turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

McLeehozzászólásai | válasz erre | 2009.01.21 08:58:31 (37392)
Szakértőnek én sem tartom magam, de a cégemnél fut 72 gépen xp és 19-en Vista. Az előbbiek átlagosan 5 éve és különösebb gond nélkül, pedig korukból adódóan nem is erőművek. Mivel olyan projekteken dolgozom, amihez kell, otthon is az egyik gépen xp van, kb az is 5 éves telepítés. Csak nem kell hetente újabb vackokat rárakni "kipróbálásra" és nem árt ismerni egy kicsit. Persze, mint mindennek, ennek is vannak gyenge pontjai. Nem vagyok hívő, csak objektív :) A másik otthoni gépemen Linux van, ahogy az egyik laptopon is.
Nálunk a már korábban említett programmal minden gépről elkészítettük az image-t a szükséges programok telepítése után, és eddig csak hw-probléma esetén volt rájuk szükség, épp vinyó gondok miatt.
A boot-cd segítségével kb. 30 perc alatt visszaállítható a rendszer, ha arra van szükség.
Azzal maximálisan egyetértek, hogy célszerű egy nagy vinyón létrehozni egy kisebb rendszerpartíciót, és arra telepíteni a Win-t.
[előzmény: (37390) sophegyi, 2009.01.21 08:33:37]

sophegyihozzászólásai | válasz erre | 2009.01.21 08:33:37 (37390)
Szakerto nem vagyok, win-t akkor hasznalok, ha nagyon kell.

En semmikeppen sem tennem at, a win par honap alatt belassul akkor is ha mas rendben van. Egy frissen feltett xp-nel mar kell toredezesmentesitest csinalni.......
Ez ilyen.

Az uj vinyot oszd fel legalabb kettore , legyen egy rendszerparticiod a winre es egy nagyobb a tarolt adatokra.
Igy a kovetkezo hibanal nem kell sok 100G.-t masoldnod, csak felrantod a win-t hamarjaban.

[előzmény: (37379) jekaeff, 2009.01.21 00:32:33]

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2009.01.21 00:32:33 (37379)
No, akkor most kivételesen én kérdezek, bár kicsit OFF. :o)

Hogyan lehetne legegyszerűbben megoldanom a következő feladványt:

Adva van egy 500gigás vinyó, viszonylag frissen telepített Windows-zal és egy 1000GB-os üres vinyó. Egy az egyben át szeretném rakni az 500 gigás tartalmát (130giga, de ez nem sok programot, inkább nagy méretű miniDV felvételeket takar) az 1000-esre, úgy hogy mostantól az legyen a rendszervinyó. Nincs kedvem megint telepítgetni. Az se lenne baj, ha ki lehetne terjeszteni az "átmásolt" 500gigás partíciót az egész terára. Ha lehet, ne 22 lépésben, 8 segédprogrammal. :o)

... és némi háttérinfó, hogy miért is kellene mindez: furán viselkedik a gépem, az alábbi hibajelenségek valamelyikét produkálja, de "sajnos" nem mindig, van hogy 1 hétig semmi, van hogy minden nap gond van vele:
- leggyakoribb: windows boot legelején, mikor már félig "fade-in"-elt a windows logo fagyi van, úgy marad a logo, semmi sem történik
- második leggyakoribb: elindul, de 20 percen belül belassul a vinyó, 0.7MB/s-ot produkál, képmegjelenítő sérülten jeleníti meg a JPEG-eket (közepén csík van, de a legközelebbi sikeres bootolásnál már jól néz ki, valójában nem sérült a fájl)
- harmadik, ez ritka: Bootolás helyett: "Lemez I/O hiba. Újraindítás: CTRL+Alt+Del". Ez windows üzenet, a BIOS csak nem kommunikál velem magyarul...

A legfurább, hogy nem "melegedés" okozza a problémát (minden érték normális), sőt! Ha az első 10-15 percet túléltem, akkor már a világ végezetéig elmegy hiba nélkül a gép, csak bekapcs után rögtön, vagy nem sokkal azután produkálja. De akkor nem segít semmi reboot vagy ilyesmi, csak a további "pihentetés".

És ami a csavar a dologban: ez ilyen "dolgozói" konfig, két másik kollegámnak is csinált már ilyesmit a gépe. Csakhogy egyiküknek más a tápegysége, másikuknak a videokártyája/processzora/memóriája gyengébb. Ráadásul amelyikük közelebbi kollegám, annak az utóbbi hónapokban nincs vele baja. Már az őrületbe kerget a dolog, jumpereltem, BIOS-t firísstettem, kivettem a RAM felét, más SATA aljzatba dugtam, SATA helyett hagyományos tápcsatlakozót dugtam a vinyóba, lehúztam a házventillátort az alaplapról (hátha túl nagy áramot vesz fel, vagy mittudomén) letiltottam a WD RE2-es vinyóban a TLER-t, windows-t újratelepítettem, stb...

Remélem nem alaplaphiba, vagy hasonló finomság. A vinyó mindenesetre elég gyanús, alapjáratban is szépeket tud klattyogni. Nem vagyok elégedett a hangerejével sem, irdatalanul hangos a fejmozgás ("dörömböl") az ősrégi 160gigás seagate-hez szokott fülemnek. Persze elvileg még garis lenne, node hogy viszem be egy ilyen hibával? Lehet, hogy náluk hetekig nem jön elő a hiba. Vagy találomra kicserélik a RAM-ot, visszaadják, mert náluk jó és itthon megint vacakol majd.

Szóval hozzáértők, plíz help! Főleg a vinyómásolós témában.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók