turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Cajgahozzászólásai | válasz erre | 2007.06.23 10:20:33 (5253)
S.O.S.!
Egy, a MapSourcbe letöltött gpx filenál hogyan lehet megnézni a track össz szinemelkedését?
pl.: a túra szintemelkedése 1326m.
Vagy a GPSMAP 60CX-ben.
Vagy sehol? :-((
[előzmény: (5252) johann g (Lud), 2007.06.22 13:26:23]

johann g (Lud)hozzászólásai | válasz erre | 2007.06.22 13:26:23 (5252)
7-8m/s-al mentél ezek szerint - másodpercnél ritkábban nem rögzít.

gyakorláshoz kérj mp letöltési jogot Andrástól, ebbe rajzolunk és nem az img-be. olvasd el a főoldalon a leírások link alatt a rajzolási tudnivalókat aztán kérdezz jó sokat a térképek topicon.

a kerékpárutak általad javasolt kiemelése a "vonalreform" fedőnevű elhúzódó fejlesztés egyik végeredménye lesz.

trackelésnél a hogyan trackeljünk irományt olvasd el a fent leírt helyről, útontartás ki! ez a lényeg (most találkoztam egy tökjó trackkel csakhát naviguide vonalait követte lakott területen és ezt nem szeretjük)
[előzmény: (5251) Cajga, 2007.06.22 12:27:41]

Cajgahozzászólásai | válasz erre | 2007.06.22 12:27:41 (5251)
HI!
Látom a nagy meleg lelassította a fórumot is. :-))
Megvolt a hétvégi túra.Induláskor az előre megírt útvonalat behívtam tervezésre.Beállítottam a "kerékpárral/legrövidebb "akciót.Na ebből aztán érdekes dolgok lettek.A legelső településnél már vitt is be / ha engedtem volna / az első mellékutcába.Második településnél aztán tiszta lett a kép.Kerékpáros beállításnál a falun átvezető út helyett a falu első mellékútján bevitt,majd a falu végénél visszahozott az átmenő útra.Ez kb. 7-800m plusz.Gyorsan vissza "autó/motorkerékpár/ beállításra és már stimmelt is minden.Így szerintem ez a szolgáltatás haszhálhatatlan.:-(( Ami zavaró volt, hogy minden letett pontnál hangjelzést adott.Tehát végigcsipogta az egész útat.:-O Másik érdekes dolog, hogy a " 4 yardos/távolságalapú " beállítás ellenére általában 7-8 m-enként rakta a trackpontokat.
A MapEditben gpx-et behívtam, majd térképszelvényt rámaszkoltam, vagy fordítva, nem is tudom.Aztán ennyi.
Milyen gyakorló térképpel próbálhatnám ki a rajzolást?/ Zala megye /Úgy dondolom, biztosan van lehetőség gyakorlásra.Mit javasoltok?Kezdeném Zalaegerszeg kerékpárútjaival,Bagod-Zalalövő kerékpárút stb.Ahogy néztem a TuHu kerékpáros térképét, ez a rész elég hiányos.Másik kérdés, hogy a térképen nem lehetne szinnel is kiemelni a kerékpárútakat a" OO " mellett? / pl.:sárga /
Hétvégén végre / legalábbis remélem /elkészítem az első trackemet a Bagod-Zalalövő kerékpárúton.Azt felteszem és valaki megnézi, hogy így jó lesz-e. Egyenlőre ennyi lenne. :-) Jó hétvégét mindenkinek.Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók