turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, totzoli65 hozzászólásai
új hozzászólás | témák listája

Összesen: 9 db hozzászólás

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2013.05.15 09:24:33 (5475)
Ha már POI. :-)
Kérdésem, hogy a tuhu-n levő "felmérendő buszmegálló", feltételezem szó szerint azt takarja, ami írva vagyon. ;-)
Az utamba eső pár ilyen buszmegállónál, koo-t mértem és csak passzióból lefotóztam a kitett menetrendet. Idehaza lényeges, láthatóságon túli eltérést nem tapasztaltam. Érdemes vele foglalkozni, javítani, vagy írjam meg valakinek és törlitek a "felmérendő" megkülönböztetést.
Bocs ha hülyeséget kérdeztem! ;-)

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2012.01.07 18:30:14 (4468)
Vásárhely-Szeged vonatkozásában tudok segíteni ;-) :-P
[előzmény: (4467) olahtamas, 2012.01.07 13:53:55]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2011.07.18 20:06:13 (4091)
Mint Juju: "pedig DE!" :-)
Sőt! Köszönet és hála érte! ;-)
De hogy más is értse , hogy miért nem rajzolnak be a rajzolók mindent, ide töltöttem föl pár képet a saját működési körzetünk általunk felmért, számunkra fontos POI-król. Szóval ha a térkép jó és az utak jó helyen vannak, akkor a többi már valóban speckó.
Jelenleg 1799-nél tartunk, ami egy átlagos felhasználónak teljesen fölöslegesen sok és eltakar minden mást, viszont a lényeg a naprakészségben van. ;-) Ezt nem is lehet elvárni a rajzolóktól, hogy lekövessék.
PGYP: ha igény van a vasúti útátjárókra, szívesen átküldöm, a többi szerintem a legutóbbi fájlban benne volt. :-)
[előzmény: (4084) Old Eye, 2011.07.17 21:35:13]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2011.03.17 18:09:21 (3726)
Nem állítom, hogy tisztán értem a problémátokat, de hármótoknak küldtem egy adatbázist! ;-) Némi kísérő magyarázattal. :-)
[előzmény: (3534) Old Eye, 2011.03.14 10:54:56]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2010.06.24 14:30:24 (3212)
:-) Csatlakozom Sagik kollégához!
Természetesen a saját nyomvonalunk meg van, a tiedre vagyunk kíváncsiak! :-)
Az előzőhöz: eszünkbe jutott!!! :-P
[előzmény: (3210) mike andros, 2010.06.24 14:15:14]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2010.06.24 14:27:07 (3211)
Na még egyszer :-)))), részemről utoljára:
(illetve Oldeye, Olahtamas-sal a hétvégén személyesen is...:-))), viszek hozzá szilvát!! ;-) )
Mi az általam leírt módon használjuk, naprakész működik, úgy jó ahogy van.
Változások: szinte hetente történik valami, vízművel együttműködve naprakészen tartjuk, tuhun ha évente arra járna és feltűnne valakinek.
Tájékozódás: mi naponta használjuk azokat a víztározókat, föld alatti tűzcsapokat, ami még akár észrevétlen is marad az átlagos turista előtt, a föld feletti tűzcsap segíthet szerintem egy irányváltásnál. De én ritkán találkoztam olyan hellyel, ahol csak ez az egy tájékozódási pont van. Mindenesetre véleményem szerint egy "ingerszegény" környéken jól jöhet, településen belül szerintem fölösleges.
Oldeye, kukacka: azt hiszem félreértettetek, szerintem éppen, hogy a tűzoltóknak feladatuk és érdekük, hogy ez az adatbázis legyen, pontos legyen naprakész legyen, ha valaki megcsinálja helyettünk, azt hálásan megköszönjük. De nem várom(juk) el.

"Az egy kicsit elgondolkoztat, ha a tűzoltók TuHU, OMP térképre szorulnak."

:-))) Nem szorulnak rá, általában minden sofőr ismeri a működési területét, mint a tenyerét, de hogy az adott címhez(káresethez) legközelebb hol található leghatékonyabban használható vízforrás és azt hogyan a legoptimálisabb megközelíteni, na ehhez kell a GPS-es térkép és adatbázis. ;-)
De továbbra is azt mondom, a Hódmezővásárhelyi példával, hogy ez a részletesség teljesen fölösleges lenne a tuhun. Hétvégén Tivadaron bemutató!!!! :-)))
A ki-bekapcsolható "tűzoltóréteg" tűnik a legjobb megoldásnak.
A saját működési területünk felmérését, megosztását vállalom! :-)))) Bár nem hiszem, hogy nagy érdeklődésre tartana számot, hiszen engem sem érdekelne pl. a dunántúli adatbázis, pedig Bajáig van segítségnyújtási tervünk.
Ezért használjuk a saját POI adatbázisunkat.
Nem rabolom az időtöket és a helyet a témáról bárkivel szívesen beszélgetek, tűzoltó szemszögből, a többit döntsék el a térképrajzolók. Köszönet és hála az eddigi munkátokért is! :-)
További szép napot! Üdv: Zoli

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2010.06.23 22:07:54 (3186)
Szia!
Elsiklottál a lényeg fölött tűzoltó szempontból: "Működési terület és használható"
Hidd el tűzoltói szempontból sokkal ártalmasabb egy pl. 5 éve fölmért és azóta megszűnt/áthelyezett/éppen üzemen kívüli térképen ugyan szereplő ikon, amit a kollégák percekig hiába keresnek, "pedig itt kell lennie, hiszen a térképen is szerepel" Szerintem nézd meg az általam föltöltött 500-as gyűjteményt, Mártély mint számodra oly fontos kistelepülés felmérése teljes 100%-os, érdemes összehasonlítani HMVhellyel.
Tehát ha nem vagytok/unk képesek "naprakészen tartani", akkor inkább hozzá se fogjunk/jatok.
És ha nem 100%-os az adatbázis, akkor is komoly fejtörést lehet vele okozni. És most én csak egy tűzoltóság területéről beszéltem, vetítsd ezt ki országos szintűre. Hidd el minden tűzoltóság szívesen használná ha ki be tudná kapcsolni rétegként, működési területként, stb, de ezt a feladatot vagy megcsinálja mindenki magának, vagy létrehozunk egy iszonyatos és kibogozhatatlan káoszt.
(Ennek ellenére köszönettel elfogadok minden tűzcsapra vonatkozó információt a saját működési területünkön, felmérendő még Székkutas, Mindszent, Batida, Szikáncs,.... :-) )
Mindamellett a véleményem az, hogy a már meglévő tűzcsapok ne kerüljenek törlésre, hanem akkor kapjanak valami zászló, rajzszög jelet és senki sem akar onnan inni. :-)
Szép napot! Üdv: Zoli
[előzmény: (3182) alnibell, 2010.06.23 20:00:45]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2010.06.23 16:30:56 (3177)
:-)))))
Valami ilyesmit írtam én is! ;-)
[előzmény: (3174) Apexsek, 2010.06.23 16:24:03]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2010.06.23 16:29:48 (3176)
Elnézést, hogy belevau, de megosztanám veletek a saját tapasztalataimat tűzcsapügyileg, pár év tapasztalattal és szakmai rálátással a hátam mögött. Lehet, hogy lehetne jobb megoldás is, de nálunk ez eddig bevált.
A "működési területünkön" belül Hódmezővásárhelyen eddig felmérésre került közel 500 db tűzcsap. (Még nincs teljesen kész!!!) Egy sűrűn beépített magas házas övezetben, iskolák, gyárak környékén 50 méterenként van egy. Ha ezt most például mind fölrajzolnátok a tuhu-ra, megbolondulna, aki itt szeretne bármi mást is megtalálni. Véleményem szerint használhatatlan lenne.
A Mapsource alatt mindegyik megkapta a tűzcsap ikont amitől a térkép szép egységes piros pacnivá vált. A mapsource egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy a POI-kat kategóriákba lehet sorolni 1-16-ig. Nálunk az 1-es átnevezésre került föld felettire, a 2-es földalattira, a 3-as víztározóra, stb, természetesen eltérő ikonjelöléssel. POI loaderrel föltöltöttük az autókban levő GPS-re, ekkor jött a következő probléma, hogy az autókban levő GPS-en gyakorlatilag átláthatatlanná vált a keresés a tűl nagy és egymáshoz közeli ikonok miatt. Ezért a sofőrök kérésére a létező legkisebb kis körökkel kerültek föltöltésre, ami már nem zavaró és nem takarja ki az utcákat. A tűzcsaphoz tartozó utca házszám mögé viszont bekerült a ff (föld fölötti) és fa (földalatti) rövidítés, illetve a Nüviken is eltérő kategóriákba kerültek a pontok.
A híradóügyeleten továbbra is szép nagy ikonok jelenítik meg a tűzcsapokat a monitoron és a hírközpont kezelő már vonulás közben tud keresni és rádión segít a beavatkozó állománynak, hogy hol a legközelebbi HASZNÁLHATÓ tűzcsap. Itt bátorkodom megjegyezni, hogy a vízművel napi kapcsolatunk van, akik folyamatosan tájékoztatnak, hogy melyik tűzcsap van karbantartás alatt, illetve a törvényi előírásoknak megfelelően mikor melyiket cserélték föld alattiról föld fölöttire. stb.
Szóval ezt naponta nyomonkövetni és a tuhun folyamatosan frissíteni.... ?! Háááááááát! :-)

Northface-nek:van megoldás, sajnos először hatalmas meló, utána nagyon hatékony, gyors és nem utolsósorban látványos segítség.

Mindenesetre föltöltöttem: http://turistautak.hu/tracks.php?id=23744 Nehogy véletlenül valaki tűzcsaphiányban szenvedjen! :-)

A tizesekben levő szárazfölszálló, nem tűzcsap!!! :-)
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók