turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

ErdőCsöndjehozzászólásai | válasz erre | 2021.11.27 18:24:14 (4305)
Nagyon köszönöm a gyors és precíz választ! Telitalálat: a nyelvi beállítás okozta a bajt. A (Samsung A5) telefonom angolra volt állítva. Magyar nyelvre átállítva minden láda kizöldül. Eszerint a frissítés rendben lezajlik, és csak akkor téved az app, amikor a felírt magyar dátumot összehasonlítja az angolul megkapott jelenlegi dátummal. Ha kell magánban szívesen küldök képernyőképet vagy egyéb részleteket. Köszi még egyszer, magamtól sosem jövök erre rá.
[előzmény: (4304) bigmick, 2021.11.27 10:45:50]

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2021.11.27 10:45:50 (4304)
A ládalistában a piros betűs szöveg, illetve egy adott láda esetében a felső címsáv szövegének piros színe azt hivatott jelölni, hogy a letöltött ládaadatok elavulhattak, ideje lenne ráengedni egy frissítést.
Normál ládáknál ez 1 hét után jelenik meg, mozgó ládáknál ez az időtartam 2 nap.
Ha egy adott láda adatait nézve rányomsz a frissítés ikonra (és van épp elérhető internet kapcsolat), akkor a program gyorsan megkérdezi a geocaching.hu szerverét (ezt jelzi a háttérfeladat jel), hogy történt-e frissülés az adott láda adataiban a nálad levő letöltött állapot óta. Ha igen, akkor le is tölti a láda adatait újra (és zöldíti a címsor szövegét). Ha nem volt frissülés a szerveren, akkor csak simán zöldíti a szöveget, és megjegyzi, hogy újabb 7 (mozgónál 2) napig hagyhatja zölden.
Eddig volt az elmélet.
Ha jól értem, pont az a gondod, hogy nálad a valóságban ez nem mindig így működik. Korábban már jelzett valaki hasonló jelenséget (frissítés után piros maradt/lett a szöveg), ott a konkrét példa (láda) adataival történő kísérletezgetés elvezetett a hiba okához, amit akkor javítottam is.
Ha tudsz mondani olyan ládát, amelyiknél következetesen előfordul ez a hibásnak tűnő működés, kérlek jelezzed, hogy célzottabban tudjam megpróbálni felderíteni az esetleges hibát. Ha ráadásul tudnál képernyőképet küldeni nekem (emailben jöhetne) a frissítés utáni állapotról (láda Adatlap képernyő) az is segíthetne.
Illetve, ami még fontos lehet, az a telefonnak a pontos típusa. Ez azért lehet érdekes, mert némely gyártónál (pl. Samsung) a dátumok/időpontok megjelenítésében az időzóna kód a magyar nyelvű működésre beállítás ellenére sem követi az itt érvényes időzóna szabványos rövidítését, hanem helyette valami idióta (nálam pl. német) megnevezésből képzett betűszó van a nemzetközileg használt szabványos időzóna kód helyett. És ez sajnos zavart tud okozni a dátumok/időpontok oda-vissza alakítása és összehasonlítása közben.
[előzmény: (4299) ErdőCsöndje, 2021.11.26 22:03:09]

ErdőCsöndjehozzászólásai | válasz erre | 2021.11.26 22:03:09 (4299)
Szervusztok, g:hu+ 2.7.15-öt használok android 8.0-on, köszönet a program fejlesztéséért!
Egy apró furcsaságot észlelek: a letöltött ládák túlnyomó része pirossal jelenik meg, mintha valami hiba lenne vele, pl. sikertelen frissítés. Törölve és újra letöltve a ládát néha zöld lesz, máskor piros. Egy ládát kiválasztva a frissítésre nyomva általában piros marad, néha kizöldül vagy zöldről pirosra vált. Ilyenkor 1-2 másodpercre megjelenik a háttérfeladat jel, aztán eltűnik, hibaüzenetet nincs. A használatot végül is nem zavarja, csak szépséghiba... De kíváncsi vagyok, hogy más is találkozott-e ezzel.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók