turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2022.03.13 21:45:00 (4420)
A probléma háttere:
- a Google évek óta nehezíti, hogy különböző androidos alkalmazások csak úgy egyszerűen használhassák (vagy akár csak láthassák) egymás adatait. Ez a folyamat az android 11-es verzióval érte el azt a pontot, hogy nincs több kiskapu, egy alkalmazás csak akkor használhatja egy másiknak az adatait, ha ezt egy erre a célra kifejlesztett eszközzel (Storage Access Framework) teszi, a felhasználó kifejezett engedélyével.
- a g:hu+ fel van ugyan készítve erre a módira, de sajnos a brouter app nincs. És a brouter fejlesztője jelezte is, hogy nem is szándékozik ebbe az irányba módosítani a brouter alkalmazást :(

Így a g:hu+ 2.7-es verziót használva a következőt tudod tenni:
- az útvonaltervezéshez szükséges rd5 állományokat magában a brouter alkalmazásban töltöd le magadnak (a letöltött file-okat a brouter fogja tudni használni, de mivel a g:hu+ nem láthatja őket, ezért nincs értelme a g:hu+ Beállításokban a "brouter" fülnek android 11-től kezdve)
- ha a brouterben sikerült letölteni a szükséges rd5 file-okat, akkor fogsz tudni a g:hu+ appban útvonalat tervezni.
- DE!!! csak akkor, ha a start és a célpont távolsága egy bizonyos határon belül marad, ami a tapasztalataim szerint valahol 150-180 km környékén van.

A tesztelő brigádnál már hónapok óta kint van a 2.8-as teszt verzió, amiben megszűnnek ezek a technikai nyűgök. Amellé nem is kell broutert telepíteni, mert az útvonaltervezést maga a g_hu+ app csinálja, a saját magának letöltött rd5 file-ok felhasználásával.
Valamikor a tavasz folyamán remélem élesíthető lesz ez a verzió, véglegesen lerendezve ezzel a brouter körüli technikai korlátok okozta nyűgöket.
[előzmény: (4419) kutyafuli, 2022.03.13 10:15:09]

kutyafulihozzászólásai | válasz erre | 2022.03.13 10:15:09 (4419)
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Új a telefon (az eddigieknél sose volt probléma a g:hu+ és brouter kapcsán). Ez android 11. és a beállítások menüsávnál nem jelenik meg a brouter felirat, pedig feltettem a telefonra az appot, újra átolvastam mindent, engedélyek is meg vannak adva és mintha a g:hu nem is látná...
Előre is köszi a segítséget, sziasztok


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók