turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

sprokhozzászólásai | válasz erre | 2009.11.19 19:22:32 (44563)
Én postgres-el csinálnám, bár lehet, hogy elfogult vagyok. Oracle-el már csak az ára miatt sem kezdenék, pláne, hogy a felvázoltak alapján nem kell, hogy színes-szagos legyen a cucc.

Az első inset into az jó hosszú lesz, de utána ha csak percenként megy bele adat, akkor nem lehet sebesség probléma.

Én mindenképp szétszedném a timestamp-et és az id-t, indexet pedig arra készítenék, amiről a leggyakrabban jön majd lekérdezés.

[előzmény: (44561) @david, 2009.11.19 14:11:28]

@davidhozzászólásai | válasz erre | 2009.11.19 14:11:28 (44561)
egy adatbázis kérdésem lenne:
Egy alkalmazás adatait kell sql-be betölteni, és lekérdezni. Az adatok mennyisége évente kb 5 millió rekord (és rögtön be is töltödne az elmút 5 év.) Az adatok beírása percenként menne, a mennyiségük változó (1-500 rekord). A lekérdezések viszonylag ritkábbak lennének, mondjuk óránként egyszer (szűrve az adott órára). Az adatok egy táblában lennének, egyszeri események.

A kérdésem, hogy melyik adatbázis alkalmazást ajánljátok? (mysql, postgresql, firebird) elvileg van oracle is de azt nem ismerem. A funkciók sokasága kevésbé hat meg mint a megbízhatóság, és a sebesség.

Érdemes-e indexelni?

Mivel egy másodperchez több esemény is társulhat, érdemes-e külön táblába tenni mondjuk a másodperc alapú időt (unixtimestamp) egy kulccsal, és a másik táblába meg csak a kulcsot, vagy maradjon minden egyben?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók