turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, Gabeszosz hozzászólásai
Mielőtt kérdeznél, olvasd el ezt: gyakori kérdések és válaszok (FAQ)

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 7 db hozzászólás

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.31 19:54:05 (42997)
Köszönöm az eddigieket, még próbálkozom! Azért ha valaki tud még ezt-azt a témában, ne rejtegesse :)

Gabeszosz

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.31 19:01:09 (42993)
Szia!

Szerintem ugyanarra a dologra gondolunk, csak nekem más linkem van hozzá :)

http://www.basarsoft.com.tr/basar_eng/html_eng/garmin.html

Üdv: Gabeszosz
[előzmény: (42991) Tisztul_A_Visztula, 2009.08.31 18:48:41]

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.31 19:00:39 (42992)
Köszi, kipróbáltam letöltöttem! Sokkal beljebb nem vagyok, de egy lépéssel talán igen.

Minden rendben működött, de amikor a START-ra nyomtam, ezt írta a gép:

"In IMG file 12345678.img less detailed layer is 0 bits while you are trying to create preview with most detailed layer at 11. Most detailed layer in the preview file must be smaller."

"Error PE11: Preview map has to be less detailed than any IMG file in the mapset. Change level definition in the [MAP] section to a less detailed."

Nem igazán értem azt sem, mit akar ezzel. Valaki tudja erre a megoldást, ha ilyet ír a gép?

Gabeszosz
[előzmény: (42990) olahtamas, 2009.08.31 18:41:12]

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2009.08.31 18:24:46 (42989)
Kedves Kesserek! Egy kéréssel fordulnék hozzátok, remélem tudtok segíteni!

A minap vásároltam egy Törökország térképet a 60CSX-emhez (merthogy hiába tagadták a győri Garmin-nál, mégis létezik ilyen!). Nagyon szép részletes, a nagyobb városok utcaszintűek, egy halom POI-val, routolható, meg minden ami kell, csakhogy... Ez alapvetően egy SD kártyás verziónak van titulálva, tehát egyetlen .img fájlból áll az egész (gmapsupp.img), ezt rámásolom a GPS-re és már működik is minden...

Ezúton fordulnék kérésemmel minden Garmin térképészetben penge itt lévőhöz, hogy vajon hogyan tudnám ezt az egészet MapSource-ba bevarázsolni? Utat tervezni rajta, böngészgetni, stb... Merthogy nem tudom, ez mennyire bonyolult, de alapvetően nem érzem lehetetlennek a feladatot.

A témában tanúsított analfatebizmusomnál fogva az eddig összeolvasgatott jótanácsokkal nem tudtam mit kezdeni, így a legjobb az lenne, ha valaki ezt konkrétan meg tudná csinálni nekem.... A honorálásról majd beszélünk....

Köszönet mindenkinek előre is!

Üdv: Gabeszosz

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.21 18:15:00 (14690)
Sziasztok!

Még mindig ámulok-bámulok, mit is idéztem elő az ártatlan hozzászólásommal, de annyira azért nem bánom, sok mindent megtudtam tőletek!

Közben a fotós bolttal is beszéltem, akik elmondták a DSLR gépek ilyen tulajdonságát, illetve máshol talált ilyen típusú géppel készített fotókon (pl. profi tesztoldalon) is észrevettem, hogy mérsékeltebbek a színek (ami persze némely fotónál előny). Ezekszerint a most futó, népszerű gépek kép(szín)alkotása egyszerű szemfényvesztés lenne?

Beszereztem délután egy Photoshoppot, és raw konverter plug-int a 400D-hez, amellyel már az első percekben meseszép eredményt értem el. Ma délelőtt kint voltam fotózni is a 400D-vel, és egy PowerShot G5-össel a kezemben, de annyira gány idő volt ma, hogy értékelhetetlenek lettek a képek (itt viszont az EOS lepipálta a színekben kompakt "kollégáját"!)

Ha "user error" a dolog, annak örülnék a legjobban (bevallom, megeshet), hiszen nem dobtam ki feleslegesen a pénzem. Hétvégén, ha szép lesz az idő, kimegyek újra fotózni két géppel, és kipróbálom, RAW konvertálással sikerül-e megközelíteni a kompakt gép színvilágát.

Amúgy a netet átnézve meglepődtem, micsoda hatalmas a kínálat különféle filterekből, algoritmusokból, effektekből, stb... amelyek ilyen képek feljavítására hivatottak. Ezután egyértelmű, hogy minden képem RAW-ba lesz elmentve a jövőben. Tényleg macerásabb, de ettől nem riadok vissza - sőt, inkább imponálnak a benne rejlő lehetőségek.

Egyébként nagyon rendesek voltak a boltban, ahol a gépet vettem: Felajánlották, hogy pénteken kijönnek velem az utcára fotózni az én gépemmel, és egy másik 400D-vel, és összehasonlítjuk a képeket.

Ha sikerül kimenni hétvégén fotózni, ide is belinkelek párat!

Köszönet:

- Gábor

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.21 08:16:53 (14677)
Sziasztok!

Köszönöm az összes reakciót a hozzászólásomra! Remélem segíteni fognak. A "raw editor"-ral még csak most ismerkedem:)

Kíváncsi vagyok lelcache képeire is. Ha hazaértem a munkából, át is nézem őket! :)

Egyébként igen, kitobit használok. Én is úgy saccoltam, hogy az optikának nem lehet akkora befolyása a színekre. Az élességgel és a részletességgel pedig eddig se volt bajom, az mind gyönyörű :)

Üdv: Gábor
[előzmény: (14676) lelcache, 2007.02.21 02:21:27]

Gabeszoszhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.20 21:30:35 (14668)
Sziasztok!

Fényképezéssel kapcsolatos technikai kérdésem lenne. Feltételezem, hogy sokan viszik magukkal digitális fényképezőjüket a túráikra, hogy a kellemest a kellemessel összekössék (geocaching + az otthoni fotógyűjtemény bővítése). Néhány log képeit elnézve elég sokan lehetnek felszerelve komolyabb készülékkel is.

Múlt héten beruháztam egy Canon EOS 400D-be, de egyáltalán nem vagyok kibékülve a színeivel (Némelyik olcsóbb modell, például a Canon G szériája simán odaver neki). Napos időben borúsak lesznek a képek, árnyékos időben pedig színeket is csak elvétve lehet felfedezni. Az elmúlt napokban az összes beállítást, korrekciót, stb... átnéztem, de semmi eredmény.

Ha valaki olvassa a fórumot, akinek ugyanilyen ketyeréje van, ezúton szeretném megkérni, hogy jelezzen nekem, hogy belekukkanthassak a logjaiban lévő fotókba. (vagy ha eredeti képeket tudnánk cserélni, az még jobb lenne!) Kiváncsi vagyok, más hogy "teljesít" ezzel a géppel.

Előre is köszönet az esetleges jelentkezőktől, és kellemes kesselést mindenkinek!

- Gábor
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók