turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

kovrobhozzászólásai | válasz erre | 2010.02.01 21:28:27 (38262)
De nem kaptak... meg egy jó darabig szerintem nem is fognak. :S

Akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy foglalkozzunk-e ezzel a témával mindaddig, amíg az extrák bővítése meg nem valósul?
[előzmény: (38257) Trackman, 2010.02.01 20:34:00]

Trackmanhozzászólásai | válasz erre | 2010.02.01 20:34:00 (38257)
Karácsony után az összejövetelen abban maradtunk, hogy a polygonok 3 "extrát" kapnak, pont azért, hogy Bp is kezelhető legyen. Nekem ez akkor is tetszett, most is emellett vagyok. Település, kerület, településrész. A kerület értelemszerűen üres marad ott, ahol nincs kerület, úgyszint a településrész is. A polygon a legkisebb egységre is felvágható/felvágandó, mert adott szinten való együvé tartozásukat fenti 3 paraméter jelzi. Ha így csináljuk, minden infó megvan; hogy az adott kimenetre hogy készítünk ebből bármit, az csak technikai kérdés.
[előzmény: (38253) kovrob, 2010.02.01 19:02:55]

kovrobhozzászólásai | válasz erre | 2010.02.01 19:02:55 (38253)
Hamár ennyire ráértek! :)

Építő jellegű javaslatokat várnék az alábbi "probléma" megoldására. Idézem a levelem, melyet Andrásnak küldtem. Ebben a "reform"-on lefektetett alapokra építkezve próbálom kiötölni, hogy hogyan lehetne a KSH-s anomáliát megoldani hőn szeretett fővárosunkkal.

Itt a KSH-s településnyilvántartás: http://portal.ksh.hu/pls/portal/cp.hnt_letoltes

Itt a levél kivonatos ide vonatkozó idézete:


... A továbbiakra a településPOI-k és polygon-ok rendberakását tervezem. Ehhez szükségem lenne a véleményedre, hogy a hierarchiát, hogyan építsük fel a településeknél. Emékszel még? A „reform” alatt beszélgettünk erről. Azóta annyi változás történt, hogy a KSH átvariálta a nyilvántartását, de az adatok kiszűrhetők belőle továbbra is. Nem emlékszem pontosan miben maradtunk, de az ötletem a következő lenne:

Település:

Mint azt már „helyesen” előkészítettük a következő kódjaink megvannak:
POI:
0xa001 megyeszékhely
0xa002 megyei jogú város
0xa003 város
0xa004 nagyközség
0xa005 község
---
0xa000 település (ez utóbbit jobb lenne egyáltalán nem használni…)

POLYGON:
mint a POI-knál.

Eddig okés, mivel a KSH is így tartja nyilván a besorolást, azaz egyértelműen be lehet sorolni a POI-kat és Polygonokat egyaránt, illetve név szerint lehet ellenőrizni az adatok helyeségét.

Településrész:

POI:
0xa006 településrész

POLYGON:
nincs – hoppá! Mivel úgy is kerülni akarjuk az „egyéb” kategória használatát, így javasolnám az átnevezését „településrész”-re.

Ezteket a típusokat használnánk a településrészekre úgy, hogy a település neve és a településrész neve kötőjellel elválasztva szerepelne a label-ben mind a POI, mind a POLYGON-ok esetében. Pl. „Pásztó – Mátrakeresztes”.

Eddig minden egyértelmű, de itt van nekünk a kedvenc Budapestünk, az állatorvosi ló esete. Minden kerülete önálló besorolást kapott „Fővárosi kerület” név alatt.

-Kérdés:
a, Vezessünk be új típust erre, vagy valahogy okosítsuk bele a jelenlegi besorolásba?
b, Gondolom az ’a’ kérdésre a második lehetőséget választanád te is. Ebben az esetben a település=Budapest, településrész=Kerület analógia alapján (amit a Garmin is így használ a kereskedelmi térképeinél) lennének „Budapest – XIII. kerület” POI-jaink és POLYGON-jaink. Node, innen jön a további gubanc a „városrészekkel” :)
c, Budapest, mint főváros. POI: ez még csak-csak, azaz lerakunk egyet a Clark Ádám térre, de a polygon-okat már nem tudjuk így nevesíteni, azaz label-be a „Budapest – XIII. kerület” kerülne. A a további gubanc a „városrészekkel” itt is képbe jön újra! :)

Városrészek:

- Kérdés:
a, Kellenek? (KSH nem tartja nyilván őket, azaz nincs ilyen az adataik között, hogyaszongya pl.: Csillaghegy, Békásmegyer…)
b, Amennyiben igen, abban az esetben milyen megoldást javasolsz?
...


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók