turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

SagiKhozzászólásai | válasz erre | 2010.06.23 18:35:42 (3181)
A vízcsapból vízj ön. A gázcsapból gáz. Ezek alapján a tűzcsapot nagyívben elkerülöm... :)
[előzmény: (3180) Apexsek, 2010.06.23 18:02:34]

Apexsekhozzászólásai | válasz erre | 2010.06.23 18:02:34 (3180)
Hát te ilyeneket honnan tudsz?
Láttál már egyáltalán tűzcsapot?
:-))))))))))))))

van nálunk ugyan a házak között 1db félig földalatti tüzivíztározó.
Viszont most akárhogy is gondolkodok, nem rémlik egy tűzcsap se a környéken.
Na ezt majd jól körbetekintem valamelyik nap, most annyira érdekel, ha már eszembejutott.
[előzmény: (3176) totzoli65, 2010.06.23 16:29:48]

totzoli65hozzászólásai | válasz erre | 2010.06.23 16:29:48 (3176)
Elnézést, hogy belevau, de megosztanám veletek a saját tapasztalataimat tűzcsapügyileg, pár év tapasztalattal és szakmai rálátással a hátam mögött. Lehet, hogy lehetne jobb megoldás is, de nálunk ez eddig bevált.
A "működési területünkön" belül Hódmezővásárhelyen eddig felmérésre került közel 500 db tűzcsap. (Még nincs teljesen kész!!!) Egy sűrűn beépített magas házas övezetben, iskolák, gyárak környékén 50 méterenként van egy. Ha ezt most például mind fölrajzolnátok a tuhu-ra, megbolondulna, aki itt szeretne bármi mást is megtalálni. Véleményem szerint használhatatlan lenne.
A Mapsource alatt mindegyik megkapta a tűzcsap ikont amitől a térkép szép egységes piros pacnivá vált. A mapsource egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy a POI-kat kategóriákba lehet sorolni 1-16-ig. Nálunk az 1-es átnevezésre került föld felettire, a 2-es földalattira, a 3-as víztározóra, stb, természetesen eltérő ikonjelöléssel. POI loaderrel föltöltöttük az autókban levő GPS-re, ekkor jött a következő probléma, hogy az autókban levő GPS-en gyakorlatilag átláthatatlanná vált a keresés a tűl nagy és egymáshoz közeli ikonok miatt. Ezért a sofőrök kérésére a létező legkisebb kis körökkel kerültek föltöltésre, ami már nem zavaró és nem takarja ki az utcákat. A tűzcsaphoz tartozó utca házszám mögé viszont bekerült a ff (föld fölötti) és fa (földalatti) rövidítés, illetve a Nüviken is eltérő kategóriákba kerültek a pontok.
A híradóügyeleten továbbra is szép nagy ikonok jelenítik meg a tűzcsapokat a monitoron és a hírközpont kezelő már vonulás közben tud keresni és rádión segít a beavatkozó állománynak, hogy hol a legközelebbi HASZNÁLHATÓ tűzcsap. Itt bátorkodom megjegyezni, hogy a vízművel napi kapcsolatunk van, akik folyamatosan tájékoztatnak, hogy melyik tűzcsap van karbantartás alatt, illetve a törvényi előírásoknak megfelelően mikor melyiket cserélték föld alattiról föld fölöttire. stb.
Szóval ezt naponta nyomonkövetni és a tuhun folyamatosan frissíteni.... ?! Háááááááát! :-)

Northface-nek:van megoldás, sajnos először hatalmas meló, utána nagyon hatékony, gyors és nem utolsósorban látványos segítség.

Mindenesetre föltöltöttem: http://turistautak.hu/tracks.php?id=23744 Nehogy véletlenül valaki tűzcsaphiányban szenvedjen! :-)

A tizesekben levő szárazfölszálló, nem tűzcsap!!! :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók