turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Priszihozzászólásai | válasz erre | 2007.02.02 00:34:32 (10101)
Hello!
Nekem is tetszik a java-s TuHu.
Szintvonalat tegyél bele mindenképp! Plusz legyen nyomtatható! Na légyszi, légyszilégyszilégyszi...
[előzmény: (10044) Trackman, 2007.02.01 10:36:04]

Trackmanhozzászólásai | válasz erre | 2007.02.01 10:36:04 (10044)
Elkészült a 0. verziója a java-s tuhu megjelenítőjének, a Bakony tájegység tekinthető meg.

A típuskészlet és a megjelenés már a vonal-reform utáni állapotot mutatja. Próbálkoztam először teljesen az új mapedit kinézetét hozni, de rájöttem, hogy számos okból csak hasonlóságnak van értelme, egyezésnek nem (pl. mert a mapeditet az ember általában teljes képernyőn nézi, itt pedig kevesebb hely van ugyanannyi infó megjelenítésére).

Egylőre csak a vonalak színét/vastagságát állítottam be.
A feliratok minden esetben valami régebbi beállítással jelennek meg, ezeken valszeg lehet majd javítani. Némely objektumnál beállítottam, hogy a feliratnak legyen egy félátlátszó fehér háttere, ez ha jó ötletnek bizonyul, kiterjeszthető.
Kérdéses, hogy minden megfelelő zoomszinten jelenik-e meg, a felirata jó zoomszinten jelenik-e meg, jó-e a felirat mérete, jó-e a vonalfeliratok darabszáma, stb. Minden objektumnál típusonként lehet megadni, hogy hol jelenjen meg; most minden poi ugyanott jön, ezen majd finomítani kell valószínűleg.
A poik kattinthatóak a nyíl eszközzel, a térkép alatt levő üres ablakban ilyenkor megjelenik a poi oldala (ez lehet másképp is, csak így iframe-mel nem kérdez semmit a böngésző).

Érdekes még, hogy legyen-e felszínborításos verzión kívül: csak út és település, clc helyett magassági-színezés, szintvonal, stb,stb.
Kérdéses az is, hogy milyen alakú legyen a megtekinthető térképrészlet. Pl. a Bakony egészüljön ki úgy, hogy a teljes befoglaló téglalapban legyen objektumok, vagy jó így?

Kérünk ötleteket a fenti kérdésekkel kapcsolatban (NO FLAME!!).


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók