turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

mike androshozzászólásai | válasz erre | 2011.03.11 13:44:01 (55610)
Az elkerülendőben ne pipáld ki az autópályát! Elég a fizetős utakat. Nem tudom mi az oka, de ha letiltom a pályát, nagyságrendekkel többször csinál értelmetlen kerülőket.
[előzmény: (55605) hacsate, 2011.03.11 10:15:09]

hacsatehozzászólásai | válasz erre | 2011.03.11 10:15:09 (55605)
Meg szeretném kérdezni, hogy (Garmin etrex LEGEND HCx) a gps-en ha kijelölök egy országúti úti célt (néha használom, mert nincs autós navigátorom) miért akar mellékutakra vinni, majd visszatérni a főútra, ahelyett, hogy a leggyorsabb legrövidebb főúton vinne. A beállításokban a
tervezés módszere: leggyorsabb terv,
jármű tipusa: ekkor autó/motor
elkerülendőben: alaphelyzetben kipipálom: a fizetős, autópálya, és a földutakat.
Gyalogtúrán a megfelelő jelölésekkel semmi baj nincs.
Illetve másik kérdésem, hogy amit a számítógépen megtervezek útvonalat és átmentek a gps-re, ott miért nem a gépen megszerkesztett útvonalat jelöli ki. Mert valójában teljesen új számítás alapján jelöl. Vagyis ha a gépen váltogattam a kijelölést az automatikus és a közvetlen útvonal használata között ( mert egyes szakaszokon hiányzik a térképről útvonal), akkor a gps valós utat keresve hatalmas kerülővel jelöl ki nekem egy utat. Ilyenkor részekre bontom az utat és turista térkép segítségével több részletben jelölöm ki, persze kinn a terepen. Lehet, hogy valamit rosszul tettem?
Köszönöm a segítséget.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók