turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

martinhozzászólásai | válasz erre | 2007.12.16 17:35:07 (17825)
Az én MapSource programomban csak .gdb 1 és 2 a lehetséges választás. Eddig az automatikusan felkínált 2-t használtam. gyu. észrevételeit is javítottam és újra feltöltöttem a térképet.
A 3 méteres szűréssel mindenki egyetért?
[előzmény: (17821) urbalazs, 2007.12.16 15:04:00]

urbalazshozzászólásai | válasz erre | 2007.12.16 15:04:00 (17821)
martin, sajnos most nincs időm, hogy átnézzem újra a rajziolásod, talán este. Látom, töltöttél fel új trackeket. Arra kérnélek, hogy szűrd meg őket 3 méterre:
MapSource-ban rákattintasz duplán a trackre, majd a feljövő ablakban megnyomod a Szűrő... gombot, és ott a távolsághoz írj be egy 3-ast, majd OK.
Ezzel a 3 m-nél közelebb lévő pontokat törli a trackből (hiszen az túl sűrű, nem sok plusz infót hordoz), ezáltal a fájlok sokkal kisebbek leszenek, kevesebbet kell letölteni, gyorsabban nyílik meg a MapEdit, stb.
És ha elmented, akkor a .gdb 2-es verziójában mentsd el, mert sokan még régi MapSource-t használnak, és nekik nem nyílik meg a 3-as verziójú .gdb

Amúgy mi a különbség a 2-es és a 3-as verziójú .gdb közt?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók