turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

FDorkahozzászólásai | válasz erre | 2011.06.16 09:57:34 (57383)
Ha törlöd a statisztikát a szakasz végén, akkor elmenti az addigi tracket és újat kezd (én angol nyelvű menüt használok: Setup / Reset / Reset Trip Data, Timers etc.). Egyébként Mapsource-ban ki lehet vágni a két út közti fölösleges összekötő nyomvonalat (Nyomvonal felosztó eszköz - piros vonalat szétvágó olló ikon).
[előzmény: (57371) Áron csapata, 2011.06.16 07:50:00]

Áron csapatahozzászólásai | válasz erre | 2011.06.16 07:50:00 (57371)
Sziasztok!

A múlt hétvégén egy idegesítő jelenségére figyeltem fel az Oregonnak. Nem tudom, hogy ez természetes "bug", vagy kikapcsolható "ficsör". A jelenség a következő:
Elindulok egy körtúrára, Tuhu és nyomvonalrögzítés (4m távolság alapú) bekapcsolva. Majd a túra végén kikapcsolom az Oregont, beülök az autóba, átmegyek egy másik parkolóba, ott ismét bekapcsolom a kütyüt, majd túra az előbbi beállításokkal. Ezt esetleg többször ismételve (túra végén kütyü ki, következő indulási ponton be).
Nos, amikor otthon kiolvasom a tracket az Oregonból, akkor meglepődve tapasztalom, hogy a kikapcsolás, és a következő bekapcsolás helyét légvonalban "összetrekkeli". Vagyis van egy majdnem használhatatlan trekkem, mert két "közbenső" pont között elég nehéz (sőt, Mapsource-al és BaseCamppal nem is sikerült) egy tracket több trackre bontani úgy, hogy csak az legyen rajta, amit tényleg gyalog tettem meg a kütyü bekapcsolt állapotában.
Van ugyan a Beállítások->Útvonaltervezés->Légvonalbeli átmenet menüpontban valamiféle "kézi" beállítási lehetőség, de nem tudom, hogy a fent leírtak "megszüntetésére" szolgál e?
Ha valaki tapasztalt ilyet, kérem, hogy írja le a megoldást. Előre is köszönöm!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók