turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2010.01.16 15:26:34 (45831)
Tisztul_A_Visztula!

Dolgozok az SRTM_HUN részletes statisztika paneljén, ez még csak képernyőterv (nem képes még ilyeneket számolni a program, ezek most még kézzel beírt értékek), de végül valami ilyesmi lenne, legalábbis erre törekszem:...esetleg még szerepelhetne a statisztikában a pihenők darabszáma és azok átlagos hossza.

A pihenőkkel van egyébként is a legnagyobb gond: volt már programom a "megállások" jelzésére (a "PihenoK" programom waypoint-okat gyártott oda, ahol megállást észlelt), akkor olyan módszerrel állapította meg a megállást, hogy ha egy beállított küszöbérték alá csökkent a sebesség, akkor oda gyártott egy WP-ot, jelölve benne a pihenő hosszát (amíg az adott pihenő tartott). York már akkor is jelezte, hogy hasznos lenne egy küszöbérték másodpercben, hogy az annál rövidebb "pihenőket" (amik inkább csak megtorpanások) ne számolja be a program, így gondoltam most is hasznos lenne.

Persze ez a sebesség alapú pihenés-detektálás sem tökéletes. Elképzelhetőnek tartom, hogy egy helyben állva, rossz égbolt-rálátás esetén olyan nagyokat imbolyog a pozíció, hogy az már átlépi a beállított sebesség küszöböt. A pihenős programomat is csak a távolság alapú (3m) rögzítésre állított 60CSx-em track-jein próbáltam, nem tudom, hogy egy 1 másodperces alapú rögzítés esetén nem-e-é-e lenne túl gyors az imbolygás rossz vételi körülmények között.

Gondolkoztam más megoldáson is, pl hogy állás az, ha 20 másodpercen belül nem távolodik legalább 10 méterre egy előző trackponttól az emberfia, de ezzel is adódhatnának gondok.

Aztán az is lehet, hogy tojnom kéne az imbolygásra, mert a 60CSx is beszámolja azokat mozgásként (a mozgásidőbe is), becsülettel. :o)
[előzmény: (45701) 2010.01.12 12:43:12]

hozzászólásai | válasz erre | 2010.01.12 12:43:12 (45701)
Tudtok olyan programról, ami tracket elemez olyan módon, hogy többek között a csix-hez hasonlóan kiírja a Moving average speed-et (min sebesség) és a Moving time-ot?

Megj-ek:
- Ismerem a Trackan-t, de unom a plt-be konvertálást mindig. (gpx és/vagy gdb input-os progi kellene)
- Találtam egy német nyelvűt, de ott a minimum 1 perc állásidő és ezeket keresiBejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók