turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Trackmanhozzászólásai | válasz erre | 2012.12.28 18:13:55 (59320)
Csak röviden, mert ez inkább nem itteni téma: jelenleg a mapsforge map osmand-ból készül osmosissal. Könnyen lehet, hogy lehetne rajta javítani. Ha érdekel a téma, akkor folyassuk itt.
[előzmény: (59318) trometamol, 2012.12.28 17:17:58]

trometamolhozzászólásai | válasz erre | 2012.12.28 17:17:58 (59318)
Jelenleg éppen azt vizsgáljuk, hogy az mp formátum maradéktalanul MapsForge map formátummá alakítható-e.
Az openmaps nem biztos, hogy azért hiányos, mert a formátum nem tesz mindent lehetővé, hanem mert a rossz konverzió folytán elvész az információ egy része. Sok turistaút rajta van, mások meg nincsenek. Valaki azt állította az egyik weboldalon, hogy a turistautak.hu térképeit konvertálják át 6 havonta. Tudtok erről valamit, vagy engedély nélkül teszik?

Természetesen mi csak a konvertert tehetjük közzé (általános célú mp to map), a map formátumú térképet csak itt lehet elérhetővé tenni. Amerikában már született arról bírósági döntés, hogy ha valaki egy jogdíjas programmal előállít egy fájt, később jogában áll ezt egy másik programmal olvasni, arról azonban nem, hogy előállítani szabad-e kompatibilitás biztosítás céljából ugyanilyen formátumú fájlt. Európai jog sem veszi figyelembe az amerikait. Ezért szeretnénk nyílt formátumot választani.

A windows alapú gépek száma folyamatosan csökken, egyes becslések szerint 10 éven belül a gyártók felhagynak a windows használatával. Már most célszerű lenne erre felkészülni. Most jöttem vissza egy próbáról. Ég és föld a különbség az androidos és a WinCE alapú GPS között, bár a gyártójuk ugyanaz.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók