turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

McLeehozzászólásai | válasz erre | 2009.01.21 07:01:46 (37381)
Szia!

Lehet, hogy érdemes lenne egy memtest proggit lefuttatnod. Kicsit időigényes, de az eredmény megbízható.
Ha szükséges és írsz priviben, tudok küldeni egy cd iso fájlt, amiről bebutolva első lépcsőben le tudod menteni az egész vinyót, majd a csere után vissza tudod írni az új vinyóra, sőt ki is terjesztheted a partíciót a kívánt új nagyobb méretre.
Én kétszer találkoztam ilyen jelenséggel, egyik esetben a vinyó adatkábelével volt gond, a másik esetben magával a vinyóval.
[előzmény: (37379) jekaeff, 2009.01.21 00:32:33]

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2009.01.21 00:32:33 (37379)
No, akkor most kivételesen én kérdezek, bár kicsit OFF. :o)

Hogyan lehetne legegyszerűbben megoldanom a következő feladványt:

Adva van egy 500gigás vinyó, viszonylag frissen telepített Windows-zal és egy 1000GB-os üres vinyó. Egy az egyben át szeretném rakni az 500 gigás tartalmát (130giga, de ez nem sok programot, inkább nagy méretű miniDV felvételeket takar) az 1000-esre, úgy hogy mostantól az legyen a rendszervinyó. Nincs kedvem megint telepítgetni. Az se lenne baj, ha ki lehetne terjeszteni az "átmásolt" 500gigás partíciót az egész terára. Ha lehet, ne 22 lépésben, 8 segédprogrammal. :o)

... és némi háttérinfó, hogy miért is kellene mindez: furán viselkedik a gépem, az alábbi hibajelenségek valamelyikét produkálja, de "sajnos" nem mindig, van hogy 1 hétig semmi, van hogy minden nap gond van vele:
- leggyakoribb: windows boot legelején, mikor már félig "fade-in"-elt a windows logo fagyi van, úgy marad a logo, semmi sem történik
- második leggyakoribb: elindul, de 20 percen belül belassul a vinyó, 0.7MB/s-ot produkál, képmegjelenítő sérülten jeleníti meg a JPEG-eket (közepén csík van, de a legközelebbi sikeres bootolásnál már jól néz ki, valójában nem sérült a fájl)
- harmadik, ez ritka: Bootolás helyett: "Lemez I/O hiba. Újraindítás: CTRL+Alt+Del". Ez windows üzenet, a BIOS csak nem kommunikál velem magyarul...

A legfurább, hogy nem "melegedés" okozza a problémát (minden érték normális), sőt! Ha az első 10-15 percet túléltem, akkor már a világ végezetéig elmegy hiba nélkül a gép, csak bekapcs után rögtön, vagy nem sokkal azután produkálja. De akkor nem segít semmi reboot vagy ilyesmi, csak a további "pihentetés".

És ami a csavar a dologban: ez ilyen "dolgozói" konfig, két másik kollegámnak is csinált már ilyesmit a gépe. Csakhogy egyiküknek más a tápegysége, másikuknak a videokártyája/processzora/memóriája gyengébb. Ráadásul amelyikük közelebbi kollegám, annak az utóbbi hónapokban nincs vele baja. Már az őrületbe kerget a dolog, jumpereltem, BIOS-t firísstettem, kivettem a RAM felét, más SATA aljzatba dugtam, SATA helyett hagyományos tápcsatlakozót dugtam a vinyóba, lehúztam a házventillátort az alaplapról (hátha túl nagy áramot vesz fel, vagy mittudomén) letiltottam a WD RE2-es vinyóban a TLER-t, windows-t újratelepítettem, stb...

Remélem nem alaplaphiba, vagy hasonló finomság. A vinyó mindenesetre elég gyanús, alapjáratban is szépeket tud klattyogni. Nem vagyok elégedett a hangerejével sem, irdatalanul hangos a fejmozgás ("dörömböl") az ősrégi 160gigás seagate-hez szokott fülemnek. Persze elvileg még garis lenne, node hogy viszem be egy ilyen hibával? Lehet, hogy náluk hetekig nem jön elő a hiba. Vagy találomra kicserélik a RAM-ot, visszaadják, mert náluk jó és itthon megint vacakol majd.

Szóval hozzáértők, plíz help! Főleg a vinyómásolós témában.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók