turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Trackmanhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.16 18:11:00 (14507)
Nemerix "teszt":
Végre ki tudtam próbálni mind3 gps-t egyszerre, terepen, (majdnem) egyenlő esélyeket adva a kütyüknek.
-60csx külső antennával, antenna ideálisan elhelyezve ( lásd adatlapom... :D )
-nemerix bt-77 vevő, külső antennával, antenna a másik mellett
-holux gr-213 sirf3 gps mouse, maga a vevő a másik két antenna mellett

Akit érdekel, nézze meg a file-okat itt:
http://www.turistautak.hu/tracks.php?id=5198

Röviden csak annyit, hogy
-sirf3 és sirf3 között is van eltérés, lásd holux és 60csx. Írhatnánk ezt a külső antenna erősítésének javára is, de sztem inkább a csx folyamatos fw upgrade-jai lehetnek a jelenség mögött, ugyanis a holux még tavaly, a 60csx vásárlása után közvetlenül rendszeresen megverte a garmint. A holuxhoz viszont nincs upgrade (vagy nem tudok róla), így mára rendesen megfordult a helyzet.
-a nemerix szépen beilleszkedik a másik kettő közé, picit közelebb a "győzes" csx-hez, tehát a "mindössze" -152dB-es érzékenységgel is lehet jó működést produkálni...
[előzmény: (14222) bregő és andorpapa, 2007.02.08 22:48:45]

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2007.02.08 22:48:45 (14222)
Új és meglepő tapasztalataim vannak a XAiOX Marathon vevővel kapcsolatban: ma már az újratölthető NiMH AA akksival (amit reggel töltöttem tökig) hajtottam a vevőt, és furcsa módon sokkal gyorsabban talált ma műholdat, akárhol is jártam. Tegnap (mikor a gyárilag mellékelt Duracell elem már a végét járta) iszonyúan hosszú ideig kereste egész nap a jelet, ma viszont tényleg gyors volt, városban, rossz körülmények között is. Persze lehet, hogy a műholdállás volt ma kedvezőbb, de reggeltől délutánig akárhányszor bekapcsoltam (kb. 5-6 alkalom), mindig gyorsan adott pozíciót. Lehetséges, hogy az áramforrás töltöttsége befolyásolja a vétel minőségét? Tegnap sikerült teljesen lemeríteni vele az elemet, a jelek szerint nincs beépítve ezzel szemben védelem. Kb. 2 órával a teljes lemerülés előtt jelez a készülék (először villogó, majd állandó fényű Low Battery LED-del), aztán megszűnik a BT kapcsolat, nem világít tovább a GPS LED sem, végül pislákolni kezd a LB LED, és lassan teljesen megszűnik a fénye. Tehát egy bizonyos feszkó alatt nem kapcsol le teljesen a készülék.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók