turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

R19-es Jozsihozzászólásai | válasz erre | 2006.09.21 22:21:46 (9898)
Sziasztok, tud valaki olyan PDA-n futó szoftvert, ami képes EOV-koordinátákkal dolgozni (POI kreálás és ránavigálás)?
[előzmény: (9880) bregő és andorpapa, 2006.09.21 19:01:18]

bregő és andorpapahozzászólásai | válasz erre | 2006.09.21 19:01:18 (9880)
Igen, érdemes átolvasni az eddigi hozzászólásaimat (főleg amiben szerepel a PDA szó), mivel itt a fórumon én vagyok az önjelölt PDA-s észosztó. A szoftver kérdésben pedig a május 20-án kelt hozzászólásomat idézem, a végén pedig kiegészítem az aktuális infókkal.

"- GisRussa (www.gisrussa.com)
Ha visszaolvasol a fórumban, láthatod, hogy megy róla az áradozás, ami nem véletlen, hiszen nem csupán kezeli a geocaching.hu ládáit, de képes kezelni a Garmin térképeket, valamint a turistautak.hu kiváló turistatérképeit is (ezek viszont valóban ingyenesek), tehát nem kell toronyiránt rárontani a ládára, hanem szépen mehetsz a térképen jelzett ösvény mentén is. Szerintem ezt válaszd, kiváló, lendületesen fejlődő szoftver. Íme egy cikk róla: http://www.pdamania.hu/content/5123/ (kb. 7000 HUF)

- GPSDash (www.gpsdash.com)
A program szintén kezeli a ládalistát, valamint arra is alkalmas, hogy scannelt térképeket (katonai, turista stb) "tegyünk be" háttérbe, és azokat kalibrálva használjuk őket. Ez is kb. 7000 HUF körül van.

- BeeLineGPS (www.visualgps.net)
A program olyan kezelőfelületet biztosít, mint egy "térképmentes" kézi GPS, tehát nem tudsz rajta térképeket kezelni, viszont nagyon jó waypoint kezelési lehetőségek vannak benne, a program pedig kifejezetten geocachingre van kihegyezve. Szerintem jó program, cachereknek ideális. Ez kb. 6000 HUF.

- AeroMap
A fórumon Sancho a nagy "erómeppes", ő tudja, hogyan kell ládázni a közismert program segítségével, annyi biztos, hogy némi buherára lesz szükség."


Frissítés
Jelenleg a Russa sorsa bizonytalan, mert felvásárolták a fejlesztőcéget. Annyi biztos, hogy lesz folytatása, tehát a fiúk továbbra is navigációs programot fognak írni, de hogy a Russa puritán, gyors és egyszerű rendszerét mennyire fogják elszúrni az iGO-hoz hasonló, dizájnhegyekkel agyonpakolt szoftvermonstrummá, arról még korai lenne találgatni. Az ár is szerintem kérdéses. Talán most még meg lehet venni a jelenlegi, használható verziót. Mindenesetre reméljük, hogy a Russa jó program marad, a bizonytalan időszak végéig meg elégedetten használjuk az eddig kiadott verziókat.

PDA fronton még elő szokott kerülni az OziExplorer nevű nagy klasszikus is, amely a GPSDash kategóriájában indul, tehát scannelt térképpel lehet működésre bírni, de én nem szeretem túlságosan, ezért nem is szoktam ajánlani másoknak sem. Megemlíthető még a magyar fejlesztésű (és magyar nyelvű) GPSTuner is, ami szintén bitmap alapú képeket fogad térképként. Most látom, hogy már új honlappal és az 5.0 változattal nyomulnak, és hirtelen magyar feliratokat sem látok sehol. Hiába, régen használtam, a 3.6-4.0 időszakban próbálkoztam vele, de akkor az volt a baja, hogy lomha volt, sok memóriát zabált. Az 5-ös verziót még nem teszteltem, de igazából nem is foglalkoztat annyira egy raszteres térképpel dolgozó szoftver, hiszen a turistautak.hu vektoros térképei bőven jobbak.
[előzmény: (9869) Yoe, 2006.09.21 15:51:05]

Yoehozzászólásai | válasz erre | 2006.09.21 15:51:05 (9869)
Sziasztok!

Még újj vagyok itt. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e vmilyen progi, ami megmutatja az irányt hogy merre van a láda. /szóval ahol állok és a ládát összeköti/ Van GPS-es pdam, I-go progival /az is ujj/
Ha lehet, akkor részletesen írjátok le léccike a dolgokat, vagy e-mailba is írhattok a yyyyy23@vipmail.hu-ra. Előre is köszike.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók