turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Andreashozzászólásai | válasz erre | 2010.04.07 23:00:30 (48051)
A HotFix csak a bekapcsolás utáni gyorsabb pozicionálást segíti, az előző napokból saccolva az ephemeris-t. Nagy ritkán ez nem jön be neki, ilyenkor néhány percig lehet kb. 30-50 méteres hibavektor amivel el van tolva a pozíció. Antennában a Dakota a gyengébb, például sétálva sokkal jobban ugrál a sebesség, mint a 60-ason. Van hogy 0 km/h-t mér pillanatnyi sebességnek. A mért állási és mozgási idő is furcsa eredményeket hozhat ennek köszönhetően. A track-en is látszik a quad-helix antenna jótékony hatása.
Viszont ha kesselsz, akkor ott van a Dakota 3D iránytűje, a papírnélküli geocache lehetősége. Nem könnyű dönteni..
[előzmény: (48022) scandargraun, 2010.04.07 01:55:14]

scandargraunhozzászólásai | válasz erre | 2010.04.07 01:55:14 (48022)
Sziasztok!
Eddig egy GPS60-am volt, most egy GPSMap60 Cx vagy egy Dakota 20 vásárlása közt ingadozok. Ár nagyjából hasonló, külsőre és tudásban talán előnyösebbnek tűnik a Dakota. DE! Nekem elsődleges szempont az antenna érzékenysége, a többi csak hab a tortán. Lombok alatt kesselve mivel járok jobban: a Dakota HotFix csudájával vagy a Cx SirfStarIII vevőjével? Előre is köszi a tanácsot. :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók