turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2012.06.01 21:44:16 (4831)
Az lehet, hogy a helységnévtáblán a jelzett módon szerepel a helységrész neve, de a KSH-adatbázis szerint Sárszentmiklós nem településrész, sem az egyéb belterület, sem pedig a külterület kategóriában. Az adott helységrész Sárbogárd város központi belterületének egy nevesített része, de mint ilyen nem minősülhet a mi terminológiánk szerint sem önálló településrésznek.
Győr esetében bemutattam, hogyan lehet névrajzi elemekkel megjelölni a korábban önálló, de mára a központi belterületbe beolvadt és a hivatalos nyilvántartásban nem szereplő nevesített helységrészeket. A felhozott példa kapcsán is lehetne ezt követni.
Teljesen hasonló a helyzet Diósgyőr vonatkozásában is. Az ugyanis Miskolc központi belterületének egyik kerülete. Ezért nem szerepel a nyilvántartásban részönkormányzattal bíró egyéb belterületként, azaz a nagynehezen elfogadott itteni gyaokrlat szerint nem lehet településrészként jelölni. Annak viszont nincs akadálya, hogy egy névrajz objektummal megjelöljük. Bár ez még ma is vitatott.
A múlt év végén csaknem teljesen sikerült rendezni a helységek, településrészek, külterületek besorolását. Tartsuk magunkat hozzá! A besorolás alapja a KSH 2011. januári adatbázisa. Ez.
[előzmény: (4830) zoltot, 2012.06.01 19:40:55]

zoltothozzászólásai | válasz erre | 2012.06.01 19:40:55 (4830)
Old Eye, ezt is javítani kellene:

http://turistautak.hu/poi.php?id=38782

Helyesen: Sárbogárd-Sárszentmiklós, mivel az előbbi településrésze. A helységnévjelzőn is így szerepel.

Ill. egy kérdés:
- Tudok Neked itt is üzenetet küldeni, vagy csak e-mailt?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók