turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

bigmickhozzászólásai | válasz erre | 2021.11.19 21:49:27 (4296)
Akkor emiatt nem látsz brouter fület. Ott ugyanis alapvetően 2 dologra szolgál a brouter főkönyvtárának megadhatósága:
- az útvonaltervezéshez használható rd5 file-ok g:hu+-beli frissíthetősége miatt
- annak adminisztrálására, hogy a brouter az általa elkészített útvonaltervet (xml file formájában) hova rakja le, ahonnan a g:hu+ elő tudja azt venni és értelmezni.

Mindez android 10-ig bezárólag tudott is így működni, de android 11-től kezdve a Google (úgymond biztonsági megfontolásokból) végleg letiltotta, hogy az alkalmazások csak úgy egyszerűen beleláthassanak (és belenyúlhassanak) egymás adataiba. Ilyesmire egy spec. új file-elérési rendszert ad a fejlesztők kezébe, ez a Storage Access Framework, ami minden ilyen akció előtt effektív jóváhagyást vár a felhasználótól, hogy igen, megengedi, hogy az x alkalmazás akár teljes hozzáféréssel matathasson egy bizonyos mappában.
A g:hu+ fel van készítve ennek a használatára, de a brouter sajnos még mindig nincs.
Így android 11-től kezdve a 2 alkalmazás közti kommunikáció lehetőségei leszűkültek:
- az rd5 file karbantartás csak a brouter app-on keresztül történhet (brouter elindítása után egy világtérképen lehet kijelölni a frissítendő területeket)
- a brouter által gyártott útvonaltervet nem lehet (méretkorlát nélküli) xml file-ban eljuttatni a kérő alkalmazáshoz (jelen esetben ez a g:hu+), hanem csak az androidnak egy spec., appok közti közvetlen információátadást szolgáló eszközével lehet megoldani. Ami működik, meg használható is szépen, DE!!! van egy kemény 10000 byte-os méretkorlátja. Ha a legyártott útvonalterv belefér a 10000 byte-ba, akkor minden szép, minden jó.
De ha ennél nagyobb, akkor bizony gond van, a g:hu+ nem fogja tudni értelmezni a csonka útvonaltervet, hanem úgy kezeli a szituációt, hogy az útvonaltervezés nem sikerült.
A tapasztalataim szerint nagyjából olyan 160-200 km távolságnál messzebbre tervezésnél fordul elő ilyen szituáció.

Reméltem, hogy a brouter fejlesztője veszi az adást, és hozzáigazítja az androidos broutert a Strorage Access Framework-os működéshez, de ez még mindig nem történt meg.

Van még egy elvi lehetőség ennek a problémának a megoldására (ezt választotta pl. a Locus fejlesztője), mégpedig az, hogy a brouter funkcionalitását annak forráskódját alapul véve építi bele az ember a saját alkalmazásába.
B...tt nagy meló, csak legvégső esetben szeretném ezt az utat járni.
[előzmény: (4294) Csizmások, 2021.11.19 21:15:10]

Csizmásokhozzászólásai | válasz erre | 2021.11.19 21:15:10 (4294)
11-es


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók