turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

törölt nick 6hozzászólásai | válasz erre | 2009.03.05 22:35:36 (3171)
Tényleg nem tudom, hogy csodás májusi vérem e az oka, vagy csak szerencsés vagyok, de mindig elrémülök, mikor olvasom itt a kullancsos történeteket, mellette meg kicsit szégyellem magam, hogy ellenpélda vagyok. :)
De lehet ebben valami, mert amikor Pest megyei ill. környéki kullancsos hegyvidéken jártam is, amikor másnak minden elővigyázatosság ellenére még - bocsánat - de a töke alatt is kullancs volt visszatérően, bennem akkor sem semmi.
[előzmény: (3170) kulisz, 2009.03.05 22:25:49]

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2009.03.05 22:25:49 (3170)
OFF
Úgy látszik a bikákat nem szeretik ezek a vérszívók:)

Magam is előfordulok mindenféle bozótban, de évente 1-2 kullancsot szedek csak össze. Ettől függetlenül tegnap szúrattam magamba a 3-ik fsme adagot. Legközelebb 3 év múlva:)
ON
[előzmény: (3169) törölt nick 6, 2009.03.05 22:09:01]

törölt nick 6hozzászólásai | válasz erre | 2009.03.05 22:09:01 (3169)
Amerre ti jártok, nagyon gázos helyek lehetnek. Mifelénk nincs igazán kullancsfertőzöttség, a Zemplén nagyon halovány ilyen téren, tavaly nyáron én jórészt rövidgatyában mászkáltam, és elég sokat hevertem is a fűben ott jártamban, egy darabot sem láttam magamon. A kutyákból azt a párat gyorsan kikaptam. Semmi szert, kencét nem használok. Bár az is igaz, engem a szúnyogok sem nagyon piszkálnak, lehet, a kullancsoknak sem ízlek. Ismerőseim körében itt egy sem találkozott Lyme-kórral, senkiről nem tudok, aki ilyen "élményekről" tudna beszámolni. Tiszai részeken soha egy darab rohadék, holott az egész nyarat egy szál bikiniben töltöm szinte.
Jó 20 év alatt a kutyákból százszámra szedtem ki a dögöket, magamban öszvissz 3-4 ha volt, pedig rengeteget járok erdőben. És azért ne felejtsük el, hogy kell neki jó egy nap, hogy elkezdje köpni a cuccot, addig pedig illik észrevenni.
Ahogy drága öreg turisztika tanárom mondta:"ha más megoldás nincs, az embernek a társa este vizslassa át a segge partját, mert az maga nem tudja". :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók