turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

@davidhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.23 21:56:46 (35763)
köszi
[előzmény: (35760) bigmick, 2008.11.23 20:45:05]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.23 20:45:05 (35760)
Nem egyszerűbb önállóan megírni az oldal struktúrát (PHP-val) és beleépíteni modulokat (pl. hírek, beléptetés, ..)? így nem érzem magam keretek közé szorítva. mikor érdemes önálló "CMS"-t ölépíteni?

Hogy mit érdemes, és mit nem, az nagyban függ attól, hogy a mi a célod, milyen bonyolult az oldal, mire akarod használni, mennyire sűrűn frissülne a tartalma, mennyire áll közel hozzád a CSS, mennyire kell többnyelvűnek lennie, mennyire vagy php-buzi, mennyi időt szánsz rá, mennyi energiád marad az elkészült oldal karbantartására, hány ember fogja az oldal tartalmát szerkeszteni, stb.
Amikor az openmaps projekt web-es megjelenésén agyaltunk, szinte az összes CMS-t végigpróbáltuk, és amikor már majdnem feladtuk a küzdelmet, hogy, kész, muszáj lesz valami sajátot írni, akkor jött képbe a drupal, és aztán amellett is döntöttünk.
[előzmény: (35753) @david, 2008.11.23 20:05:39]

@davidhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.23 20:05:39 (35753)
egy gyors kérdés:
egy weblapot építek, ehhez keresek motort. A hagyományos CMS-ekben még nem mélyedtem el különösebben, számomra elsőre úgy tűnik, hogy ezek (pl. wordpress, e107, ..) megadják fixen az oldal szerkezetét, és csak kis mértékben módosíthatóak a template-k segítségével.
Mennyire igaz a fent mondat?

Pl. ha van egy weblap szerkezetem akkor rá lehet húzni mondjuk az e107-et, vagy fordítva érdemes dolgozni, hogy van az e107 (vagy másik CMS) és abban építem fel lényegében az oldalt?

Nem egyszerűbb önállóan megírni az oldal struktúrát (PHP-val) és beleépíteni modulokat (pl. hírek, beléptetés, ..)? így nem érzem magam keretek közé szorítva. mikor érdemes önálló "CMS"-t ölépíteni?

Pl. a wordpress tetszik, de az használható úgy, hogy nem blogként használom, hanem egy sokoldalas CMS-ként, fúggetlen oldalakkal? Pl. az oldalsó sávra meg semmi szükségem nem lenne..

melyik CMS-t ajánljátok (ezek szimpatikusak, de mondhattok mást is) e107, wordpress, Joomla


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók