turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek

































Típus:
klettersteiggeocaching.hu-n
Név:Fausto Susatti (Cima Capi) - B
Szélesség (lat):N 45° 51,920'
Hosszúság (lon):E 10° 49,791'
Magasság:795 m
Valószínűleg Biacesa di Ledro külterületén
Megye:Olaszország
Bejelentő:Mikulás
Dátum:2019.08.30 16:23
cél / magasságCima Capi - 909 m
nehézségB
vissza1:00 a parkolóig
mászás1:00
idő a parkolótól1:30 a beszállási pontig

A "Fausto Susatti" via ferrata egy kellemes, nem túl nehéz, de szép kilátásokat mutató útvonal. Alapvetően a Cima Capi nevű, 909 méteres csúcsra vezet. ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Garda-tóra. A csúcs után viszont több lehetőség is nyílik: a) amit én is csináltam: kombinálva az. M. Foletti nevű könnyű és rövidebb via ferrátán leereszkedni és így az egész egy körtúrává alakítható. b) tovább mászni a Tunnelferratán a Cima Rocca 1089m-es csúcsára. Ezt az utat nem jártam be, így nem tudok róla nyilatkozni.

Kiindulási pontnak és parkolónak Biacesa de Ledro falut javaslom, ahol a településtábla után rögtön balra (ha Riva del Garda felől jössz) van egy nagy parkoló. Innen egy séta jön, mely folyamán a falu szélén több helyen is friss forrásvíz folydogál, remek vízvételi lehetőséget biztosítva. Nekem a túra végén életmentő volt, sőt mosakodásra is remek a hűs víz :-)
Részletesen nem írom le a via ferrátát, mert elég jól ki van táblázva és elég egyértelmű az út, de annyit elmondanék, hogy egy "B" nehézségű mászás, amit annyit jelent, hogy tapasztaltabb mászók nemigen fogják használni a biztosítást (én néhány méter kivételével teljesen nélkülöztem, ennek köszönhetően remekül haladtam és a lassabbakat mind megelőztem, nem szenvedtem azzal, hogy sorban állok). Ennek ellenére nagyon klassz az útvonal, a kilátások és izgalmas az egész.

https://www.bergtour-online.de/bergtouren/klettersteige/cima-capi-klettersteig-fausto-susatti/

És a track:
https://www.strava.com/activities/2635249689

klettersteig-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók