turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Zahyhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.23 23:05:46 (51178)
(Bocs a kései válaszokért)
Norbinator:
ha IMG-ben vannak meg pl. a Tuhu és OMP térképek és ezt akarod feltenni a készülákre, akkor használd a Linux alatt IS elérhető GMapTool nevű progit ( http://www.anpo.republika.pl/download.html#gmaptool ) Ezen a linken ott a windowsos és a linuxos verzió is. Használata kb ennyi:

gmaptool -j -o gmapsupp.img tuhu.img omp.img

A tuhu.img / omp.img értelemszerűen a meglevő térképfájlok, a "-o gmapsupp.img" a kimeneti fájl nevének beállítása, a -j pedig a join (összefűzés). Az így kapott gmapsupp.img -t kell felmásolni a MicroSD /Garmin/ nevű mappájába, eTrex esetén mindenképpen ezen a néven. Működik, többszörösen tesztelve.
[előzmény: (50982) norbinator, 2010.08.12 15:57:08]

norbinatorhozzászólásai | válasz erre | 2010.08.12 15:57:08 (50982)
Sziasztok!

Két napja szenvedek a dologgal és már ezer manual-t olvastam, de nem akar összejönni. Külföldre megyek és több országot érintek. Van egy 1 GB-os memórikártyám és egy Garmin etrex vista készülékem. Itthon a turistautak térképét hazsnálom, ami tökéletesen megfelel számomra. A osm europe img nem fér rá a kártyára, de úgy tudom ez a gép csak egy térképfájlt tud kezelni. Letöltöttem az országokhoz tartozó openstreetmap-es img fájlokat. Ha egyet felteszek a gérpe akkor megy is, de nem szeretnék út közben a hátáron fájlokat cserélgetni az eszközön ezért gondoltam, hogy az összes szükséges térképet feltölteném. Sehogy se sikerül összehoznom. Az img fájlokat semmivel sem sikerül olvasnom. Igazából linux alatt szerettem volna, de azt fel is adtam, mert nem bírtam semmi értelmes formátumra konvertálni az img fájlokat, így megnyitni sem tudtam, sem a viking sem a qlandkartegt nevű programmal. Persze garmin mapsource se nyitja meg a garmin saját img formátumát (ezt mondjuk nem is értem) viszont olvastam egy leírást, hogy két programmal el lehet érni hogy bevegye (Mapsettoolkit, cgpsmapper), ezzel egy országot sikerült feltöltenem mapsourceba de a többi kiakasztotta a mapsource-t és azt mondta távolítsam el. Addig elindulni sem hajlandó.
Szóval ha valaki csinált már ilyet akár windows-on akár linux-on szeretném ha röviden leírna hogy sikerült neki összehozni, vagy milyen egyéb módszerrel tudta az osm-es térképeket garmin-ra illetve mapsource-ra feloperálni).
Köszönöm


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók