turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2014.07.22 15:11:18 (5948)
Olvasd el figyelmesen hozzászólásaimat és ne tüzelj csípőből!
Nem hiszik el neked, hogy szerintem van túramozgalom ellenőrzőpontok nélkül, nem kellenek pecsételőhelyek. A legtöbb túrázó, akik élőben ismer, pecséttel kezemben lát. Az igazolófüzetek létjogosultságát kérdőjeleztem meg a folyamatos útvonalváltozások miatt. Értve vagyok?

Olvasd el figyelmesen az ajánlott dokumentum első két mondatát is. Kulcsszavak: javaslat, terv.
A probléma az, hogy nem találtam a túramozgalom vállalóinak szóló üzenetet, hirdetést, értesítést, figyelemfelhívást, hogy a javaslatokat elfogadták, a tervet megvalósították, változott az útvonal. Kerestem. Nem találtam. Béna vagyok. Segítséget kértem. Vagy ez se ment át neked vagy valóban nincs is tájékoztatás. Az utóbbit valószínűsítem.
Ha az MTSz felnőtt partnernek tekinti a túrázók társaságát és teljesíti íratlan, egyben elvárt kötelezettségét: A turisták naprakész és elérhető tájékoztatását turistaútjairól, túramozgalmairól, sokkal többen indulnának útnak.

Tudom, hogy Kesztölcnél te állítottad a 'régi' K-t megszűntre. Mert egy ikszipszilon mondta neked. Csakhogy másnap én ott voltam a helyszínen, bejártam. Nem szűnt meg. Ennek már három hete. A héten újra elmegyek és felmérem. Lehet, reméljük, hogy már leszürkítették/törlőkeresztezték a 'régi' K-t. Ha nem, minden jelzést lefényképezem neked, és az fog a turistautak.hu térképein szerepelni, ami a terepen van. Ellenvetés?

Merjünk nagyot álmodni! De abban egyetérthetünk, minden elképzelés, terv, koncepció annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle.
Oszd meg velünk, mi valósult meg eddig Hegylako2 elképzeléseiből! Egy év hosszú idő.
Te Hegylako2-t ismered. Én Garancsi István urat. Nem beszél levegőbe.
[előzmény: (5947) Hev, 2014.07.22 13:19:08]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2014.07.22 13:19:08 (5947)
A Kéktúrák (és még több mozgalom) egyik lényeges eleme a pecsételéssel való igazolás. Ez egy olyan rendszer amit sok országban használnak és a kéktúrázóknak ez nem teher. Ez része annak amit úgy hívnak, hogy kéktúrázás. Garancsi István már egy éve leírta, hogy bizonyos korszerűsítéseket terveznek de ez a pecsételés rendszerét nem szünteti meg és egy valamire való kéktúrázó ezt nem is igényli, sőt a hívatalos fórumokon ennek hangot is adtak.
Nem kötelező pecsételni az erdőben attól még nyugodtan túrázhat bárki az OKT-hoz viszont ez a feltétel.

Kesztölci terelés ügye:
Amit ebből csináltál az a hozzánemértésed mintapéldája, az útvonalváltoztatások listájában szerepel a változás, át is festették, én a régi útvonalat megszünt azaz #-es jelzésre állítottam de ezt levetted és most két kéktúra megy ott.
Na ezért is nem tervezem, hogy ismét a korábbi aktivitással résztvegyek a turistautak.hu szerkesztésében mert mindig van aki a személyes tudatlansága miatt tönkreteszi a munkámat.
Amennyiben azt várod, hogy majd külön értesítenek, hogy hol történt változás akkor egy kicsit még várnod kell!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók