turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Mikuláshozzászólásai | válasz erre | 2013.12.12 15:33:02 (70171)
"A CSix-nek három hátránya, van: nem kezeli a Groundsepak GPX állományokat, több másodperces késéssel reagál a mozdulásokra, és nincs benne 3 tengelyű giroszkóp. Előbbit megoldom valahogy, a másik kettő meg nem izgat annyira, az repülőgépekben fontos."

A CSx egy "örök" darab, nem véletlenül nem adtam el én sem (Cx-et, de ez mindegy). Ami ebből a kütyüből SZÁMOMRA hiányzik:
- profilozhatóság
- térképek egyesével való feltöltésének lehetősége
- ládaleírások feltöltése (groundspeak gpx)
- külső ANT+-os cuccok érzékelése (szivritmus, pedálfordulat, hőmérő, mittudoménmi...)

Amiben jobb: sokkal szebb és pontosabb tracket húz, mint pl. a 62s, sokkal finomabbak a gombjai, a napi tracket egyben menti gpx-ben, nem darabol, nem kell összefűzögetni, és még egyebek, amik most hirtelen nem jutnak eszembe...

[előzmény: (70167) mato, 2013.12.12 03:24:01]

matohozzászólásai | válasz erre | 2013.12.12 03:24:01 (70167)
Magam is meglepődök néha, de pl a jó öreg, sokaknál mindennapi használat során bevált CSix (Garmin GPSmap 60CSx) igencsak drágán szerezhető be használtan is.
Talán nem véletlenül. Egy nagyon stabil, megbízható eszköz.

Szoktam kesserekkel beszélgetni, valamiért az újabb, csiller-viller, érintőképernyős, fotós kütyük nem annyira jönnek be nekik, hiszen manapság ugyanannyi pénzért (amely összegbe akár belefér egy külső USB-s 10 ezer mAh-s akksi is) okostelefont is vehetnek, amely komplexebb megoldásokat nyújt, és a beépített GPS vevője is meglehetősen pontos.

A CSix-nek három hátránya, van: nem kezeli a Groundsepak GPX állományokat, több másodperces késéssel reagál a mozdulásokra, és nincs benne 3 tengelyű giroszkóp. Előbbit megoldom valahogy, a másik kettő meg nem izgat annyira, az repülőgépekben fontos.

Szóval egyelőre nem szándékszom lecserélni :-)

Ugyanakkor senkit sem szeretnék lebeszélni arról, hogy korszerű kütyüket szerezzen be, de nézzen körül, hogy milyen lehetőségek vannak, kérjen tanácsot szakembertől.
Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók