turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Kiss_Karolyhozzászólásai | válasz erre | 2013.12.31 14:22:50 (65873)
Én szeretek rajzolni, viszont nem éjjel-nappal ezt csinálom. Szerintem éppen ezért nyújt számomra mindig élvezetet. Emiatt aztán, mélységében nem is ismerem meg a rendszert, a bevatkozási lehetőségeket. Volt szerencsém István után rajzolni Somogyban és a 29 Track= paraméterhiányosságot (nem nevezem akkor hibának), egyesével javítgattam ki. De ha van lehetőség egyszerre 1-t csinálni az N/A-kból, akkor legközelebb csak jelezni fogom a problémát.
Kivi utalt István 27549. hsz-ra, ebben István így írt:
A gyakorlatilag három fokozatúvá olvadt 0-1-2 skála szerintem máshogy él bennünk. Tapasztalataim alapján az én fejemben középen lévő egyestől a nullás olyan messze van, hogy nem szabadna berajzolni, a kettes pedig olyan közel, hogy nem érdemes adminisztrálni.
Ehhez képest a 29-ből jó pár Track= paraméterének a 0 értéket kellett adnom, mert egyszerűen nem is volt alatta track.
De nem szeretném ezt túlragozni. A választ megkaptam Padlertől. Ha hiányt tapasztalok, javítom, ha sok lenne belőle, akkor inkább szólok. Bár mondjuk azt én sem értem, hogy lehet EGY valakinek mindenkivel szemben menni. Erre nem nagyon láttam még példát.
[előzmény: (65862) olahtamas, 2013.12.31 09:41:31]

olahtamashozzászólásai | válasz erre | 2013.12.31 09:41:31 (65862)
Ezért érdemes a MapAudittal átfésülni a tájegységeket, ami egyből kidobja laszloistvan track=N/A vonalait, amit gyorsan át lehet állítgatni track=1-re.
[előzmény: (65860) Attibati, 2013.12.31 08:43:19]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2013.12.31 08:43:19 (65860)
Ezt úgy érted, hogy a track paramétert egyáltalán nem töltöd ki? Ez azt jelenti tudtommal, hogy az út két ponttal fog megjelenni a térképen. Én ha ilyen utat találok be szoktam járni újra, arra gondolva, hogy csak egy közelítő nyomvonal lett beszerkesztve.
[előzmény: (65836) laszloistvan, 2013.12.29 22:25:44]

laszloistvanhozzászólásai | válasz erre | 2013.12.29 22:25:44 (65836)
Helló Kollégák!
Hosszú idő óta ma végre trackeltem/rajzolok, és hát jó érzés. :-)
Az kevésbé, hogy benézvén a fórumra ismét azt kell látnom, hogy a butuska Track paraméter kötelező töltését ütlegelitek egy újonc fejébe, miközben épp most dobtam el újra az agyam egy tapasztalt aktív térképrajzoló munkáján, akinek láthatóan fogalma sincs mérési hibáról, húrmódszerről, észszerű pontsűrűségről. (Most néztem meg, van-e azóta valami a leírásban erről. Köszönöm, hogy a szerkesztési mintapéldába azóta bekerült legalább amit a fórumon javasoltam, bár a leírásban az arányok még javulhatnának a Track paraméterről szóló rész terhére. :-))
Amúgy már elfogadtam, hogy a Track paraméter vallási kérdés: észérvekkel nem lehet róla lebeszélni, aki hisz benne. Viszont akkor a hívei legalább a saját elveik szerint legyenek annyira következetesek, hogy pl. Track=1 esetén láthatóan száz métereken át egyenes (mondjuk erdei álléban futó) utat nem követnek le pár méteres pontsűrűséggel csak azért, mert a műszer kicsit bóklászott, és egy gyalogúton sem ívelnek ki pár méter sugarú, egyáltalán nem is biztos hogy úgy vagy egyáltalán létező kanyarokat méter alatti sűrűséggel.
Én sajnálom legjobban, hogy újra és újra elő kell hoznom - nem gyakran fórumozok, de nem ígérhetem meg, hogy évente egyszer azért nem mondom el a jövőben is - Track paraméterben szegény, észszerű pontsűrűségben gazdag Boldog Új Évet Nektek!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók