turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

scelehozzászólásai | válasz erre | 2016.06.30 18:47:08 (75217)
Első nap a 62st-vel.

Kezdjük az elején.
Készülékben nem volt elem, így azzal akartam kezdeni, hogy belerakom az oregonból a gyári összekapcsolt akksit. Nem nyert. Nem lehet belerakni és nincs is benne ama kis gomb, ami miatt ennek lenne bármi értelme. (Azok kedvéért akinek nem volt még O6x0 a kezében leírom, hogy az összekapcsolt akksi annyit jelent, hogy a két cseruzaakksi össze van kötve némi műanyag tartóval, ami lenyom a készülékben egy kis gombot, innentől tudja az oregon, hogy usb-re kötve biztosan tölthető cucc van benne és nem sima ceruzaelem.)

Tehát innentől számomra egyértelmű volt, hogy ezt a melóhelyen usb-re kötve nem fogom tudni feltölteni, tehát csak teli akssival indulhatok el, különben hazafelé már nem tudom használni a készüléket.

Miután végre bekapcsoltam a csipszylont, elkezdtem a saját eddig megszokott képernyőimet kialakítani. Szerencsére a menürendszer és a beállítások erősen hasonlítanak az oregonéhoz, de a trip computer oldalon kiderült, hogy teljesen azért mégsem.
Míg az oregonban 30-40-nemtudom mennyi féle dolgot lehet kirakni az oldalra, addig a 62-esben kb. a felét. A példa kedvéért nincs átlagpulzus, átlag pedálfordulat. Pedig, ha belegondolunk, akkor ez csak egy egyszerű matematikai képlet, tehát a hardver simán elbírná, egyszerűen csak nem kerül bele. De miért nem?!

Utána a térképbeállításokkal bíbelődtem. Ez a része ugyanaz, mint az oregon. Ki-be lehet kapcsolgatni az img-ket, egyedül megjelenítésben más. A felbontása ugyebár sokkal rosszabb, mint az oregonnak, de ugyanakkor a feliratok ugyanolyan jól olvashatóak. Viszont a ki-be zoomolás ég és föld a két készülék között. Az oregon egy lépcsőnyi nagyítás/kicsinyítés után kirak egy homályos térképet, majd élesíti. Lehet, hogy a 62-es is így tesz, csak éppen olyan gyorsan, hogy mindezt nem látom. Tehát a 62-es térképzoomlása az oregonkoz képest kiemelkedően gyors. Természetesen ugyanez igaz a térképen való "közlekedésre" is.
Sajnos azonban a felbontáskülönbségnél egy hiba is bekerült. A középen lévő nyíl mérete pixelre ugyanakkora a két készüléken. Az oregonnál pont jó, itt viszont a kis felbontás miatt túlságosan nagy. Kitakarja a térkép közepének igen nagy részét.

A kezelése szerencsére azonnal ment, hiszen évekig volt 60csém és csixem. Talán ez volt a legnagyobb különbség a két ketyere között. Terepen a gombos készüléket kezelni sokkal könnyebb. Navigációnál beírni egy címet viszont egy rémálom a tapiképernyőhöz képest. Nagyon sokat bíbelődtem vele.

A kijelző láthatóságánál elsőre látatlanban azt gondoltam, hogy ez biztosan sokkal jobb, mint egy tapis. Tévedtem. Nincs jelentős különbség, se világítás nélkül, se világítással. Mindkét képernyő szerintem ugyanazt hozza, csak een mondjuk nem lesznek ujjlenyomatok.

Elsőre ennyi, de majd még írok, ha van akit érdekel.
[előzmény: (75207) LionDaddy, 2016.06.30 08:02:12]

LionDaddyhozzászólásai | válasz erre | 2016.06.30 08:02:12 (75207)
Az O650-ről mondott véleményed után erre kíváncsi leszek. ;)
[előzmény: (75206) scele, 2016.06.30 07:28:15]

scelehozzászólásai | válasz erre | 2016.06.30 07:28:15 (75206)
o650-em van már 4 éve, de most kaptam kölcsönbe egy 62st-t. Kiváncsi vagyok, hogy milyen ezzel bringázni. Ma kiderül.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók