Fénykép:
Én is ott voltam ám! :o)

Kora hajnalban indultunk Bp-ről Belga, Bubuka, scele, L@zy, lelcache és radpeter társaságában. Útközben két ládát megkerestünk, majd megérkeztünk a helyszínre. Először a távolabbi parkolóhoz mentünk, de mivel úgy tudtuk, hogy drivein, megkerestük a másikat. Ott behajtottunk a nyitott sorompón, majd amikor Bogee mondta, hogy inkább kint parkoljunk, megpróbáltunk megfordulni és kimenni. Ez scele kocsijának csak némi noszogatásra sikerült, mivel elsűlyedt a focipályán! A bázison már nagyban folytak az előkészületek, mire odaértünk. Mivel a versenyig még volt egy kis idő, közösen felkerestük a közeli geoládát, nézelődtünk a kilátóból, majd visszasétáltunk. A Többiek nevezés után elrajtoltak, én meg a szervezőket boldogítottam a társaságommal. :o) Egy darabig tébláboltam, majd megpróbáltam hasznossá tenni magam: segítettem krumplit darabolni. Mire végeztünk, lassan elkezdtek befutni az első versenyzők. Ezután beszélgetéssel, forraltbor és tea ivással töltöttük az időt az ebéd elkészüléséig, majd ettünk a finom gulyásból. Elrejtettük a gyerkőcöknek szánt mikulás-csomagokat, megkerestük a közelbe költözött Tóbarát ládát, majd repetáztunk a gulyásból! :o) Eredményhirdetés - ahol szinte minden versenyző nyert valamit, majd faültetés következett. Ezután mi elbúcsúztunk, mert a hosszú hazaút előtt még fel akartunk keresni néhány pécsi ládát.

Ezúton is köszönöm szépen a szervezést, remek volt - örülök, hogy itt lehettem! :o)

További képeimet <a href="http://gc.izer.hu/albumok/esemeny/DDRKT/">itt megtekintheted</a>!
ID24 2007.12.14 07:32Fénykép:
Már a parkolóban találkoztunk ismerősökkel, a Csigabiga, Lelcache, Scele trióval. Velük és a társaságukban lévő kesserekkel megkerestük a GCMOTO ládát még a &#8222;verseny&#8221; előtt. A verseny nekünk való volt, mert nem időre ment. A szervezésben olyan jól ejtettétek a hibákat, hogy én semmit sem vettem észre. Azt is mondhatnám, tökéletes volt, de egy apróság mégis feltűnt. Elfelejtettétek Scelét tájékoztatni, hogy nem időre megy a verseny. Amikor láttam futni, én is elbizonytalanodtam egy kicsit.
Sok kesserrel megismerkedtünk. Közülük név szerint kiemelném a B hölgyeket: Bubuka, Belga, Bütyök és Bogee.
Ha újból szerveztek egyet, biztosan eljövünk megint.
Köszönjük.

H. Gábor 2007.12.09 21:22
Az eső és az útbaeső parkoló sajnos megharmadolta csapatunkat, így a négy felnőtt + öt gyerekes felállásunk, két felnőtt + egy gyerek-re redukálódott. A következő kiszállónk az a pda-ba beépített gps vevő volt, aki köszönte szépen de ő esőben nem melózik. Úgy féltávnál találkoztunk BaLee-ékkal (élletünkben előszőr!) akik egyből megdobtak minket egy bt-s vevővel (nagy köszönet érte!!!), innét kezdve már tracklog-unk is volt. Barnabás fiam nehezen értette, hogy ha a miénk a legrövidebb tracklog akkor miért nem az övé a nyeremény GPS??? Kicsit még neheztel is a rendezőkre!!!
Mindezek ellenére természetesen nagyon jól éreztük magunkat, + megismertük BaLee-ékat, + jó volt a vakond gulyás, + beleestünk a patakba... szóval alig várjuk a következőt!!! Köszönünk mindent!!!
Gyerünk fiúk-lányok szervezkedjetek!
Juju 2007.12.09 20:44Fénykép:
Köszönjük a szervezőknek, nagyon jól éreztük magunkat, érdemes volt ezért 200 km-t utazni! Az időre meg nem panaszkodhatunk: lehetett volna -15 C, hófúvással! Gyönyörű zöld volt a táj, ez a környék egyébként is nagyon szép, rendezett - a helyszín kiválasztása ideális volt! A kaja, és a forralt bor is fincsi volt, na, szóval, csak jót tudok mondani.
+++ Szuper társaság, új, jó arcok
+++ Extrák (mozgóláda, faültetés, és egy hatalmas-jó hangulatú szemétszedés)
+++ Hazafelé a GCHUSV levadászása
Ugye lesz legközelebb?

SylverRat + Bogee 2007.12.09 18:40Fénykép:
Esemény utáni terepszemle és a palackok begyűjtése.
Jó nagy sarat hagytunk magunk után... De legalább most nem esett. Elvittük magunkkal Döme kutyát is, ő nagyon élvezte a hatalmas sétát, szabadon futkározhatott körbe-körbe...
Vucsi 2007.12.09 18:29Fénykép:
Gratulálok a szervezőknek, nagyon jól megrendezték a találkozót. Külön öröm volt számomra, hogy tóbarátot is sikerült bevonni a tartalmas programba. Sajnos, nekem nem sikerült visszaszereznem mobil1-et, pedig Fairyvel már egyeztettünk is a játékba való esetleges beszervezéséről. Majd legközelebb. Nagyon finom volt a geo-menü. Jó volt a verseny, de sajnálatos módon már az ekső pontot elírtam, így esélyem sem volt kitalálni a szót, csak a 9. felkeresett pont után jöttem rá a hibára.
Mivel ezen a környéken még egyetlen megtalálásom sem volt, ezért korán, hajnali fél hat után pár perccel indultam. Így maradt időm útközben pár láda megkeresésére, és a találkozó után levezetésként is beiktattam párat.
Mindent köszönök, remélem találkozunk még.
Bütyök+Zulu 2007.12.09 18:05
Jó buli volt, jó nagy sárral és esővel. Jól elfáradtunk, csak tudnám miben? Csodálattal néztem Fairy két cseppnyi lányát, akik töretlen energiával, önállóan végig kolbászolták a napot, mindig azt keresve, hol, kinek és mit tudnak segíteni. Lehet, hogy apjukra hasonlítanak? :)

vtsp&tav 2007.12.09 17:03Fénykép:
Igazán élménydús nap volt.
Én (vtsp) hajnalban Szekszárdról idultam, hogy időben odaérjünk Fairy-hez a vizeshordókért. Előtte már tav bepakolta a bázis-sátrat. Végül még kilenc előtt sikerült elkezdeni a sátorépítést-esővédő ponyva kifeszítést miegymást.
Nagyon köszönjük SlverRat-éknak és Fairynek a DDRKT-t, nem gondoltuk, h ennyire jó lesz. Jó társaság, sok program, tóbarát-meglepetés, finom bográcsgulyás, forraltbor/tea ja és nemutolsósorban az izgalmas verseny!
Nem gondoltuk, h sikerül dobogós helyet megcsípnünk(Nootropillal megosztva), talán csak a gyors szókitalálásnak köszönhetően. Ugyanis valahogy sikerült még a falun is átsétálni, aztán egy építési telken keresztül vissza a kápolna felé... de hát így elvileg rövidebb lett volna:) aztán lehet, h érdemes lett volna megfordítani a lapot, ezzel felfedezvén, h térkép is van:)))
Verseny után elsőként megláttuk, h a tóbarát láda a közelbe költözött, azonnal neki is indultunk, így elsőként logoltunk:)
Mindezek után eredményhirdetés (előtte-közben-utána forraltbor-gulyás), majd irány geofát ültetni. Tav erőteljesen begyömöszölte talpával a szerencsés/tlen fát, én meg bemértem a helyét. Rövid nézelődés, fényképezkedés(képekért köszönet Fairynek és Nootropilnak), aztán KiVi-nek hála, visszajutottunk a városba, mielőtt teljesen átfagytunk volna.
Ezek után várva várjuk a folytatást! (természetesen szivesen segítünk bármiben)

yoggi 2007.12.09 13:04
Köszönjük a lehetőséget!

A bajai időjárás alapján elég nehézkesen indultunk útnak, ennek eredményeként, meg a saját lustaságomnak köszönhetően rohantunk párszáz métert hogy 11-re a rajthelyhez érjünk(rossz parkolóba álltunk be). Megkaptuk a feladatot és az első két pont után a család többi tagja nélkülen vágott neki a terepnek.1 óra 30 perc és 4,78 km után tértek vissza, a helyes szó birtokában. A finom gulyás, a forraltbor, és a tea után beszélgetés majd a geofa elültetése következett.
Jó volt találkozni eddig ismeretlen és már ismerős arcokkal. Jó volt a verseny, ámbár a kisebbik fiam nehezen értette meg hogy nem időre megy :) , így a többiek alig bírtak menni utána.
A kaja finom volt. Lasan megszokjuk hogy a geoeseményeken ajándékcsomagot nyerünk, most is így volt.

Reméljük lesz folytatás, szívesen megyünk majd rá, főleg hogy nem kell fél napokat utazni hiszen Pécs itt van egy ugrásra nekünk is.
BaLee 2007.12.09 00:37Fénykép:
Köszönünk mindent, nagyon jól éreztük magunkat! Tetszett a játék, örültünk, hogy nem időre kellett teljesíteni a feladatot. Csatlakoztunk mindjárt az elején a H. Gábor csapathoz és együtt kerestük meg a pontokat, a végén Varga Gáborral is összefutottunk, így Vele kiegészülve érkeztünk be a célba. Nagyon finom volt a geo-gulyás és az itóka, igazán jól esett (az eső is, de szerencsére hamar abbahagyta :-) ) Köszönjük a rendezők fáradtságos munkáját és reménykedünk benne, hogy lesznek később is DDRKT-k :-)

<a href="http://www.balee.hu/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=40&Itemid=1">A találkozón készült képeink</a>

Andi & BaLee
Old Fairy 2007.12.09 00:12Fénykép:
Szeretném megragadni az alkalmat, hogy külön köszönetemet fejezzem ki:
- MaciMacnak aki sosem várta meg, míg egy feladat megtalálja őt;
- Bütyüknek és xenopusnak, akik nélkül valószínűleg csak vacsora lett volna az ebédből;
- vtsp&tav-nak a sátorért és a kreativitásért :-);
- nootropilnak a mindig rendelkezésre álló segítő kézért;
és természetesen SylverRat-nek és Bogee-nak, akik semmilyen erőforrást nem sajnáltak, hogy ebből a kósza ötletből valóság legyen.
Végül minden résztvevőnek, aki megelőlegezte nekünk a bizalmat és tolerálta a hibáinkat.
Személy szerint ezen az esős szombaton nagyon jól éreztem magam, rengeteget tanultam - élmény volt!
(Bocsi a cross-postingért :-)
xenopus 2007.12.08 21:50Fénykép:
Köszönjük a szervezést! Összességében nagyon jól sikerült szerintem. A szókirakósdi jó ötlet volt, izgalmassá tette a versenyt...
a többit ld. Nootropil logjában....
nootropil 2007.12.08 19:34Fénykép:
Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek(<b><font color="green">SylverRat + Bogee Team, Fairy</font></b>) ezt a jól sikerült találkozót/élményt! Reméljük hagyományteremtő rendezvény volt... Legközelebb megfordítjuk a versenylapot, és nyerünk :) (mivel meglátjuk a segédtérképet.. ) !

Külön köszönet illeti <a href="http://www.geocaching.hu/users.geo?id=6690">Vucsi</a>-t aki nem átallott nem túl szalonképes kinézetem ellenére(SÁR) hazafuvarozni geomobilján!
lelcache 2007.12.08 19:30Fénykép:
Sokáig úgy nézett ki, hogy nem tudok menni a találkozóra. Szerencsére az utolsó pillanatban mégis úgy alakult, hogy részt vehetek az eseményen. Szerencsére fuvar is adódott, köszönet érte <a href="http://www.geocaching.hu/memberdisplay.php?view=1629" target="_blank"><font color="#000000">scelének</font></a>. Lefelé benéztünk néhány ládához, és kis félrenavigálás után épp időre érkeztünk a helyszínre. A versenyre kocsi tolással melegítettünk be. Scele biztosította az edzőpartnert a focipályán a sárban! :-)
A verseny jópofa volt. Kár, hogy nem tájékozódtunk alaposabban a szabályokról, úgy nem loholtuk volna végig a távot. Megjegyzem nekem úgyis mindegy lett volna, mert sikerült mindjárt az első pontnál rossz betűt begyűjtenem, így esélytelen volt a szó kitalálása. Az első pontot így többször is meglátogattam. A szervezés és a helyszín is tetszett. A kaja is jól sikerült, kétszer is teszteltem! :-) Ajándékot is sikerült nyernem, így nagyon elégedetten távoztam a nap végén a helyszínről! Köszönet a szervezőknek! (Legközelebb azért egy időjárásügyi felelőst is kinevezhetnek, akinek a feladata a verőfényes napsütés intézése legyen!)
Hazafelé persze ismét megálltunk néhány ládikónál, így a napot 8 láda begyűjtésével zártam. Végre az adatlapomon lévő térképen ebben a régióban is megjelent néhány pont, mert eddig csúfosan pucér volt ez a terület. Köszönöm útitársaim remek társaságát is!

<a href="http://gc.izer.hu/albumok/esemeny/DDRKT/lelcache" target="_blank"><font color="#000000">További képekhez klikk ide!</font></a>

lelcache
SylverRat + Bogee 2007.12.08 18:31Fénykép:
Köszönjük mindenkinek a részvételt és együttműködést!
Reméljük, hogy a kezdeti kis csúszás ellenére mindenki jól érezte magát! Reméljük, hogy a legközelebbi találkozókor (ha lesz ilyen...) már nem követünk el "újszülött" hibákat és simábban fog menni minden. Így este összefoglalva a mai napot, úgy érezzük (mint kezdő szervezők), hogy sikerült egy jó kis bulit összehozni. Kár, hogy az időjárás nem akart a kedvünkben járni.
Elültetésre került egy kis geofa <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=830">GCgeof</a>, logolható volt mind a <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=1784">GCTO</a>, mind a <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=901"> GCMato</a> és sikerült ~15 zsák szemetet is összeszedni a <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=924">GCCITO</a> alkalmából.
Külön köszönet xenopus-nootropil párosnak a kaja elkészítésében nyújtott segítségükért, vtsp&tav-éknak a felszerelésért, Juju-nak és rugy-nek a kocsi beindításához és Bütyök-éknek a minden egyébért...
Illetve köszönet a felajánlott ajándékokért!
Reméljük legközelebb is lesz ennyi lelkes résztvevő (vagy még több :-) )
MaciMac 2007.12.08 10:22Fénykép:
Az előző napok napsütése után, kicsit rosszul esett, hogy egész éjjel, az eső kopogását hallottuk. Még szerencse, hogy engem nehéz az optimizmusomból kiverni, így azt mondtam, ha más élményünk nem lesz, tapasztalatokkal akkor is gazdagabban térünk haza. Ehhez képest nagyon jól esett, hogy részesei lehettünk a versenynek, mind versenyzői, mind házigazdai oldalról. Féltettem a gyerekeket, hogy nagy fába vágják a fejszét, de utólag elismerésem a munkáért.
Örülök, a szép számmal megjelent kessertáraknak, és, hogy függetlenül az időjárástól, azért is jól éreztük magunkat.

Hrvatska 2007.12.08
Először is köszönet a szervezőknek a verseny lebonyolításáért. Még nem voltam más caching versenyen, de itt szerintem hiba nélkül oldottak meg minden felmerülő problémát.
A reggeli eső egyáltalán nem vette el a kedvemet. Talán már megszokásommá is válik az őszi túrákat esőben csinálni. A helyszínene a GPSem nem akart kapcsolatot találni a géppel, ezért külön köszönet Fairynek a kölcsön-GPSért. A verseny kiírása elsőre nem nagoyn tetszett, de ott a helyszínen mégis izgalmas volt a szó kitalálásán agyalni. Eléggé meglepődtem, hogy milyen hamar sikerült is nekünk. Eredményhirdetésig felmentünk sétálgattunk a környéken és Tóbarát mozgóládát kerestünk mi a nagy tömeggel együtt. :D Nem is reméltem, hogy első caching-versenyemen egyből első helyezést tudok elérni. Jó volt a társaságban a hangulat, még pár ilyen összejövetel és tényleg nem csak a logokból fogjuk ismerni egymást. Azt sajnálom, hogy a geofa ültetés után sokan leléptek és CITOzni már csak alig maradtunk. :(
Összességében nagyon jól éreztem magam, nem találtam semmi negatívumot ebben a napban. Remélem találkozunk a következő DDRKTn!
Üdv.: Hrvatska, aki Rovácska!

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók