turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kuliszhozzászólásai | válasz erre | 2006.10.02 18:32:34 (10097)
Bocs, de a PDA-fetisizmusod már áthajlott paranoiába is úgy látszik.
[előzmény: (10095) bregő és andorpapa, 2006.10.02 18:25:03]

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2006.10.02 18:25:03 (10095)
A Russával kapcsolatos részre már más válaszolt, de tudod, hogy nem bírom ki szó nélkül a dolgot: nem akarlak meglincselni és moderáltatni sem, hiszen nem vagy te rossz gyerek! :)
Zárójelben azért azt megjegyezném, hogy a PDA-s cachelést és túrázást eléggé lebecsülő, sokak számára sértő módon szoktak minősíteni, és ez nem túl elegáns dolog. Nyilván a te bizniszed a Garminban van, ez nem is baj, és abban is sokszor megállapodott itt a két tábor a fórumon, hogy túrára és cachelésre is a célhardver sok szempontból (nem mindegyikből) alkalmasabb, de azt is letárgyaltuk már, hogy nem mindenkinek van 160 rugója (ugye ennyi a SiRF III-as 60Cx?) Garminra, hanem csak 70 ropija egy Fujitsu-Siemens N500-asra. Ettől ő még nem nylonzacsis hajléktalan (tudom, a hajléktalant nem mondtad, de...), és ahogy bubo35 is jelezte igényeit: nem akar a Tátra tetején eltölteni 1 hónapot, hanem néha autóval utazik, és néha egy-két ládát szed össze. Ehhez nem kell 6-7 óra üzemidő sem, nem kell zselésakku, csak egy PDA meg a turistautak.hu teljes térképtára. Ja, és a Russa, amiről szó volt. 7 rugóért.

Nyilván minden integrált all-in-one cuccnak vannak hátrányai, ezt a vásárláskor minden normális ember mérlegeli, szerintem ha valaki PDA-t vett, akkor nem arra vár a fórumon, hogy lehúzzák a választott módszerét, hanem arra, hogy segítsenek egy adott problémában. (Ez a kijelentés nem erre a szitura vonatkozik, hanem úgy általában.)
Itt a fórumon viszonylag ritkán jönnek extrém ötletekkel (hogyan tudom vízállóvá tenni a PDA-mat úgy, hogy ráadásul 40 óráig bírja egy töltéssel), a legtöbben pl. programot keresnek belföldi (tehát többnyire könnyebb terepre) túrához, esetleg a Russa vagy az iGO útvesztőiben tévedtek el.

Tudom, a hozzászólás, amire reagálok, az pont arról szól, hogy nem akarod feszegetni a kérdést, de akkor sem tudom teljesen elfogadni, hiszen egy fél mondat erejéig így is negatív megjegyzést teszel a PDA-s turistákra, cacherekre. Akikből egyre több van. Nem lenne helyes, ha a készülék típusa tenne különbséget cacher és cacher között. Mert ez egyben anyagi kérdés is. Nyilván, ha lenne félmilliója mindenkinek GPS-re, akkor venne egy full pöpec PDA-t autóba és egy 60CSx-et terepre, de ez nem az ország. Innét kezdve számomra a PDA GPS-es felhasználását elvből elutasító, a körülményeket figyelembe nem vevő hozzászólások egyben a felhasználók anyagi helyzetét is minősítő hozzászólások is egyben.

Nincs harag, csak PDA-s cacherként és turistaként nem esik mindig jól (még ha viccről is van szó) az, ha becsmérlik a készülékemet (a valóságról torz képet adva). Ennyi.
[előzmény: (10088) magpet, 2006.10.02 12:52:47]

magpethozzászólásai | válasz erre | 2006.10.02 12:52:47 (10088)
Nem ismerem pontosan a Russa eljárását ilyen esetben, de gépre regisztrált szoftvereknél (pl. anno Destinator) egy egyszerű "vettem másikat" felkiáltásra nem nagyon adtak új kódot. Hosszan kellet sírdogálni náluk, bemutatni a ripityára tört régit, esetleg rendőrségi jegyzőkönyvet arról, hogy lopás miatt tettél feljelentést. Aztán lehet, hogy náluk nem így van, passz.
Viszont MDA Vario ügyben picit hozzászólnék. Bregő ki fog engem moderáltatni, ezért a "hogyan geokesseljünk PDA-val, bluetooth GPS-szel, nylonzacskóval és szivargyújtóaljzatos zselés akkuval" kérdéshez már nem is merek hozzászólni... :) Viszont a Vario-hoz, mint boldog felhasználó igen. Ez egy nagyon jó vas, elég értelmes PDA-ként is, telefonként sincs vele bajom. Egyetlen hibája, hogy processzorban kicsit alul van méretezve. Elketyeg rajta az iGO, meg a Russa is, de időnként darabos, gyötrelmes. Ez a cucc egy "midenttudó konyhai robotgép", minden oldalon kompromisszumokkal. Ne várd el tőle, hogy PDA-ként iPAQ4700, telefonként Nokia6310i, autóban StreetPilot2720, terepen GPSMAP60CSx, fényképezőgépként Canon20D lesz! Ha út közben emileket kell olvasni, bepötyögni valamit a naotárba, akkor nagyon jó, de ne akarjunk már minden rissz-rossz PDA-utánzatból GPS-t faragni! :)
[előzmény: (10087) bubo35, 2006.10.02 10:03:52]

bubo35hozzászólásai | válasz erre | 2006.10.02 10:03:52 (10087)
Ha már ilyen segítőkész mindenki, visszaélek a jóindulattal :-))
Van egy nagy problémám. Eladtam a régi PDA-t, előtte hardreset... Volt rajta egy hivatalos Russa...
Az új PDA-ra feltelepítettem, de nem tudom aktiválni, mert jelzi, hogy egy másik gépre aktiválták ezt a kódot. Mi a teendő ilyenkor. Számla, stb meg van. Angoltudás 0, na jó minusz 1 :-)
előre is köszi!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók