turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




A rendezvényközpont
A rendezvényközpont
Ezek voltak a kincsek
Ezek voltak a kincsek
Segítség a kereséshez
Segítség a kereséshez
Pultok
Pultok
Egy kis részlet a kiállításból
Egy kis részlet a kiállításból
no még egy
no még egy

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:Kincskereső Nap - Felsőtárkány
Szélesség (lat):N 47° 58,883'
Hosszúság (lon):E 20° 26,059'
Magasság:240 m
Valószínűleg Felsőtárkány külterületén
Közeli települések:Felsőtárkány 1.70 km DNy felé, Bükkzsérc 5.65 km DK felé, Szarvaskő 7.72 km Ny felé
Megye:Heves
Bejelentő:kulisz
Dátum:2007.03.28 11:19

A Magyar Turizmus Zrt és a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület szervezésében megrendezett országos Kincskereső Nap Észak-Magyarországi helyszínének saját "weboldala".

Kincskereső Nap

A bázis a Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontja volt (3324 Felsőtárkány, Ifjúság út 34), további infók itt

A nap folyamán 5 kincset kellett/lehetett megkeresni a bázis 5 km-es körzetében:

1. Stimecz-ház
2. Kövesdi-kilátóhely
3. Várkúti-turistaház
4. Síkfőkúti-tó
5. Völgyfő-ház

A megadott helyeken egy-egy tábla lett elhelyezve, amelyen egy hely-ismertető szöveg, és egy jelszó volt olvasható. Az igazi kincs természetesen nem ez volt, hanem a természet, és annak felfedezésének az élménye:-)

A bázisra visszaérkezés után minden kincskereső kapott valamilyen ajándékot is!

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
farkas_e 2007.03.24 11:00
Végre ezt is megejthetem...
<b>Jászberény</b>, reggel 8.00
Esik az eső, a párom lányai viszont bezsongva várnak, hogy mikor megyünk már kirándulni. Felhívtam kuliszt, a felsőtárkányi időjárás még rosszabb. De nincs mit tenni, mindenki a Bükkre készült, így irány a Kincskereső Nap!
<b>Úton...</b>
Az időjárás nem kegyes, hol szitál, hol szakad, de mindenképpen esik. A környező hegyek felhőben (már ezért a látványért érdemes volt szerintem útnak indulni).
<b>Felsőtárkány</b>
Megkeressük a bázist, én szerzem be a nevezési lapokat. Találkozás kulisszal és NaSza Na-részével... :) Vissza az autóhoz, gyors térképnézés, irány Noszvaj. Természetesen nem hagyhattuk ki <a href="http://geocaching.hu/caches.geo?id=858">GCNOSZ</a>-t sem, ami egy kicsit kellette magát. Onnan indultunk első "kincsünkhöz", a Síkfőkúti tóhoz. Igényes, gondozott környék, csillagos ötös!
Irány a második cél, a Várkúti turistaház, autóból kiszállva találkozunk NaSza Sza-részével... :) és két lelkes kezdővel.
Együtt sétálunk fel a harmadik pontig, a Kövesdi kilátóhelyig. Ők továbbmennek, mi pedig levadásszuk a <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=995">GCHIRI</a> ládát. A szemközti csúcs megint felhőben... Valami fantasztikus a kilátás! A lányok ugyan már nyűgösek, de a kisvasutas lehetőség feldobja őket... Irány vissza Felsőtárkány!
Itt ismét találkozunk a párral és NaSzáékkal (már együtt) és indulunk a negyedik pont, a Stimecz házhoz. Gyors vadászat, és irány a beigért ajándék! Útközben a vonat megáll a Vadaskert megállónál, ahol egy szarvas uzsonnázik éppen... A lányok próbálják kézből is etetni, de nem akaródzik, a földről ezek szerint jobb. :)
Ajándék-bezsebelés, és irány haza. A párocska épp lekési az Egerbe tartó buszt, így bezsúfoljuk őket a hátsó ülésre. Már az autóban, úton vagyunk, amikor kisüt a nap... :) Követve egy buszt, az állomás is megvan, és éppen elérik a miskolci járatot... :)
Fogalmam sincs, mikor állt el az eső, tény, hogy mire hazaérünk, szinte semmi jele nincs csapadéknak.
Jó volt!!! Köszönjük!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók