turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

P.ISTIhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 14:34:07 (455)
Üdv itt is! :-)
Az Ozi Explorer nevű programmal is barátkozhatsz. Ezzel egy jól bekalibrált térképen könnyedén meghatásozhatod a növények előfordulásátnak helyét.
[előzmény: (452) nash, 2006.06.07 13:14:58]

nashhozzászólásai | válasz erre | 2006.06.07 13:14:58 (452)
Sziasztok!

Egy PHP/MySQL alapú növényes (fotó és faj katalogizáló) oldalon dolgozgatok és szeretnék hozzá Magyarország térképet, ami lehetővé tenné találati adatok (növény megfigyelések) bevitelét és megjelenítését. Első nekifutásra csak amolyan otthoni szoftver lenne (publikus, non-profit), később jó lenne feltenni a netre és közösségi oldallá varázsolni.

Az adatok megjelenítését regionális alapon képzelem, a szín az adott régióban történt megfigyelések számával lenne arányos (illetve egységnyi területre eső számával - hehe).

GPS-em és ehhez kapcsolódó tudásom nincs, viszont ha már Magyarország koordináták (még ha nem is pontosak, és nem is fontos a pontosság), akkor legyen valami szabvány szerinti, ne a kép (x,y) pontja menjen az adatbázisba. A szabvány pedig a fok koordináta. Így találtam ide.

Igazából nekem tetszik ennek a honlapnak az áttekintő térképe (.png) a régiókkal (html map/area tag) - legegyszerűbb talán ennek tőletek való elkérése lenne (szabad-e?). Ennek hátránya, hogy nem a fok adatokon alapul (gondolom) és nincsenek rajta települések (mint viszonyítási pontok). Bár lehet, hogy vízszintesen és függőlegesen mennek a képen a szélességi és hosszásági körök és akkor egyszerű a dolog, a viszonyítás meg igazából csak az adatok felvitelénél érdekes. Gondolom az SVG lenne a professzionális megközelítés, ahhoz viszont adat kéne (és SVG tudás).

A kérdést nyilván kitaláltátok: szerintetek? :-)

Üdv: nash


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók