turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

sprokhozzászólásai | válasz erre | 2007.11.06 18:33:17 (21734)
Engen nagyon is érdekelne, örülnék egy ilyen szoftvernek.
[előzmény: (21733) szandokan, 2007.11.06 18:29:25]

szandokanhozzászólásai | válasz erre | 2007.11.06 18:29:25 (21733)
Sziasztok!

Egy open source (ingyenes és nyílt) térképalkalmazást fejlesztek PDA-ra és PC-re. Az iGO, illetve Russa programok funkcionalitását célozza meg, jelenleg fényévekre lemarad mögöttük, viszont ingyenes és nyílt.

A turistautak.hu oldal térképeinek megjelenítésére képes PDA-n, ha van GPS benne, akkor hajlandó követni a mozgásodat a térképen. Ezenkívül lehet vele felvenni pontokat koordináta alapján, így már jelenlegi állapotában is alkalmas ládakeresésre. Mivel saját formátumot használ egy automatikus térképfordítási lépésre szükség van mielőtt használni tudod a tu.hu térképeit.

Hamarosan alkalmas lesz trackelésre (tehát a GPS vevő NMEA üzeneteit lementeni fájlba).

A kérdésem az, hogy lenne-e érdeklődés egy ilyen szoftverre. Amennyiben úgy néz ki van rá érdeklődés, elképzelhető, hogy a tu.hu térképei megjelennek ebben a formátumban is, így egy teljesen ingyenes és legális térkép megjelenítési lehetőséggel bővülhetne a paletta.

A projekt web címe: webhttp://yamamap.sourceforge.net/. Itt némi leírást találhattok magyar és angol nyelven arról, hogy kb mi is ez, hogyan lehet használni, csak érdeklődőknek javaslom.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók