turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

gustyhozzászólásai | válasz erre | 2018.04.04 11:15:35 (76799)
Tudomásom szerint igen. Viszont van másik számláló, talán napi megtett távolság néven, ezt érdemes használni.
[előzmény: (76798) Zsolti, 2018.04.04 11:10:49]

Zsoltihozzászólásai | válasz erre | 2018.04.04 11:10:49 (76798)
Sziasztok!
Előző gps-emet lecserélendő, beruháztam egy Garmin GPSMap 64s-be. Folyamatosan ismerkedem a készülékkel, de van egy-két érdekes dolog a számomra.

Az első kérdésem az lenne, hogy a ’Fedélzeti számítógép’ – a régebbi készülékekben ez ’Út computerként’ volt jelen – menüpontban található adatmezők értékeinek nullázásánál találkozott-e már valaki azzal, hogy a ’Megtett út’ – ’Odometer’ mező nullázhatatlan. Már az első bekapcsolás után – amikor az adatmezőket nézegettem – feltűnt, hogy 18,9 km van ebben a mezőben és ez egyre csak szaporodik. Az angol nyelvű manual egy kicsit „részletesebben taglalja” mint a magyar, hogy ez az összesített távolság nem törlődik, amikor nullázva vannak az utazási-túra adatok. Létezik, hogy ez a ’Megtett út’ – ’Odometer’ mező folyamatosan göngyölítve mutatja azt a távolságot mialatt a gps-t bekapcsolva tartották? Tényleg törölhetetlen?

A készülék próbálgatása közben készült néhány tracklog is. Amikor viszont ezeket le akarom tölteni a Mapsource-ba, akkor hibaüzenetet kapok, hogy a kijelölt eszközön nincsenek nyomvonalak és útvonalak. (Valójában természetesen a gps-en vannak a GPX mappában Szám_dátum és időpont névvel. Feltölteni tudok a gps-re, de ha azonnal le is akarom tölteni akkor megint csak hibaüzenet van. Ha leválasztom a gps-t, majd újra csatlakoztatom, akkor csak a „Jelenlegi nyomvonalat” tölti le. Szóval elég érdekes ez az egész.

És még valami: valaki elmondaná, hogy mi a különbség a Főmenü/Nyomvonal kezelőben lévő Archiv. nyomvonalak és az alatta képződő dátum és időpont névvel ellátott nyomvonalak között. Mennyiben kezeli ezeket másképp a Mapsorurce?

Előre is köszönöm ha valaki hasznos infókat oszt meg velem!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók