turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
községgeocaching.hu-n
Név:Nemesapáti
Szélesség (lat):N 46° 52,277'
Hosszúság (lon):E 16° 56,833'
Magasság:169 m
Település:Nemesapáti
Megye:Zala
Bejelentő:Vucsi
Dátum:2006.10.10 20:30
Település bemutatása:vendegvaro.hu

Nemesapáti a Zala folyó jobb partján, a Szévíz és a Foglár patak által határolt gyönyörű környezetben található. A Szévíz észak-déli völgye itt találkozik a Zala völgyével.
Kellemes, szélsőségektől mentes éghajlata, a dombokat borító erdők, bőséges vízhálózata jó megélhetést biztosított már a halászó-vadászó ősöknek is.
Nemesapáti eredetéről keveset tudunk, ugyanis nem volt apátsági birtok, mely a falu nevéből evidens lenne. A nemes jelző lakóinak társadalmi helyzetére utal. Eredetileg három különálló település (Felső-, Közép- és Alsó-Nemesapáti) volt, de ma már Felső és Középapáti összeépült, Alsónemesapáti pedig 1927 óta önálló településként működik.
Nemesapáti területén már a XIV. században fennállt a plébánia. A leírások említést tesznek egy fatemplomról, melyet a törökök felégettek, majd a község lakói ennek szomszédságában felépítették a mostani Szent Miklós plébániatemplomot, mely 2004-ben volt 250 éves. A fatemplom helyén egy kápolna áll, így őrizve annak emlékét. A templomkertben barangolva egyedülálló kálváriával találkozhatunk.

község-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók