turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Erdőjáróhozzászólásai | válasz erre | 2010.09.21 21:54:38 (8746)
Részemről szorgalmaznám az Erdősmecskei horhosban megszüntetni a Z-t és a horhos tetejéről valahogy leereszkedni a falu északi végéhez (mikor annak idején erre trackeltem, ugyanilyen benőtt volt, csak nem voltak a földcsuszamlások - mindenképpen problémás szakasz)! Van is valami füves út, el is indultam rajta, de végül másképp jutottam vissza a horhos aljához. De ha legközelebb megyek a "takarító túrára", akkor igyekszem majd valamiféle alternatív utat is bejárni, hogy legalább legyen egy olyan is (előtte kicsit megtúrom a GE-t)! Van egy út a falu mellett K-re a gerincen (egy részét már be is jártam), abba mintha csatlakoznának utak a falu déli vége tájékán. Lehet, hogy az lesz a nyerő, de É-ra is próbálok keresni valami alternatívát.
[előzmény: (8740) Erdőjáró, 2010.09.21 20:35:12]

Erdőjáróhozzászólásai | válasz erre | 2010.09.21 20:35:12 (8740)
Nagyon szívesen! Tegnap meg is volt majdnem az egész. Egyéni csúcsot döntöttem! Bár a Feked - Erdősmecske szakaszt ki akartam hagyni, de mivel a falu feletti forráshoz még nincs meg az út nyomvonala, ezért bevállaltam Erdősmecskéről egy kört a forrásig és vissza. Ezzel együtt "sétáltam" kb. 39 km-t... :-) (Az eddigi rekordom 33 km, és az is, ez is sáros, csúszós, varacskolós körülmények között, hegyen-völgyön, úgyhogy van itt még némi szorzó is...)
Jól gondolod! Elég nagy a sár (az időjárással nem volt gond, meseszép, langyos, napos idő volt). Ez az egész táj ilyenkor egy nagy cupákká válik! Végig a majdan erre túrázókra gondoltam azon a bizonyos októberi napon... Egyet mondhatok: jó fizikumú, nagyon jó, vízhatlan cipővel ellátott emberek vállalják csak az egész szakasz bejárását!!! Van olyan rész, hogy effektív vízben kell menni, nem nagyon lehet kikerülni, mert sűrű bozót van mindkét oldalon. Meg van olyan is több helyen, hogy felboronálták az utat, és a vadászok autói által meghagyott nyomok vannak csak. De van egy helyen olyan is, hogy egyáltalán nincs út, csak a felboronált szántó maradt, mellette néhány tíz vagy kb. száz méterre erdő; még alternatíva sincs, ahol esetleg ki lehetne kerülni ezt a szakaszt! Na de majd idővel kialakul ez is, mert vagy "visszakerül" az út a helyére, vagy valahol messzebb felfestenek egy másik szakaszt.
Igen, festői! Néhány helyen nagyon kellemes, de bizony az az igazság hogy mivel ez nem a Mátrában vagy a Bükkben van, tk. ez a szakasz arról szól, hogy helyeket, látványosabb, kellemesebb szakaszokat kötnek össze borzasztóan unalmas, szántóföldi utakkal.
A környék rendbetételével kapcsolatban csak annyit, hogy az Erdősmecske feletti Z a horhosban szinte járhatatlan, mindjárt az elején (faluhoz közelebbi végénél) van egy megcsúszott partszakasz, ezen elég körülményes átvergődni (láncfűrésszel ki kellene pucolni legalább annyira, hogy át lehessen menni). Gyakorlatilag a horhos oldala belecsúszott a horhos aljába. A horhos szakasz felső végén egy az egyben benőtte az utat a bokor, egy vadcsapáson tudtam kikerülni, a tracken fog majd látszani ez is.
Mivel a Máriakéménd előtti szakaszt nem tudtam bejárni (vadászokkal találkoztam, akik megkértek, hogy most inkább másfelé menjek, kb. egy órán múlott az egész, és akkor végig bejárhattam volna), ezért még egyszer vissza akarok menni, az Erdősmecskei horhost kipucolom, amennyire tőlem telik, aztán átautózom Máriakéméndre és "hátulról" bejárom a kimaradt szakaszt (vagy fordítva, hogy ezúttal estefelé ne találkozzak vadászokkal).
Hétvégéig dolgozom, akkorra viszont megint esőt jósolnak, így aztán marad az újbóli varacskolás, de már nem bánom, csak legyen bejárva és berajzolva.
[előzmény: (8729) olahtamas, 2010.09.21 09:21:26]

olahtamashozzászólásai | válasz erre | 2010.09.21 09:21:26 (8729)
Köszi!
Én is a térképen keresgéltem az útvonalat a Váralja probléma miatt is :)
Gondolom most elég nagy sár lehet, de reméljük, hogy már jóra fordul az idő.
Lehet, hogy az útvonal festői meg fognak keresni, remélem sikerül rendbe tenni a környéket, hiszen ez közös érdekünk!

[előzmény: (8726) Erdőjáró, 2010.09.18 09:33:27]

Erdőjáróhozzászólásai | válasz erre | 2010.09.18 09:33:27 (8726)
Vállalom (már csak az esőnek kellene elállnia!). Bár a Liptód-Váralja viszonylat először egy kicsit megzavart, nem igazán értettem, de aztán elolvastam a szöveget... Ez a Váralja nem az a Váralja!
Trackeltem már ezen a tájon, nagyon kellemes vidék! Szívesen megyek vissza!
[előzmény: (8725) olahtamas, 2010.09.17 14:21:38]

olahtamashozzászólásai | válasz erre | 2010.09.17 14:21:38 (8725)
Na egy kicsit komolyabbra véve a hangnemet, egy kis trackelni való:
http://www.baranyatermeszetbarat.hu/turaajanlatok/baranyai%20zold%20tura

Az avató túra 2010. október 17. vasárnap, 8.15 órakor indul jó volna, ha addig valaki fel tudná mérni.

Erdősmecske, volt vasútállomás, am. – Kisgeresd – Geresdlak –
Maráza – Mária-kápolna – Lókúti-pihenő – Liptód – Váralja – Törökvári-pihenő
– Máriakéménd

Sajnos én nem tudok ott lenni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók